Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:379, Did:0, useCase: 3

Mātes sirds - bezdibenis, kura dziļumos vienmēr atradīsies piedošana. Sveicam Māmiņdienā!

Redakcija
Redakcija

Māte ieraksta pirmos teikumus tajās lapaspusēs, ko saucam par cilvēka likteņa grāmatu, un pie tiem diviem vārtiem, caur kuriem cilvēks ieiet pasaulē un caur kuriem viņš iziet, stāv skumjais un priecīgais mātes tēls.

Mātes mīlestība ir kā aplis, kam nav ne sākuma, ne beigu. Tā apļo un apļo – aizvien plašāk, skarot ikvienu, kas ir tai pietuvojies. Aptver tuvākos kā rīta dūmaka, sasilda kā pusdienslaika saulīte un apsedz ar tik skaistu seģeni kā vakara zvaigžņotā debess.
Mātes mīlestība ir kā loks, kuram nav ne sākuma, ne beigu.

/Erts Erbens/

Mātes mīla – vai ir vēl kāds lielāks spēks pasaulē? Vai katram māte nebija “mater dolorosa” ar septiņiem šķēpiem sirdī? Ko visi pasaulē atmetuši un nosodījuši, to pieņem mātes mīla.

Neviena valoda nespēj izteikt to spēku, skaistumu un varonību, kas piemīt mātes mīlestībai.

/Edvīns H. Čepins/

Mātes mīla – vai ir vēl kāds lielāks spēks pasaulē? Vai katram māte nebija “mater dolorosa” ar septiņiem šķēpiem sirdī? Ko visi pasaulē atmetuši un nosodījuši, to pieņem mātes mīla.

Māte ir cilvēks, kuram pateicoties mēs esam ienākuši šajā pasaulē, cilvēks, kas vada mūsu pirmos soļus, kas iesēj mūsos visu to labo, ar ko mēs veidosim savu dzīvi. Mīlestības saites, kas vieno māti un bērnu, ir sevišķas. Mātes mīlestība ir vispatiesākā, jo tā ir mīlestība bez nosacījumiem.

/Ieva Strode/

Māte ģimenē ir kā logs namā, kas dod gaismu mūsu dzīves sākumam un caur ko raugoties mēs pirmoreiz mācāmies izprast pasaules daudzējādību un skaistumu.

Skolotājs labāks par desmit brahmaņiem, tēvs - par desmit skolotājiem, māte - par desmit tēviem un visu, kas uz
zemes. Neviens nevar līdzināties mātei!

/ Indiešu sakāmvārds/

Nav skaistāka akorda par mātes dotu mīļu vārdu, nav skaistāka mirdzuma par mātes acu spožumu.

/ V.Maldonis/

Kad bērns dzīvē izgājis pāri vecāku nama slieksnim, mātes acs to pavada, un mātes sirds mana arī tālumā sava bērna sāpes un ciešanas, prieku un laimi, neko neprasot un nevaicājot, jo nav lielākas mīlestības pasaulē par mātes mīlestību, nav dārgāka cilvēka pasaulē par māti un nav rūgtāku asaru par mātes asarām.

/Ieva Ruduka/

Tu mīļā, mīļā māmiņa,
Par visu vairāk mīlu tevi —
Man balta dzīves taciņa:
Tu savu sirsniņu man devi.

/Rainis/