Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:121, Did:0, useCase: 3


Kā iztaisnot X un O veida kājas- vingrojumi sievietēm, kam nav pareiza kāju forma

Redakcija
Redakcija

Nākamos 11 vingrojumus iesakām tām sievietēm, kurām nav pareiza kāju forma. Izpildot tos, apzināti sasprindziniet un atbrīvojiet kāju muskuļus kā zemāk norādīts, valdiet pār visiem ķermeņa muskuļiem, un jūs pārliecināsieties, ka pareiza stāja un vingras slaidas kājas nav gadījuma rakstura sakritība.

Ar speciālajiem vingrojumiem jānodarbojas regulāri un cik vien iespējams bieži- vislabāk no rītiem vai vakaros. Pirmajā mēnesī katru vingrojumu atkārto 5-6 reizes, nākamajos jau 10-15 reižu. Tos izpildot, nedrīkst steigties, viss jādara mierīgi, lēni, lai muskuļiem būtu lielāka slodze un tādējādi tos vairāk ietekmētu. Visus vingrojumus ieteicams veikt ar basām kājām.

1. (Ja kājām O forma). Nogulieties uz grīdas un izlieciet iztaisnotas kājas sānis, ar pretestības spēku tās savienojiet .

1. (Ja kājām X forma). Ar spēku virziet iztaisnotas kājas sānis, bet brīvi tās atkal savienojiet .

1. (Ja kājas ir taisnas). Pretestības spēkam, gan vēršot kājas sānis, gan atkal tās tuvinot, jābūt vienādam.

Izpildot no 2. līdz 7. un 10. vingrojumu, jāņem vērā kāju forma un pretestības spēks jāievēro tāpat kā pirmajā vingrojumā.

2. Sakrustojiet kāju pēdas un, nemainot to stāvokli, vērsiet ceļgalus sānis un atkal kopā.

3. Nostājieties žākļstājā. Salieciet kājas un tuviniet ceļgalus, pēc tam tos vērsiet sānis.

4. Salieciet kājas ceļgalu locītavās un izdariet gurnu masāžu: glaudiet, pliķējiet, puriniet. Pēc tam uzlieciet vienas kājas pēdu uz otras kājas ceļgala un masāžu vēlreiz atkārtojiet, mainot kāju stāvokli. Vingrojumu pabeidzot, novietojiet iztaisnotas kājas uz grīdas, rokas paceliet uz augšu un dziļi ieelpojiet.

5. Piecelieties sēdus un salieciet kājas ceļgalu locītavās. Kavējot ar rokām, vērsiet ceļgalus sānis un atkal tos tuviniet. Vingrojumu atkārtojiet ar iztaisnotām kājām.

6. Ar slīdošu kustību attāliniet pēdas vienu no otras un atkal tās tuviniet neatceļot no grīdas. Vingrojumu atkārtojiet, stāvot uz pirkstgaliem un uz papēžiem.

7. Piecelieties un nostājieties žākļstājā. Pārmaiņus pacelieties uz pirkstgaliem un nolaidieties uz papēžiem.

8. Nostājieties uz vienas kājas, bet otru salieciet ceļgala locītavā un aptveriet to ar rokām. Apļojiet pēdu ar plašu amplitūdu. Vingrojumu atkārtojot uz otras kājas, ar rokām glaudiet kāju muskuļus.

9. Pārmaiņus stāvot uz vienas vai otras kājas, dažādos veidos vingriniet kāju pirkstus.

10. Notupieties uz ceļgaliem un rokas novietojiet uz gurniem. Ceļgalus izvērsiet un tos atkal satuviniet. Vingrojumu atkārtojiet vairākas reizes.

11. Piecelieties. Soļojiet uz vietas, izpildiet vieglu skrējienu un atkal soļojiet.

Izpildot vingrojumus, apzināti sasprindziniet un atbrīvojiet kāju muskuļus, valdiet pār visiem ķermeņa muskuļiem, un jūs pārliecināsieties, ka pareiza stāja un vingras slaidas kājas nav gadījuma rakstura sakritība.