Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:283, Did:0, useCase: 0


Tiramisu vīrietim

Rudens un ziema ir laiks, kad daudzi gatavo dažādus uzlējumus un liķierus. Gatavojot upeņu liķieri, pāri paliek ogas. Kur tās likt? Laukā mest taču žēl. Tā radās tiramisu, kas noteikti vairāk garšos vīriešiem. Kūka ir ar grādiem, tāpēc bērniem to dot nav ieteicams un, ja tā kārtīgi saēdas, arī pie stūres sēsties varbūt labāk nevajag. Taču ballītēm draugu un radu kompānijā šādi pagatavota vīriešu tiramisu kūka noteikti iederēsies.

Receptes autors: Tavavirtuve.lv

Nepieciešams:

500 g upeņu, kas mēnesi izturētas degvīnā

200 g cepumu "Dāmu pirkstiņi",
300 g biezpiena,
250 ml saldā krējuma
250 g maskarpones siera,
50 g cukura.

Svaigas ogas rotāšanai.

Pagatavošana:

1. Ņem četrkantīgu trauku un trauka apakšā kārto cepumus cieši vienu pie otra.

2. Degvīnā izturētās upenes sablendē viendabīgā masā un ar to pārklāj cepumu kārtu.

3. Tad atkal liek kārtu ar cepumiem.

4. Saldo krējumu kopā ar cukuru saputo stingrās putās.

5. Maskarpones sieru sajauc ar biezpienu, iegūtajā masā iecilā saputoto krējumu.

6. Sagatavoto biezpiena masu klāj virs cepumiem, skaisti izlīdzina un rotā ar svaigām ogām.

7. kūku liek ledusskapī uz apmēram 12 stundām.




Lai jums jaukas un garšīgas ballītes!

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma