Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Dosim iespēju Ivitai dzīvot

Redakcija
Redakcija

Lai glābtu dzīvību, rīdziniecei Ivitai Kupakai ir jālieto dārgs preparāts. Ik pēc 3 nedēļām par zālēm jāmaksā 3031,70 eiro. Portālā ziedot.lv ir atvērts speciāls palīdzības konts . Labdarības tālrunis 90006383 (1,42 eiro) darbosies, lai palīdzētu Ivitai, līdz 19. decembrim.

„Mīļie cilvēki, lūdzu, palīdziet! Es no savas puses apsolu saglabāt ticību brīnumam un pārliecību, ka man vēl ir iespēja dzīvot un izaudzināt savu dēlu.” Šīs vēstules rakstīšana Ivitai nenāca viegli.

Viņai, skaistai un jaunai sievietei, diagnoze izskanēja kā tiesas spriedums – onkoloģija. Viņa nepadodas, cīnās ar slimību, neļauj sev sašļukt un iegrimt depresijā. Pašlaik pastāv reāla iespēja pavisam uzveikt slimību. Ir jaunas zāles – Avastin – ko Ivitai nozīmēja vācu ārsti un akceptēja Latvijas onkologi. Jau pirmās lietošanas reizes palīdzēja Ivitai – analīžu rezultāti sasniedza normu. Taču šīs zāles ir nereāli dārgas: ik pēc 3 nedēļām par tām jāmaksā 3031,70 eiro.

Ivitai ir nepieciešamas vēl 6 devas, tas ir, 18 190,20 eiro. Šis ir vēl viens no tiem stāstiem, kad nauda nosaka dzīvības cenu.

Ivita ļoti ilgi nespēja izšķirties par to, lai vērstos pēc palīdzības pie svešiem cilvēkiem. Kamēr kādreiz viņas ārstējošā ārste iesita ar dūri pa galdu: „Es jūs nelaidīšu ārā no kabinēta, kamēr jūs nebūsit apsolījusi, ka atvērsit kontu un meklēsit palīdzību. Jūs taču gribat dzīvot?”

Viņa ļoti grib. Jo nespēj iedomāties, kā var atstāt vienus pašus šajā pasaulē savu dēlu un vīru.
Pašlaik Ivitai ir 41 gads.
Viņa atceras, cik laimīga bija tad, kad dēlam Tomam palika 7 gadi un viņš gāja pirmajā klasē. Viņi ar vīru nolēma, ka būtu īstais laiks laist pasaulē arī meitiņu. Tieši tad arī atklājās, ka Ivitai ir onkoloģija.

„Mani Latvijā trīs reizes ārstēja ar vienām un tām pašām metodēm, un šīs trīs reizes nevainagojās panākumiem – pēc katras operācijas un ķīmijterapijas kursa bija recidīvs un atkal recidīvs. Tāpēc biju nolēmusi izmēģināt citas metodes,” stāsta Ivita.

Vācu klīnika „ANregiomed Klinikum” piedāvāja veikt operāciju, izmantojot jaunāko un modernāko aparatūru un medikamentus, kas varētu dot labākus ārstēšanas rezultātus. Ivita uztvēra šo iespēju kā Dieva sūtītu. Viņa uzsver, ka tik un tā ir ļoti pateicīga Latvijas ārstiem – viņi savā vietā ir darījuši visu iespējamo savas kompetences un mūsu medicīnas iespēju ietvaros. Bet mūsu veselības aprūpes sistēma ir atsevišķas visai skumjas sarunas temats.
Naudu, lai apmaksātu Ivitas operāciju un ārstēšanos Vācijā, vāca ar fonda ziedot.lv palīdzību.
„Esmu no sirds pateicīga visiem ziedotājiem,” saka Ivita, „katrs ziedotājs man ne tikai dod iespēju ārstēties, bet arī dāvā dzībību, cerību, iespēju mīlēt un sajūtu, ka es esmu vajadzīga... Diemžēl ar valsts apmaksāto medicīnu ir citādi. Šobrīd es esmu dzīva tikai pateicoties ziedotājiem.”

Pašlaik, pēc vācu klīnikas, ārsti konstatēja Ivitai uzlabošanos. Prognozes ir cerīgas. Analīzes – normas robežās. Tas nozīmē, ka vācu metodika viņai derēja.

Kam vajadzīga nauda
Ārsti Vācijā nozīmēja turpmāku ārstēšanu ar medikamentu Avastin, ko mūsu valsts neapmaksā. Šis preparāts pieder pie tā dēvēto jaunāko viedo zāļu grupas, kas prot atrast slimas šūnas un iedarbojas mērķtiecīgi tikai uz vēža audzējiem. Ietekme uz veselajām organisma šūnām ir minimāla vai tās nemaz nav.

Avastin Ivitai ir nepieciešams ik pēc 3 nedēļām, katru reizi par 3031,70 eiro. Pavisam vajadzīgas vēl 6 devas, tas ir, 18 190,20 eiro.Iegādāties šīs zāles Ivita nespēj, jo pašlaik viņa nevar strādāt, bet viss viņas ikmēneša ienākums ir invaliditātes pabalsts 100 eiro apmērā.

Ivita pašlaik ir noskaņota visai optimistiski. Viņa bieži atkārto vārdus „ticu”, „ceru”. Tas, ka pašlaik analīzes viņai ir kā veselam cilvēkam, ir brīnums. Šajās dienās, Ziemassvētku priekšvakarā, visa viņas ģimene rotās eglīti un iedomāsies vēlmes. Visiem šajā ģimenē ir tikai viena vēlme. Lai tā obligāti piepildās! Ar mūsu palīdzību.
Jauno pretvēža zāļu Avastin 6 devām, kas reāli palīdz Ivitai, ir vajadzīgi 18190,20 eiro.

Ziedošanas rekvizīti
Fonds "Ziedot.lv"
Reģ. Nr.: 40008078226
SWEDBANK
Bankas kods HABALV22
Konta Nr. LV95HABA0551006150241
Mērķis: Atkārtota palīdzība Ivitai Kupakai
Portālā ziedot.lv Ivitai Kupakai ir atvērts speciāls palīdzības konts