Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:414, Did:0, useCase: 3


Vistas aknu pastēte ar āboliem

Maiga, gaisīga un neparasti garšīga pastēte, kurai pikanti saldas notis piešķir āboli.

Nepieciešams:

500 g vistu akniņu,
2 āboli,
1 - 2 sīpoli,
150 g sviesta,
3 ēdamkarotes konjaka vai brendija,
2 ēdamkarotes saldā krējuma,
sāls,
malti melnie pipari.

Pagatavošana:

1. 50 g sviesta sagriež nelielos gabaliņos un ievieto saldētavā.

2. Tikmēr pannā 50 g sviesta apcep sasmalcinātus sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi, tad pievieno nelielos gabaliņos sagrieztus ābolus un turpina cept, līdz āboli kļuvuši mīksti. Visu izņem no pannas un liek benderī, bet pagaidām neblendē.

3. Atlikušajos 50 g sviesta apcep gabaliņos sagrieztas aknas. Neilgi pirms cepšanas begām pielej konjaku un sautē, līdz šķidrums iztvaikojis. Tad apceptās aknas pārvieto uz blenderi, kur jau atrodas saceptie āboli un sīpoli.

4. Blenderī ielej arī saldo krējumu, piparus un, ja nepieciešams, sāli. Visu sablendē viendabīgā masā.

5. No saldētavas izņem sviestu un pakāpeniski, turpinot blendēt, pa vienam gabaliņam pievieno masai. Tādējādi masa iegūs zīdainu konsistenci.

6. Pastēti izņem no blendera, liek trauciņā un ievieto uz nakti ledusskapī. No rīta tā jau būs baudāma.

Labu apetīti!

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma

Tavavirtuve.lv iesaka:

Katram ir savas mīļākās garšas. Bieži vien tās nāk no bērnības – no vecmāmiņas gatavotajiem ēdieniem, kuru smarža atkal uzvēdī atmiņas par bezrūpīgām dienām un mīļiem cilvēkiem.

Visu to varam atdzīvināt paši – šī Apgādā Zvaigzne ABC izdotā pavārgrāmata "Viegli pagatavojami ēdieni" ar vienkāršām un ne tik vienkāršām receptēm būs lielisks palīgs katram, kuram patīk gatavot.

Te atradīsi:

- praktiskus padomus.
- vienkāršotus paņēmienus.
- gadu gaitā pārbaudītas garšas.