Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:246, Did:0, useCase: 3


Ko darīt, ja sterilizēta kaķenīte turpina meklēties?

Ko darīt, ja sterilizēta kaķenīte turpina meklēties?
Laimīga, sterilizēta kaķenīte
Foto: Iveta Apškrūma

Stāsts no personīgās pieredzes. Mana kaķenīte pēc sterilizēšanas turpināja tikpat aktīvi meklēties, kā pirms tam. Ko darīt? Atbildi saņēmu vetambulancē - klīnikā Mārupē.

Pagadījās dikti seksīga kaķenīte. Tikko pieaugusi, sāka meklēties ik pa diviem mēnešiem un nevis tā klusi, bet tā pamatīgi, trobelējot mūsu ģimeni un arī apakšējos kaimiņus.

Žēl jau bija, bet nācās vien nest uz klīniku sterilizēt. Negribētu teikt, uz kuru, jo laikam tur visu kā nākas neizdarīja. Pēc operācijas kaķenīte atlaba ātri - 24 stundu laikā. Taču vēl pēc nedēļas sāka uzvesties tāpat kā pirms sterilizācijas. Klīnikā, kur bija taisīta operācija, atbildēja, ka viss kārtībā, meklēšanās inerces pēc varot turpināties pat mēnesi vai pusotra.

Diemžēl, arī pēc 3 mēnešiem nekas nemainījās.

Devos meklēt citu veterinārārstu, atradu to Mārupē.

Vetārsta skaidrojums

Kaķenītei ir izgriezti visi reproduktīvie orgāni, taču pilnīgi iespējams nav izgriezti rūpīgi. Iespējams, ka iekšā palikusi kāda šūna un ar to pilnīgi pietiek, lai kaķenītei gribētos meklēties. Ko darīt? Kaķenīti var laist ārā, lai iet vien pie runčiem, jo grūsna viņa nevar palikt. Brīžos, kad sāk meklēties, ir jādod speciālas tabletes (iegādājamas veterinārajās ambulancēs), kamēr "bļaustīšanās" pāriet.

Tā arī tagad darām un viss ir kārtībā.

     [+] [-]

, 2010-05-15 22:28, pirms 14 gadiem
no tām izslawētajām hormonu tabletēm war rasties problēmas ar kaķu meitenes weselību!
es, piemēram sawējām (weselām četrām) dodu tādu kriewu ražojuma "kot bajun" palīdz pie meklēšanās uzwedības problēmām...
kastītē 3 flakoniņi pa 10 ml