Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:1, Did:0, useCase: 3


Nākamie čempioni tiek meklēti pēc pirkstu nospiedumiem

„Kamēr mamma ļauj, lūk tā novārtīsim roku ar krāsu, tagad sasmērēsim otru. Tagad – hop – uzdāvināsim mūsu plaukstiņas papīram!” – ar trīsgadīgo Līziņu nodarbojas bioloģisko zinātņu doktore Tamāra Abramova. – Tagad visu saskaitīsim...

Pēc 10 minūtēm no printera parādās lappusīte. „Vidējas fiziskās iespējas, vadošās īpašības – koordinācija, veiklība... Augsts energopotenciāls pie parasta darba... Maksimāla realizācija sportā, kas saistīts ar veiklību un apķērību, bet ne ar liela spēka un maksimālas realizācijas nepieciešamību īsā laikā utt.” 10 minūtēs tās „nolasīja” un „izskaitļoja” manu bērnu! Bet ja nu pēkšņi tas nav tā? Nododu savus nospiedumus. Drīz lasu par sevi. Jā... Viss trāpa precīzi. Tas, ko es paslēpu no sevis un apkārtējiem, dziļi sevī slēpu no svešām acīm, izrādās, tiek noteikts tik viegli. Sajūta, it kā mani būtu izģērbuši citu acu priekšā. Ne tā kā striptīza bārā, skaisti. Bet strauji norāva apģērbu ļaužu pilna laukuma vidū. Pirkstu nospiedumiem obligāti ir jābūt slepenai informācijai!

Jo vairāk galvā rievu, jo vairāk vijumu

Viskrievijas zinātnieciski pētnieciskā fiziskās kultūras institūta sporta antropoloģijas laboratorijā jau 15 gadus pēta zīmējumus uz pirkstu nospiedumiem (zinātniski – dermatoglifiku) visaugstākās „proves” sportistiem – pasaules un Eiropas čempioniem, olimpisko izlašu dalībniekiem.

Dažādu sporta veidu un pat dažādu sportisku ampluā pārstāvji atšķiras pēs ādas rakstiem uz pirkstiem,- stāsta laboratorijas vadītāja, bioloģijas zinātņu doktore Tamāra Abramova. – Sprinteriem, ātrslidotājiem, vieglatlētiem (kuriem nepieciešama maksimāla realizācija īsā laikā) raksti uz pirkstiem ir vienkārši, un rievu skaits raksta iekšpusē ir minimāls. Toties cīkstoņiem, vingrotājiem, frīstailistiem (sportistiem, kuriem nepieciešama sarezģīta kustību koordinācija) sarežģīts zīmējums ir kopā ar maksimālu rievu skaitu. Funkcijas sarežģītība spēļu sporta veidos ved pie rakstu sarežģītības. Šādiem atlētiem ir vairāk vijumu, mazāk cilpu, loku nav nemaz.

Kurņikova jau bērnībā „nodeva ” nospiedumus

Tamāras Abramovas datu bāzē ir daudzu pazīstamu sportistu pirkstu noaspiedumi, piemēram, tenisistu Annas Kurņikovas un Tatjanas Panovas. Starp citu, pirms 10 gadiem tieši uz viņām pirmo reizi „pamēģināja” šo metodi. Tad vēl meitenes bija iesācējas tenisistes, izcilās treneres Larisas Preobraženskas audzēknes.

Tamāra Abramova veica savus pētījumus pēc pirkstu nospiedumiem, bet pēc tam padalījās ar rezultātiem ar Preobražensku. Larisas Preobraženska bija ļoti izbrīnīta: „No kurienes Tu viņas tik labi zini? Šo informāciju es pati „guvu” ne viena vien darba gada laikā ar viņām”.

Pirms 10 gadiem Kurņikovas „pirkstiņi” parādīja, ka meitene ir ļoti talantīga.

Dermatoglifika – tā nav hiromantija

Viskrievijas zinātnieciski pētnieciskā fiziskās kultūras institūta sporta antropoloģijas laboratorija nav vienīgā valstī. Uzzināt „nākotni” pēc pirkstu nospiedumiem – tas ir moderni. Dermatoglifika un hiromantija ir tālas viena no otras, kā debesis un zeme. Hiromantijai ir darīšana ar tā sauktajām plaukstas baltajām līnijām, kuras dzīves laikā būtiski izmainās. Bet ādas raksti uz pirkstu galiem bērnam parādās jau māmiņas trešajā grūtniecības mēnesī un paliek nemainīgi visu mūžu.

Dermatoglifika – zinātne par ādas rakstiem uz pirkstiem un plaukstām. Ādas raksti ir tikpat individuāli un neatkārtojami, kā cilvēka ģenētiskais kods, viņa balss vai zīmējums uz acs varavīksnenes. Tieši tāpēc pirkstu nospiedumi jau vairāk kā simts gadus tiek izmantoti kriminālistikā. Dažkārt arī sportā.

Bērnu treneri cenšas pēc iespējas agrāk uzzināt savu audzēkņu perspektīvas. „Īpaši bieži nāk hokeja un tenisa treneri,- stāsta Tamāra Abramova. – Hokejs un teniss ir vieni no populārākajiem un naudīgākajiem sporta veidiem. Ja talantīgs bērns realizē sevi, viņš kļūst par zvaigzni un sapelna kaudzi naudas. Un tomēr mēs nevaram apgalvot, ka no bērna ar noteiktu pirkstu nospiedumu zīmējumu iznāks liels bokseris vai skrējējs. Čempionu sasniegumi – tās nav tikai noslieces, bet arī to realizācija. Mēs varam rekomendēt nodarboties ar noteiktu sporta veidu, kur viņš var sasniegt augstienes, lai netērētu laiku tam sporta veidam, uz kuru viņam spēju nav. Vēl jo vairāk, ka metode ir pilnībā pieejama pat parastās sporta skolās”.

Interesanti

Raksturīgu, pēc dermatoglifista viedokļa, kļūdu pieļāvuši filmas „Septiņpadsmit pavasara mirkļi” veidotāji. Ainā, kur Millers jautā Štirlicam, kādā veidā viņa pirkstu nospiedumi varēja atrasties uz radistes Ketas čemodāniņa, šie paši nospiedumi tiek demonstrēti ekrānā. Bet to (loku rakstu) struktūra ir tāda, ka izlūkam vispār un, vēl jo vairāk, tik augstas klases izlūkam, kā Štirlicam, tie nevarēja piederēt.

Kā uzzināt par sevi

Loki

Tie, kuriem starp pirkstu rakstiem dominē loki, atšķiras ar kokrētu domāšanu, Šie cilvēki ir viennozīmīgi un mērķtiecīgi, viņiem ir grūti piemēroties apkārtējās kārtības izmaiņām un ieklausīties citu cilvēku viedokļos. Viņi ir taisnīgi, atklāti, nemīl aizkulišu intrigas, viegli „griež ar patiesību sejā”. Cilvēku „loku” dzīvē ir maz. Bieži līdzīga tipa cilvēki izsitas dažāda veida priekšniekos.

Cilpas

Cilvēki ar dominējošu cilpu rakstu uz pirkstiem ir „zelta vidusceļš”. Viņiem ir plašs interešu loks, viņi viegli aprod ar apkārtējiem, cieš to jebkuras dīvainības, pie tam pilnībā adekvāti novērtējot notiekošo. Ar visiem viņu plusiem un mīnusiem, tie ir ideāli vadītāji, spējīgi kaut minimāli, bet apmierināt visus. Vēl jo vairāk, uz apkārtējiem neizdara spiedienu (kā cilvēki ar lokiem) un nevienu nemoka ar pastāvīgi mainīgām idejām (kā vijumu pārstāvji).

Vijumi

Tie, uz kuru pirkstiem dominē vijumi, atšķiras ar daudzveidību un gana sarezģītu uzvedību. Neskatoties uz savu kolosālo izturību, viņi nemīl paciest priekš sevis nepatīkamus apstākļus. Viņi ir pastāvīgi neapmierināti ar sevi, ar noslieci uz sevis aprakšanu un mokošām šaubām. Cilvēkus – „vijumus” atšķir koordinācija.

Kā sevi „saskaitīt”

Par zīmējumu uz katra pirksta tiek dots noteikts baļļu skaits: loks – 0, cilpa – 1, raksts vai vijums – 2. Maksimālais rādītājs (izejot no 10 ballēm) – 20

Zems (līdz 10) – raksturo izcilas ātruma – spēka īpašības – velotreks, vieglatlētika, slidas, futbolā un baskatbolā tie ir uzbrucēji.

Vidējs (no 10 līdz 13) – izturības rādītājs – slēpošana, velobraukšana.

Augsts (virs 13) – sarežģīti koordinējamas darbības spējas – svarcelšana, bokss, daiļslidošana, futbolā un basketbolā tie ir aizsargi un vārtsargi.

Ja vēlies, lai to dara speciālists - jautā

www.mymap.lv
DGB Concept SIA,
Rīga, Kr.Barona 20-300
un Medicīnas rehabilitacijas centrs VALEO, Stirnu iela 8.
Iepriekšēja pierakstīšanās tālr. 22150569
mymap@inbox.lv
Informācija arī facebook.com

     [+] [-]

, 2011-03-08 22:54, pirms 13 gadiem
Tad ta brīnumi !!!

     [+] [-]

, 2011-03-08 23:15, pirms 13 gadiem
Gribi tici,gribi netici.

     [+] [-]

, 2011-03-08 23:44, pirms 13 gadiem
Ļoti interesants raksts.

     [+] [-]

, 2011-03-08 23:53, pirms 13 gadiem
eu, šito gan pārbaudīšu saviem bērniem

     [+] [-]

, 2011-03-09 16:52, pirms 13 gadiem
Lai izdodas atrsast tos čempionus!

     [+] [-]

, 2011-03-09 17:15, pirms 13 gadiem
Tas tiešām darbojas arī? Vai tikai tāds bla bla bla?

     [+] [-]

, 2011-03-09 17:20, pirms 13 gadiem
interesanti

     [+] [-]

, 2011-03-11 09:55, pirms 13 gadiem
Darbojas