Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:326, Did:0, useCase: 3


Vai uz Mēness ir pilis?

Redakcija
Redakcija

Interneta vidē jau kādu laiku skatāmas fotogrāfijas, kas it kā iegūtas ar zondes Kasiopeja palīdzību no tā sauktās Mēness tumšās puses. Tās rosinājušas karstus strīdus ne tikai astronomu starpā. Fotogrāfijās redzama svastikas formas struktūra, kas it kā atrodas Mēness dienvidu polārā apgabala tuvumā, Šredingera krāterī. Pat oficiālie avoti nav spējuši sniegt nekādu saprotamu izskaidrojumu šiem uzņēmumiem.

Atklājums ir sevišķi intriģējošs savas ekstraordinārās formas dēļ. Attēlā redzamā anomālija ir precīzs svastikas attēlojums, kuru 20. gadsimta trīsdesmitajos un četrdesmitajos gados izmantoja nacisti. Tad nu daži gudrinieki iedomājušies, ka hitlerieši pēc Otrā Pasaules kara beigām ir aizbēguši uz Mēnesi, kur, varbūt, vēl joprojām dzīvo sveiki un veseli. Tajā pat laikā Indijā, kur svastikas zīme joprojām tiek izmantota kā laimes, veiksmes un uzplaukuma simbols, simtiem tūkstošu indusu devušies svētceļojumā pa visu valsti. Svētceļojums, protams, par godu uz Mēness atrastajam svastikas simbolam. Savukārt, visā pasaulē pazīstamais NLO pētnieks Martins Kross uzskata, ka tā ir zīme no Alfa Centaura, no tiem, kas atnesuši dzīvību uz Zemes pirms četriem miljoniem gadu- un piebilst: "Viņi atstājuši šo zīmi uz Mēness, lai atgādinātu mums par savu seno vizīti".

Te jāpiebilst, ka svastika uz māla traukiem tik tiešām pazīstama jau kopš V- IV gadsimta pirms mūsu ēras.

NASA pārstāve Roslina Villekorta oficiālajā paziņojumā apgalvoja, ka varbūtējie novērojumi varēja rasties starp meteozondi un Kasiopeju radušos traucējumu dēļ: "Kā zināms, meteozondes, rada traucējumus pavadoņiem"- viņa teica preses konferencē, kas notika Hjūstonas kosmiskajā centrā.- "Tā ir nejauša sakritība, ka sakropļotais signāls izveidoja svastikas formu, kas visā pasaulē pazīstama kā strīdīgs simbols.

Savukārt, rumāņu zinātnieks Radovans Tomoiči, kas pētījis sazvērnieku teoriju vairāku gadu garumā, nepiekrīt NASA viedoklim: "Vairāk kā septiņdesmit gadus ir zināms par hitleriešu pētniecisko programmu, ko Otrā Pasaules kara laikā vadīja Hanss Kemlers un kuras mērķis bija orbītas iekarošana un kontrole"- viņš saka.- "Izskatās, ka Kemlera pētījumi, kurš kopā ar savu komandu mīklaini nozuda neilgi pirms kara beigām, bijuši sekmīgi". Un piebilst- "Mēs esam ķezā".

Vai uz Mēness patiešām ir pilsētas un pilis?

2010.gada janvāra sākumā teleprojekta "Iron Sky" mārketinga direktors Jarmo Puskala ar grafiskā redaktora palīdzību 15 minūšu laikā uz trīsdimensiju darba modeļa bāzes, kas iepriekš bija izveidots kādas filmas epizodes datorapstrādei, ātrumā "uzcepa" sensacionālu noslēpumainās struktūras uzņēmumu, kas atgādina svastiku ar kupolu centrā. Šo attēlu viņš vēlāk ievietoja kādā interneta vietnē, tādējādi radot lavūnveidīgu sensācijas vilni. Attēls nedēļas laikā kļuva populārs visā pasaulē.

Tūlīt arī radās leģenda, ka tas nokļuvis internetā NASA informācijas noplūdes rezultātā un veikts zondes "Kasiopeja" misijas laikā Šredingera krāterī (Schroedinger crater), Mēness dienvidpola tuvumā. Kad Jarmo saprata, ka ar savu joku ir aizgājis par tālu, viņš atzinās, ka ir šī attēla autors, tomēr, kā tas bieži notiek tamlīdzīgos gadījumos, to vairs neviens nepamanīja... attēls joprojām klejo dažādās internetā atrodamās publikācijās kā ticams un reāls fotoattēls.

Dīvaini, ka nevienu nepārsteidza celtnes izmēri. Padomājiet paši,- kopējais reālā krātera diametrs (bet fotogrāfijā var būt jebkas, tikai ne Šredingera krāteris) ir aptuveni 315 kilometri, kas nozīmē, ka vienai svastikas sienai jābūt ap 40 km garai.
Un lūk arī trīsdimensiju kadrs no filmas, kurā redzama nacistu bāze uz Mēness.

     [+] [-]

, 2012-06-30 14:46, pirms 12 gadiem
Nu ko jūs te murgojat, tas ir no filmas paņemts...

     [+] [-]

, 2012-07-08 11:43, pirms 12 gadiem
Cilvēks rakstīja: Nu ko jūs te murgojat, tas ir no filmas paņemts...
Esi pārliecināts?! No kādas filmas?

     [+] [-]

, 2012-07-08 14:39, pirms 12 gadiem
Filma "Iron Sky" Iesaku noskatīties!

     [+] [-]

, 2012-08-05 21:51, pirms 12 gadiem
100 punkti no filmas "Iron Sky"