Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:74, Did:0, useCase: 3


Par žēlastību un apžēlošanos

.Apžēlojies par tiem, kuri dzer, ēd un pārsātinās, bet savā sātā ir vientuļi un nelaimīgi.

- Bet vēl vairāk apžēlojies par tiem, kuri gavē, nopeļ un aizliedz, kuri tādējādi uzskata sevi par svētajiem un sludina ielās Tavu vārdu. Jo neviens no šiem ļaudīm nezina Tavu likumu, kas saka: '' Ja Es viens pats liecinu par Sevi, tad Mana liecība nav pareiza”,

-Apžēlojies par tiem, kuri bīstas nāves un nepazinās tās daudzās valstības, caur kurām jau ir gājuši un tās daudzās nāves, ko izcietuši, un kuri ir nelaimīgi, jo domā, ka viendien viņu pasaulei pienāks beigas. Bet vēl vairāk apžēlojies par tiem, kuri jau zina savas daudzās nāves un tagad uzskata sevi par nemirstīgiem. Jo neviens no šiem ļaudīm nezina Tavu likumu, kas saka: „Jo neviens nav uzkāpis debesīs ka vienīgi Tas, kas no debesīm nācis”.

-Apžēlojies par tiem, kuri sevi saista ar zīda mīlestības saitēm, kuri domā sevi esam par cita saimnieku, kuri jūt skaudību, kas viņus saindē, un kuri spīdzina sevi, jo nesaredz, ka mīlestība un viss pasaulīgais ir mainīgs kā vējš. Bet vēl vairāk apžēlojies par tiem, kuri mirst no bailēm mīlēt un kuri atsakās no tās kādas augstākas mīlestības vārdā, ko nepazīst. Jo neviens no šiem ļaudīm nezina Tavu likumu, kas saka: „Kas dzers no tā ūdens, ko Es tam došu,tam nemūžam vairs neslāps”.

-Apžēlojies par tiem, kuri samazina Visumu līdz izskaidrojumam, Dievu – līdz maģiskai zāļu devai, cilvēci – līdz radījumiem ar pamatvajadzībām, kas jāapmierina, jo viņi nekad nedzird sfēru mūziku. Bet vēl vairāk apžēlojies ar tiem, kuru ticība ir akla, kuri savās mēģenēs domā iegūt zeltu no dzīvsudraba, kuri nokraujas ar grāmatām par Taro noslēpumiem un piramīdu spēku. Jo neviens no šiem ļaudīm nezina Tavu likumu. Apžēlojies par tiem, kuri dzer, ēd un pārsātinās, bet savā sātā ir vientuļi un nelaimīgi.

P.Koeljū.