Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:417, Did:0, useCase: 3


Piecgadīgajai Sofijai nepieciešama palīdzība ārstēšanai

Redakcija
Redakcija

Šis ir pavisam vienkāršs stāsts: Diāna, trīs bērnu māmiņa no Rīgas, Jaungada naktī iedomājas vienu un to pašu velēšanos – lai viņas mazā meitiņa uzvarētu veselības problēmas un lai ģimenei izdotos atrast līdzekļus viņai nepieciešamās ārstēšanās apmaksai. Mēs varam palīdzēt!

Sofijai nesen apritēja 5 gadi. Viņa nerunā, nespēj par sevi parūpēties un viņai ir būtiski attīstības traucējumi. Vienīgā efektīvā metode, kas spēj palīdzēt bērniem šādos gadījumos, ir pastāvīga ABA terapija. Šogad terapijas kurss centrā “Paskaties” tika apmaksāts no ziedojumiem. Nu līdzekļi ir beigušies. Pati māmiņa šādus izdevumus atļauties nevar – ar visiem viņas pabalstiem un uzturlīdzekļiem knapi pietiek, lai savilktu galus kopā.

Māmiņa Diāna ir vērsusies projektā “Zaļā lampa”, lai rastu iespēju Sofijai turpināt saņemt viņai tik nepieciešamo terapiju.
Lai palīdzētu Sofijai Leimanei, ir izsludināta ziedojumu akcija.

Labdarības fondā BeOpen Sofijai ir atvērts speciāls ziedojumu konts.
Līdz 2. janvārim Sofijas atbalstam darbosies ziedojumu tālrunis 9 000 63 84.
Maksa par zvanu 1,42 EUR.
Ziedojumu konts:
Labdarības fonds BeOpen
Reģ.Nr. 50008218201
Konta Nr. LV81 CBBR 1123 2155 00390
Bankas SWIFT kods: CBBRLV22 (BluOr Bank AS)
Mērķis: Zaļā lampa. Palīdzība Sofijai Leimanei
No kontā ienākušajiem ziedojumiem netiek ieturēti nekādi procenti vai komisijas maksas.
Nepieciešamā summa: 5040 EUR

Protams, māmiņai sāp sirds arī par vecākajiem dēliem. Šobrīd viņiem ir 13 un 14 gadi – sarežģīts vecums, kad zēniem nepieciešama īpaša uzmanība un atbalsts. Diānas dzīve ir pilnībā pakārtota viņas bērniem. Un viņa dara visu iespējamo, lai nodrošinātu viņiem iztiku. Agrāk Diāna strādāja gan Maximā, gan Prizmā, gan veco ļaužu sociālajā centrā. Tagad, tā kā Sofijai nepieciešama pastāvīga aprūpe, viņa ir noformēta par aprūpētāju savai meitiņai.

Ģimene dzīvo sociālajā dzīvoklī Vecmīlgrāvī. Tā kā zēni jau ir pieauguši un Ziemassvētku vecītim vairs netic, savas jaungada vēlmes viņi jau iepriekš ir izteikuši māmiņai. “Vecākais palūdza īpašu peli datoram, bet jaunākais sapņo par galda spēli. Sofija nerunā, tāpēc palūgt viņa neko nevar...”, skumji nopūšas mamma.

Zēnu lūgumus Diāna nodevusi grupai “Palīdzēsim viens otram” sociālajā tīklā Facebook. Tātad dāvanas būs.
Savukārt pašai Diānai visgaidītākā un lielākā dāvana būs, ja izdosies savākt līdzekļus Sofijas ārstēšanai. “Es saprotu, ka meitiņa neizveseļosies, bet es ļoti gribu viņai palīdzēt, lai atvieglotu viņas dzīvi. Man bija smagas dzemdības, un ārsti pat domāja, ka Sofijai būs bērnu cerebrālā trieka. Taču fiziski mēs tikām galā, viņa atguvās, vienīgi kājiņas joprojām ir vājas”, saka Diāna.

ABA terapijas nodarbības dod labus rezultātus – meitene ir iemācījusies apzināti pateikt “dod” un māk parādīt ar pirkstiņu. Tas ir būtiski atvieglojis visas ģimenes dzīvi – Sofija ir sākusi mazāk kliegt un dusmoties par to, ka tuvinieki viņu nesaprot. Viņa saprot, ka, ja viņai gribas padzerties, viņai vienkārši ir jāatnes un jāparāda pudele. Un, ja viņa ir izsalkusi, viņa var aizvest mammu aiz rokas līdz ledusskapim.
Speciālisti uzskata, ka Sofija pakāpeniski spēs apgūt visas ikdienas dzīvē nepieciešamās prasmes. Tieši tam šobrīd ir nepieciešami līdzekļi.

Kam nepieciešami līdzekļi

ABA terapijas kurss un nodarbības ar logopēdu centrā “Paskaties” vienam gadam izmaksā 5040 eur.
Centra speciālisti katram bērnam izstrādā individuālu programmu, kas, sasniedzot mērķus, pastāvīgi tiek mainīta un papildināta. Centrs specializējas bērnu ar autiskā spektra traucējumiem rehabilitācijā.

Kā palīdzēt
🔴 Zvanot ziedojumu tālruni 9 000 63 84. Maksa par zvanu – 1,42 eiro.
🔴 Pārskaitot jebkuru summu uz ziedojumu kontu.
Labdarības fondā BeOpen ir atvērts speciāls ziedojumu konts.

Konts ziedojumiem:
Labdarības fonds BeOpen
Reģ.Nr. 50008218201
Konta Nr. LV81 CBBR 1123 2155 00390
Bankas SWIFT kods: CBBRLV22 (BluOr Bank AS)
Mērķis: Zaļā lampa. Palīdzība Sofijai Leimanei