Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:10, Did:0, useCase: 3


Daudzveidīgās atpūtas iespējas Kanāriju salās kopā ar Tez Tour. 2. daļa

Daudzveidīgās atpūtas iespējas Kanāriju salās kopā ar Tez Tour. 2. daļa
Foto: Iveta Apškrūma

Saglabājot savu neatkārtojamību, Tenerife piedāvā bezgalīgas atpūtas un izklaides iespējas: šeit atradīs ko darīt gan romantiķis, gan pludmales gulšņātājs, aktīvās atpūtas cienītājs, šopinga kārotājs un pat izlepis ceļotājs. Leģendārās seno jūrasbraucēju un dzejnieku salas ir kā zaļš magnēts Atlantijas okeāna vidū.
Tenerife ir 2000 kvadrātkilometri daudzveidīgu, mums neierastu, burvīgu dabas ainavu. Te sastopamas plašas pludmales, zaļas, auglīgas ielejas, kalnu masīvi, kā arī biezi subtropu un tropu meži.

Unikālās dabas īpatnības Tenerifi ierindo pasaules populārāko un priviliģētāko kūrortu vidū. Šeit daba ir tik vienreizīga, ka var salīdzināt ar miniatūru kontinentu.

Daba

Uz salas valda "Mūžīgais pavasaris" un labi laika apstākļi nav tikai reklāmas frāze. Ģeogrāfiskais stāvoklis, kā arī citu labvēlīgu faktoru kopums, nosaka silto temperatūru visa gada garumā. Ziemā šeit nav auksti, bet vasarā nav pārāk karsti. Jebkurā gada laikā termometrs rāda 20 - 25 grādus. Taču to nebūt nevar tulkot kā vienveidīgu. Īpašais salas reljefs, kas sasniedz pat 3178 metrus vulkāna Teides virsotnē, maigie vēji, kas glāsta Tenerifes piekrasti, apveltī to ar daudzveidīgiem mikroklimatiem, kas veido šīs puses burvību. Tā, ka ziemā var peldēties okeānā vai viesnīcas baseinā, bet uzbraucot kalna virsotnē - pavārtīties sniegā.

Foto: Iveta Apškrūma

Tenerife ir kā bagātīga mozaīka, kas pārsteidz ar savu daudzveidīgo ziedu, aromātu, skatu buķeti, kas ļauj iedomāties, ka esi nokļuvis jau atkal citā pasaules malā. Te skatam paveras mitrie, zaļie, aizaugušie ziemeļi ar senajiem lauru kokiem. Te - sausie dzeltensārtie dienvidi. Šeit ir kalnu grēdas ar vulkāniskajiem iežiem, interesantām akmeņu formām un aizām. Tepat arī palmas kā sargi slejas gar pludmali.

Kultūra

Sirsnība un viesmīlība ir galvenās vietējo iedzīvotāju īpašības, ko sastapsiet ik uz soļa. Taču te arī sargā savas tradīcijas no modes un laika ietekmes. Arhitektūrā joprojām sastopami iekšpagalmi un balkoni no koka.

Foto: Iveta Apškrūma

Skaista un oriģināla ir vietējā keramika, kuru gatavojot kā senāk nelieto podniecības riņķi, dodot priekšroku veidot traukus ar rokām. Un, protams, smalkie, filigrānie rokdarbi.
Folklorā savijušies spāniskie, amerikāniskie un vietējo iezemiešu ritmi, veidojot dzīvespriecīgu un dzirkstoša prieka pilnu skanējumu. To pilnībā var izbaudīt vietējo svētku laikā.

Virtuve

Tenerifes virtuve ir savdabīga. Garšu baudītāji šiet var sagaidīt daudz patīkamu mirkļu. Labvēlīgais salas klimats un bagātīgās jūras veltes dod iespēju izvairīties no vienveidības un izbaudīt īstu, naturālu produktmu garšu.

Foto: Iveta Apškrūma

Noteikti jānobauda viņu īpaši gatavotie kartupeļi, tipiskie gaļas ēdieni, maigie sieri un tropiskie augļi - ananāsi, mango, papaija, banāni. Ja nu eksperimenti ar ēdienu nav jūsu gaumē, tad te atradīsiet arī tradicionālās virtuves no visas pasaules. Atliek tikai izvēlēties, pagaršot un secināt, ka šeit atrodama viena no daudzveidīgākajām un gardākajjām virtuvēm.

Atpūta pie ūdens

Tenerifē var nodarboties ar jebkuru ūdens sporta veidu visa gada garumā. Skaistie salas līči pilni ar laivām un jahtām, kas nepacietīgi gaida, lai sacenstos spēkiem ar viļņiem un vēju. Vienmēr siltais un mainīgais Atlantijas okeāns ceļotājiem ļauj izbaudīt savu mieru un bezrūpību pludmalēs, kā arī bīstamību sudraba putās klātajās klintīs. Zemūdens peldētāji tā dzīlēs var atklāt sev neaizmirstamu floras un faunas baudījumu. Makšķernieki izbaudīt nebijušus lomus.

Foto: Iveta Apškrūma

Senlaicīgie burinieki piedāvā tūristiem piekrastes ekskursijas, bet mūsdienīgie kuģi ātri nogādā uz jebkuru no Kanāriju salām. Kā piemēram uz La Gomeras salu, kur atrodas Nacionālais parks.

Aktīvā atpūta

Uz salas var nodarboties ne tikai ar ūdens sporta veidiem. Šeit atrodas arī golfa laukumi, tenisa korti, piedāvā izjādes ar zirgiem, kā jau visur ir arī sporta zāles. Tenerifē ir tradicionālais sporta veids - Kanāriju vrestlings.
Klimats, vēji un apstākļi ir ļoti atbilstoši pūķošanai gan viļņu, gan lagūnu cienītājiem. Pūķotājiem šeit ir gandrīz paradīze.
Tenerife patiks arī dabas un pastaigu cienītājiem. Te ir vesels tūrisma taku tīkls, kas aprīkots ar atpūtas vietām. Pastaigās pa mežiem un kalniem var iepazīt dabas daudzveidību un unikalitāti. Tas neatstāj vienaldzīgu nevienu!

Foto: Iveta Apškrūma

Atpūta dažādām gaumēm

Ja interesē vēsture un māksla - uz salas ir daudz muzeju un mākslas galeriju. Santa Krusā ir pat speciāla skulptūru iela. La Lagunā katru gadu notiek teātra festivāls, kurā piedalās daudz slavenību.

Atrast priekš sevis izklaidi var arī tie, kam tuvāka iepirkšanās, ballītes, diskotēkas un kazino apmeklēšana. Neaizmirstamus iespaidus atstās karnevāla naktis. Neviens nepaliek vienaldzīgs tādu fantāziju priekšā, vispārējais prieks un azarts aizrauj katru. Deju, smieklu un mūzikas jūra.

Tas ir neparastās salas gars, kas aicina un gaida katru no Jums .

Raksta autore Iveta Apškrūma

     [+] [-]

, 2011-07-28 12:52, pirms 13 gadiem
Gribu, gribu, gribu...

     [+] [-]

, 2011-07-29 19:39, pirms 13 gadiem
Ttā ir mūsu mīļākā ”siltā zeme”! Esam ar mieru atgriezties tur vēl un .

     [+] [-]

, 2011-08-09 01:02, pirms 13 gadiem
skaistas bildes, rosina uz domām par atpūtu.