Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:246, Did:0, useCase: 3


Labākā lāpsta dārza darbiem

Redakcija
Redakcija

Ir iemesls, kāpēc dārznieki uzstāj uz tik smaga darba veikšanu kā rakšana un zemes apstrāde. Nezinoši novērotāji var brīnīties, kāpēc šķietami neauglīga augsne tiek apstrādāta tik intensīvi, bet tie, kuri ir lietas kursā, saprot, ka pierādījums patiešām ir… rakšanā.

Tas var izskatīties pēc spraiga un smaga, nepatīkama darba, bet patiesībā tā ir pamatu veidošana skaistam dārzam. Apstrādājot augsni, tās pamatstruktūra mainās no ļoti blīvas līdz irdenai un vēdinātai, kas nozīmē labāku skābekļa pieplūdi un vairāk augšanas iespēju augu saknēm.

Fiskars vienmēr ar aizrautību ražo dārza darbarīkus, kas nosaka jaunus standartus nozarē, tāpēc Fiskars ErgoPlus™+ klāsts apvieno patenta saņemšanai pieteiktu tehnoloģiju ar ergonomiska dizaina īpašībām, izcilu izskatu un sajūtu. Jaunajām dakšām, liekšķerēm un dārza lāpstām, kas ir labākās komforta un stila ziņā, ir izmantota izsmalcināta terakotas apdare un tām ir unikāli oranži rokturi ar gēla spilventiņiem.

Ergonomika ar A +

Fiskars jaunie ErgoPlus™+ produkti ir projektēti, ievērojot ergonomikas principus, domājot par optimizētām formām, leņķiem, līdzsvaru un materiālu, lai līdz minimumam samazinātu nogurumu un dārzniekam garantētu komfortu un vispatīkamāko darba pieredzi.

Garais kāts un sīki izpētītais 26° celšanas leņķis nodrošina dabisku darba pozu un labu slodzes līdzsvaru, kas līdz minimumam samazina sasprindzinājumu mugurā un plecos. 17° roktura leņķis nodrošina ērtu rokas novietojumu celšanas laikā. Pilienveida forma, auksti velmēta tērauda cauruļvads nodrošina vieglu svaru un izturīgumu kātam, kas ir iestiprināts "cieša satvēriena" uzmavā, lai uzlabotu kontroli un izolētu no aukstuma.

Lielajam D-veida rokturim, kas veidots no stiklšķiedras kompozītmateriāla, ir antropometriski pareiza satvēriena forma, un tas der visiem roku izmēriem ar cimdiem vai bez tiem.

Oranžā pieskāriens…
ergoplus_01

Iedvesmojoties no sporta apavu evolūcijas, stilīgais oranžais rokturis ar gēla spilventiņiem paceļ Fiskars ErgoPlus™+ produktus nākamajā ergonomikas līmenī. Unikālajam rokturim ir alumīnija/gēla kodols, tas ir triecienabsorbējošs un papildina komfortu un stilu.

Rakšanas padomi un triki

Zemes apstrāde, veicot rakšanas darbus, ir pamats labai dārzkopībai. Zem virskārtas atrodas miljoniem aktīvu mikroorganismu, kas noteiks jūsu ražas kvalitāti un apjomu. Atbilstoša rakšana uzlabo augsnes drenāžu un palīdz augu saknēm iekļūt dziļāk.

Labākais laiks rakšanai ir rudens, jo ziemas sals var turpināt lauzt augsni.
Nerociet uzreiz pēc stipriem lietiem, jo augsni saspiedīs jūsu soļi, tā ietekmējot drenāžu.
Izmantojiet lāpstu, lai izraktu bedri, pēc tam dakšu, lai sadalītu augsni un iemaisītu kompostu.
Ja augsne ir smaga vai akmeņaina, rakšanai izmantojiet dakšu ar platiem, plakaniem zariem.
Lai ierobežotu muguras sasprindzinājumu, nekad nepārslogojiet lāpstu.

Fiskars