Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:10, Did:0, useCase: 3


Padomi ceļotājiem. Ceļojuma plānošana

Padomi ceļotājiem. Ceļojuma plānošana
Foto: Iveta Apškrūma, epadomi.lv

Jūs gatavojaties doties ceļojumā? Lieliski. Bet pirms doties ceļā ir tik daudz kas jāapsver. Piedāvājumā padomi ceļotājiem, kas pirmo reizi saskaras ar ceļojuma plānošanu.

1. Izvēlamies tūrisma aģentūru

Noteikti izvēlieties uzņēmumu ar labu reputāciju, kas sniedz pakalpojumus jau vairākus gadus un par kuru pieejamas pozitīvas atsauksmes. Iespējams, ka kāds no paziņām var ieteikt jau pārbaudītu aģentūru. No tūrisma aģentūras izvēles lielā mērā ir atkarīga visa jūsu atpūtas kvalitāte: sākot ar izvēlētās viesnīcas atbilstību solījumiem un beidzot ar naudas atgriešanu ārkārtas gadījumā. Un vēl - kvalitatīvs uzņēmums izpildīs savus solījumus. Jā solīts mansarda numurs ar skatu uz jūru, tad to arī iegūsiet.

2. Izvēlamies valsti

Daudzi ceļotāji, arī es, gadu no gada izvēlas Turciju, kā vietu, kur var labi atpūsties par salīdzinoši saprātīgu summu. Turklāt paši turki ļoti labvēlīgi attiecas pret jebkuras valsts ceļotājiem. Par labākajiem Turcijas kūrortiem uzskata Beleku, Sidi, Kemeru, Marmarisu, Kušadasi un Alāniju. Kūrorta izvēli lielākoties nosaka ceļojuma mērķis.

Belekas kūrorti slaveni ar savu izsmalcinātību un kvalitatīvajiem golfa laukumiem. Izvēloties atpūsties Sidē, varēsiet aplūkot Sides vecpilsētu un arheoloģiskos izrakumus, kā arī netālu atrodas senais amfiteātris, kurā notiek festivāli, izrādes un koncerti. Priekšnesumus skatoties pārņem neaizmirstamas sajūtas. Kemeras viesnīcas pārsteigs ar skaistajām pludmalēm un Tauru kalniem, no kuriem paveras brīnišķīgs skats uz visu Antālijas reģionu. Šosezon tur atklāts moderns dinozauru parks, kas noteikti patiks ne tikai bērniem. Atkarībā no tā kādas ekskursijas izvēlēsieties, viesnīcu izvēlieties tuvākajā reģionā, jo Turcija ir ne tikai peldēšanās jūrā un sauļošanās. Tā ir valsts, kas bagāta ar kultūrvēsturiskiem objektiem, neaizmirstamām dabas ainavām un interesantām leģendām.

Izvēlamies viesnīcu

Cena par viesnīcu ir atkarīga no piedāvāto pakalpojumu kvalitātes. Mūsdienīgo kūrortu piedāvājumā ir pavisam vienkāršas 2* viesnīcas līdz pat ekskluzīvām 5* atpūtas vietām. Pēc pieredzes iesaku izvēlēties viesnīcu ne mazāku par 4* un servisu All inclusive. Lai arī pērkot ceļojumu, tas šķiet nedaudz dārgāk, tomēr noteikti atmaksāsies, jo nebūs jāuztraucas par ūdeni, ēšanu un citām ikdienišķām lietām, bet varēsiet baudīt atpūtu.

Otrs aspekts ir pludmale - vai patīk akmeņaina, smilšu - oļu vai tikai smilšu pludmale.

Tas jāņem vērā

Turcijā nevajadzētu rasties problēmām ar valūtas maiņu, taču labāk, lai lielākā daļa naudas būtu dolāros vai eiro. Paņemiet līdzi arī mazākas naudas zīmes, lai varētu pateikties personālam ar dzeramnaudu. Naudu no bankomāta labāk ņemt banku darba laikā, jo reizēm gadās, ka bankomāts karti "norij" un tad variet to saņemt atpakaļ, uzrādot bankā savu pasi.

Viesnīcās pieejami gidi, kas piedāvās ekskursijas izvēlei pēc patikas. Iesaku izvēlēties ekskursijas ar gidu, jo tā iespējams ne tikai aplūkot vēsturiskās vietas un skaistās dabas ainavas, bet arī uzzināt ko vairāk par leģendām un interesantiem notikumiem. Taču, ja tomēr izlemjat īrēt auto un doties paši pa sevis izvēlētu maršrutu. Noteikti izvēlaties auto nomas uzņēmumu, kuras darbinieki runā valodā, kuru zināt arī jūs - krievu vai angļu. Tas ļaus izvairīties no starpgadījumiem, kas rodas valodas nesaprašanās dēļ. Nekad neatstājiet ķīlā savu pasi, bet tikai kopiju. Pievērsiet uzmanību, lai mašīna būtu pilnībā apdrošināta, jo noteikti jau braucot no lidostas uz viesnīcu transfēra laikā, ievērojāt, ka austrumu zemēs satiksme uz ielām un ceļiem atšķiras no mums ierastās.

Lai jauks un izdevies ceļojums!

     [+] [-]

, 2012-10-04 17:14, pirms 12 gadiem
ļoti derīgs padoms par firmu ar reputāciju! Izmantoju reiz "Averoju" tur viss bija šķērsām