Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:10, Did:0, useCase: 3


Noderīgi padomi, ko ņemt vērā pirms gariem lidojumiem un to laikā

Ja plānojat ceļot ar lidmašīnu, tad ir daži noderīgi padomi, kas būtu jāņem vērā pirms un pēc lidojuma, lai ceļojums būtu patīkams un izdevies. Ja vēlaties būt mierīgs un jums paliktu tikai pozitīvas emocijas, ir lietas, kas būt jāņem vērā un ko var saplānot pats ceļotājs.

Pirmkārt, noteikti izziniet kādi laika apstākļi jūs sagaidīs sasniedzot galamērķi, kas sevišķi svarīgi garo pārlidojumu laikā. Ja sēžoties lidmašīnā ir silts laiks, bet galamērķī, zināt, ka gaida rudens vai ziema, tad rokas bagāžā ielieciet arī silto apģērbu un apavus. Vai tieši pretēji, ja esat izdomājis aizbēgt uz laiku no aukstuma uz siltajām zemēm, tad parūpējieties, lai jau pirms lidmašīnas nosēšanās jūs paspētu apģērbt vasaras drēbes, vieglus apavus, saules brilles un būt gatavam iziet.

Otrkārt, padomājiet par apģērbu lidmašīnas salonā. Izvēlieties ko universālu un ērtu. Ja lidojat pirmo reizi, tad atcerieties, ka lidmašīnai uzņemot augstumu, salonā kļūst vēsāks, tādēļ, lai nenosaltu, paņemiet līdzi jaku. Aviokompānijas lidojuma laikā piedāvā izmantot siltus pledus, bet, ja nelidojat biznesa klasē, tad tas nav obligāti.

Treškārt, esiet uzmanīgi apavu izvēlē. Jūs jutīsieties komfortablāk, ja vilksiet ērtus apavus vai ja iespējams pārvilksiet tos. Tas sevišķi svarīgi ir garo lidojumu laikā. Spiedienu maiņas sevišķi jūtīgi atsaucas uz kājām. Varat just smaguma sajūtu, nogurumu. Īpaši uzmanīgiem apavu izvēlē jābūt pasažieriem ar kāju vēnu problēmām. Lai neaizņemtu daudz vietas, paņemiet līdzi vienreizlietojamos apavus, vieglas iešļūcenes vai varbūt siltas zeķes ar iestrādātu zoli.

Ceturtkārt. Ja lidojat bieži, tad ļoti noderīga lieta ceļojumu laikā ir piepūšamais spilvens, kas ļaus pagulēt ērtāk. Miegā laiks paiet ātrāk un lidojums - vieglāk, jo organisms atpūšas. Tas gan atkrīt, ja lidojumam izvēlaties biznesa klases piedāvājumu, kur dažādas jums ērtas lietas ietilpst pakalpojuma cenā. Arī sēdvietas biznesa klasē ir daudz ērtākas. Tā kā plānojot garos lidojumus noteikti apsveriet savas prioritātes.

Piektkārt padomājiet ko darīsiet, kamēr neguļat. Lai laiks paskrietu nemanāmi paņemiet līdzi kādu no šīm lietām, kas pašam vairāk interesē: grāmata, žurnāli, krustvārdu mīklas, mūzikas atskaņotājs ar mīļāko mūziku, DVD pleijers, dators vai e-grāmata, ja lidojat ar draugiem vai ģimenes lokā, varbūt ir kāda galda spēle, kas patīk, kārtis; ja patīk zīmēt, paņemiet papīru un zīmuļus. Un atkal jāsaka, ka, lidojot biznesa klasē laiks paskrien daudz ātrāk, jo mūzika, filmas, krustvārdu mīklas, dažādas video spēles un jaunākā prese ietilpst lidojuma cenā.

Sestkārt neatkarīgi no dzimuma paņemiet līdzi ceļojuma kosmētiku. Gaiss lidmašīnā var sausināt ādu un labi būtu mitrināt gan sejas, gan roku ādu. Garos lidojumos noteikti noderēs maza zobu birste un zobu pasta, mitrās salvetes, suka un neliels spogulis. Dekoratīvo kosmētiku nepieminēšu, jo par to skaistā dzimuma pārstāves neaizmirsīs pašas ne uz zemes ne debesīs.

Septītkārtnoskaidrojiet vai un kāda ēdināšanas sistēma ir uz lidmašīnas klāja. Dažādām aviokompānijām tās atšķiras. Piemēram, izvēloties Turkish Airlines jums piedāvā ēdienreizes arī ekonomiskajā klasē, bet, rezervējot vismaz 24 stundas pirms lidojuma, varat izvēlēties starp 21 dažādu ēdienu piedāvājuma veidu gan ekonomiskajā, gan biznesa klasē.
Ticiet man, lidmašīnās bada sajūta ir vēl izteiktāka, kā arī pārlidojuma laikā neuzņemot pārtiku, šķidrumu bieži sākas galvassāpes un citas nepatīkamas sajūtas. Padomājiet par to, ka pirms lidojuma jums laicīgi jāierodas lidostā, lai reģistrētos, pirms tam jūs jau esat pāris stundas pavadījis ceļā uz lidostu bez ēšanas un dzeršanas, tad ir lidojuma laiks, kurā to nedarāt, pēc tam vēl ierēķiniet laiku, kamēr sasniedzat galamērķi. Tātad kopsummā jau kā minimums salasās 6-7 stundas. Ja ceļā uz lidostu jāpavada ilgāks laiks, tad jau kāpjot lidmašīnā varat just izsalkumu vai nogurumu.

Atsevišķi vēlos pieminēt ceļojumu ar bērniem. Jums jābūt drošiem, ka esat nodrošinājuši komfortablus apstākļus, lai lidojumu viņi atcerētos ar prieku. Atcerieties, ka lidmašīna ir slēgta telpa, kurā nevarēsiet aizskriet un paņemt sev vajadzīgo lietu, tādēļ vēl jo svarīgāk ir kārtīgi pārdomāt līdzi ņemamās, bērnam nepieciešamās lietas.
Kāds gards dzēriens vai vismaz ūdens, ēdiens, ko mīl bērns, pleds un spilventiņš, mīļākā rotaļlieta, krāsainie zīmuļi, flomasteri, papīrs, pamperi, mitrās salvetes, kabataslakatiņš, sūkājamās konfektes, kas ļaus vieglāk pārciest paceļoties, piezemējoties mainīgā spiediena izraisītās sajūtas.

Astotkārt. Lidojuma laikā vislabāk izvēlēties negāzētos dzērienus. Ja zināt, ka jums mēdz būt slikta dūša braucot ar auto vai kuģi, šūpojoties, tad labāk ir paņemt līdzi medikamentus pret to, kā arī varat izmantot dabīgus nomierinošus līdzekļus. Lidmašīnā ir pieejama standarta aptieciņa, bet ja jums ir nepieciešami medikamenti, kas jālieto regulāri, tad neaizmirstiet tos ielikt rokas bagāžā savai veselībai un drošībai.

Devītkārt, nekautrējieties lidojuma laikā pamest savu vietu, izkustēties, pavingrot, laiku pa laikam pamasēt, izstaipīt, kājas, izvingrināt galvu un kaklu, protams, netraucējot pārējiem pasažieriem.

Jūsu veselība un labsajūta ir jūsu rokās. Patīkamus Jums lidojumus!

Paldies par konsultāciju raksta tapšanā TurkishAirlines kompetentajiem speciālistiem.

     [+] [-]

, 2012-09-28 12:10, pirms 12 gadiem
Ļoti laba kompānija

     [+] [-]

, 2012-09-28 12:25, pirms 12 gadiem
Nesaprotu ,kāpēc ir jāaizņem lidmašīnas tualete.lai tur ietu un pārģērbtos vasaras kletiņā,ja izlidoju auxtumā,bet izkāpju karstumā.Kāpēc nevar izkāpt no lidmašīnas un pārģērbties lidostas tualetē?

     [+] [-]

, 2012-09-29 16:36, pirms 12 gadiem
Diezgan primitīvs saturs, tā arī neko patiešām derīgu neuzzināju, vienīgi uztvēru reklāmu - lidojiet Turkish Airline biznesa klasē. Arī slēptās reklāmas paņēmiens - primitīvs. Nezinu nevienu cilvēku, kas lidojot uz citu valsti nenoskaidrotu laika apstākļus Ja nu vienīgi klīniski garīgi slimi cilvēki ... Vārdu sakot, ja raksta mērkis ir bijis uzrunāt daudzmaz domājošos, nu tādus, kas var nopelnīt un atļauties lidojumus biznesa klasē, tad teksts ir garām, ja domāts garā vājiem - tad ir ok un pat ļoti ok

     [+] [-]

, 2012-10-01 14:27, pirms 12 gadiem
Vai tu pats kaut reizi esi izlidojis rudenī/ziemā un ielidojis siltumā? Tikai tie, kas nav izbaudījuši kā ir kāpt ārā no lidmašīnas un kad tev jau uzreiz apkārt ir karsts var tā spriedelēt. Un pārģērbties neviens tev neliedz kur gribi. Bet diez vai patiks lidostā rakņāties pa bagāžu un meklēt vieglākus apavus un drēbes. ja vēl pierēķina, kamēr vēl tiksi līdz viesnīcai...

Snorke rakstīja: Nesaprotu ,kāpēc ir jāaizņem lidmašīnas tualete.lai tur ietu un pārģērbtos vasaras kletiņā,ja izlidoju auxtumā,bet izkāpju karstumā.Kāpēc nevar izkāpt no lidmašīnas un pārģērbties lidostas tualetē?