Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:10, Did:0, useCase: 3


Idejas skolēnu ekskursijām 3. daļa

Skola turpinās ar pilnu sparu. Skolēni strādā mācību klasēs. Skolotāji kopā ar vecākiem plāno skolēnu mācību un izklaides ekskursijas. Turpinām piedāvājumu skolēnu ekskursiju idejām, kuras derēs gan mazākiem, gan lieliem skolēniem, zēniem un meitenēm. Šoreiz par iespējām izglītoties interaktīvi un interesanti.

Rīgas Motormuzeja pedagoģisko programmu piedāvājums piemērots gan pirmskolas, gan skolas vecuma bērniem.

Muzeja pedagoga vadībā tiek gūtas iemaņas autobūvē, izzināta tās vēsture, organizētas interesantas rotaļas, izglītojošas spēles, kā arī citas saistošas un bērna vecumam atbilstošas pedagoģiskās nodarbības. Nodarbību mērķis ir ne tikai veicināt bērna izpratni par ceļu satiksmes drošību un paplāšināt zināšanas par autobūves vēsturi Latvijā un pasaulē, bet arī attīstīt bērna radošo domāšanu.

Esi zinošs un drošs uz ceļa!

Bērniem līdz 7 gadu vecumam

Muzeja pedagoga vadībā tiek organizētas interesantas rotaļas un izglītojošas spēles, kuras saistītas ar ceļu satiksmes drošības jautājumiem. Nodarbības beigās katrs dalībnieks pats izgatavo „apliecību” (nav oficiāls dokuments), kura apliecina, ka ir apgūti ceļu satiksmes noteikumi Rīgas Motormuzejā. Nodarbības ilgums 45 min. Grupā vēlams ne vairāk par 15 bērniem.
Maksa 10,35 Ls

Kādēļ auto jāliek muzejā?

Bērniem līdz 7 gadu vecumam

Bērnu vecumam atbilstoša, viegli uztverama un saprotama ekskursija pa Rīgas Motormuzeju gida pavadībā. Nodarbības ilgums 45 min. Grupā vēlams ne vairāk par 15 bērniem. Maksa 6,50 Ls

Uzbūvē savu auto!

Bērniem līdz 7 gadu vecumam

Nodarbības ievadā īss stāsts par auto vēsturi. Pēc ievada katrs bērns saņem kartona automašīnas šablonu, no kura izgatavo pats savu telpisko auto modeli. Pēc saviem ieskatiem, bērns var modeli izkrāsot, aplīmēt vai apzīmēt. Nodarbība veicina bērna telpisko un radošo domāšanu, kā arī sniedz emocionālu gandarījumu par paveikto darbu. Nodarbības ilgums 45 min. Grupā vēlams ne vairāk par 15 bērniem.
Maksa 10,35 Ls

Seno auto stāsti

Bērniem no 7 gadu vecuma

Ierodoties Rīgas Motormuzejā, bērni iepazīstas ar muzeja kolekciju un transportlīdzekļu attīstības vēsturi. Ekskursija tiek veidota atbilstoši bērnu vecumam. Pēc ekskursijas bērni piedalās spēlē. Katrs bērns saņem īpašu grāmatzīmi, uz kuras attēloti seno spēkratu fragmenti. Galvenais spēles uzdevums ir atrast šos spēkratus muzeja ekspozīcijā. Spēle ir jautra un atraktīva, jo katrs bērns vēlas uzdevumu veikt pēc iespējas ātrāk un precīzāk. Nodarbības ilgums 60 min. Grupā vēlams ne vairāk par 15 bērniem.
Maksa 10,35 Ls un ieejas biļete muzejā katram bērnam

Apmācība velosipēda vadītāja eksāmena kārtošanai

Bērniem no 12 gadu vecuma

Nodarbība iekļauj nepieciešamo ceļu satiksmes noteikumu apmācību, filmas noskatīšanos saistībā ar velosipēdu braukšanas noteikumiem. Bērniem vēlamas ceļu satiksmes noteikumu priekšzināšanas skolas mācību programmas ietvaros. Nodarbības beigās iespējams kārtot velosipēda vadītāja eksāmenu un saņemt velosipēda vadītāja apliecību. Nodarbības ilgums 60 min. Grupā vēlams ne vairāk par 25 cilvēkiem.
Maksa 10,35 Ls un ieejas biļete muzejā katram bērnam

Velosipēda vadītāja eksāmena kārtošana

Bērniem no 12 gadu vecuma

Velosipēda vadītāja eksāmenu kārtošana un vadītāja apliecības izsniegšana personām no 12 gadu vecuma. Līdzi nepieciešama 3x4 fotogrāfija, kā arī personas apliecinošs dokuments.
Bezmaksas
Nesekmīga eksāmena rezultāta gadījumā par atkārtotu eksāmenu jāmaksā 0,77 Ls.

Matemātikas (fizikas) stunda muzejā

6. - 7. klases skolēniem

Interaktīva ekskursija Rīgas Motormuzejā, kuras laikā skolēni mācās pielietot zināšanas, praktisku, savam zināšanu līmenim atbilstošu, ar transportlīdzekļiem saistītu uzdevumu risināšanā. Nodarbības ilgums 60 minūtes. Grupā vēlams ne vairāk par 15 bērniem.
Maksa 10,35 Ls un ieejas biļete muzejā katram bērnam

Muzejpedagoģijas nodarbību pieteikšana:

Laimdota Lase, muzejpedagoģe
T: (+371) 29346334
E: Laimdota.Lase@motormuzejs.lv

Ekskursiju pieteikšana:
T: (+371) 67097170
E: info@motormuzejs.lv
(norādot telefonu, lai var ar Jums sazināties)

Bērnu svinības un izklaides pasākumi

Ja plānojat pasākumu bērniem, tad vērts apdomāt iespēju to rīkot Rīgas Motormuzejā. Par pasākuma interesantu un saturīgu norisi rūpēsies un pasākumu vadīs muzeja pedagogi. Piedāvājumā bērnu vecumam atbilstoša interaktīva ekskursija pa muzeju ekspozīciju, izglītojošas nodarbības un spēles par ceļu satiksmes drošību un auto vēsturi, fotografēšanos pie vēsturiskajiem spēkratiem, kā arī dažādas spēles un rotaļas. Lai pasākums būtu saistošs un atbilstošs tieši jūsu bērniem, tā programmu saskaņo ar vecākiem vai pedagogu.

Pasākuma norisei atvēlēta atsevišķa labiekārtota telpa, kurā ir iespēja uzklāt mielasta galdu pašiem vai arī pasūtīt no muzeja kafejnīcas „Limuzīns”.

Svinību aptuvenais ilgums ir līdz 3 stundām.