Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:246, Did:0, useCase: 3


Jūsu veselībai un labsajūtai visvērtīgākie istabas augi

Redakcija
Redakcija

Jūsu veselībai un labsajūtai visvērtīgākie istabas augi
Hlorofīts- vērtīgākais istabas augs

Mūsdienās, kad arvien vairāk pieaug apkārtējās vides piesaārņojuma problēma, kad sadzīvē tiek lietots arvien vairāk ķīmisko un toksikoloģisko līdzekļu, ļoti aktuāls kļūst istabas augu jautājums katrā mājā, it sevišķi pilsētās. Tāpēc svarīgi, lai jūsu telpās zaļotu vērtīgākie augi, kas pasargās jūs un jūsu ģiemei no veselībai kaitīgo vielu ietekmes.

Visvērtīgākais istabas augs ir hlorofīts. Pietiek ar pāris podiņiem zaļojoša hlorofīta, lai pilnībā attīrītu gaisu no formaldehīdiem, ko izdala siltumizolācijas un sintētiskie materiāli, kas atrodas jūsu mājā.
Bet ja puķu podiņā, kurā aug hlorofīts, ieliksiet aktivēto ogli, tā iedarbība vairākkārt pastiprināsies.

Nākamā vērtības ziņā ir pelargonija jeb ģerānija. Lai augs sniegtu mums vērtīgāko, vēlams to turēt guļamistabā. Ieelpojot tās izdalītās vērtīgās vielas, cilvēks atslābiinās, atbrīvojas no bezmiega un stresa izraisītā nemiera. Pelargonija ir iecienīts istabas augs visā pasaulē. Tā ne tikai priecē ar saviem skaistajiem ziediem, bet arī neprasa īpašu kopšanu un ātri vairojas.
Bez tam pelargonija palīdz pret galvassāpēm, pazemina asinsspiedienu un nodrošina lielisku miegu.

Vēl viens vērtīgs istabas augs ir lauru koks. Tas lieliski tiek galā ar dažādiem vīrusiem un nogalina cilvēka veselībai kaitīgās baktērijas. Sevišķi noderīgs tas būs cilvēkiem, kas cieš no sirds un asinsvadu saslimšanām, kā arī žultsceļu un zarnu trakta slimībām.
Atceraties, ka lauru kociņš jānovieto saulainā vietā, vēlams dienvidu pusē.

Lai cik arī tas dīvaini dažiem nešķistu, ļoti liela vērtība piemīt kaktusam. Izvēlaties kaktusu ar pēc iespējas garākām adatām. Tas nogalinās mikrobus un pazeminās kaitīgo gaisa jonizāciju, pasargājot jūs no elektromagnētiskā starojuma. Tieši šī iemesla dēļ kaktusus iesaka novietot telpās, kur atrodas datori vai televizori.
Lai kaktusi normāli augtu un attīstītos, tiem nepieciešams siltums un gaisma.

Ja jūs daudz kontaktējaties ar dažādiem cilvēkiem vai strādājat pie datora, ierīkojiet sev atpūtas stūrīti, kurā atradīsies istabas augi ar lapām dažādos zaļās krāsas toņos. Tie palīdzēs atslābināties, atgūt mieru, atpūtināt acis, un drīz vien jūs varēsiet turpināt savu darbu, uzņēmuši jaunus spēkus.

Bet blakus datoram, printerim vai citiem tehnikas brīnumiem, bez kuriem mūsdienu darba dzīve nav iedomājama, novietojiet puķu podiņu ar nelielu skuju kociņu. Tas var būt kadiķis, ciprese, kriptomērija, aurakārija vai no čiekura sēkliņas izaudzēta neliela priedīte. Jebkurš no šiem augiem palīdzēs pret nogurumu un galvassāpēm, nemaz nerunājot par gaisa attīrīšanu no kaitīgā starojuma.

Īpaši rūpīgi jāizvēlas augi guļamistabai. Šeit labi iederēsies eikalipts, kas ne tikai palīdzēs atgūt mieru un likvidēs svešas nevēlamas enerģijas, bet arī atbaidīs odus, mušas un citus kaitēkļus, kuri necieš eikalipta smaržu. Pateicoties šim augam, guļamistabā vienmēr būs svaigs un tīrs gaiss.

Ja jūsu dzīvoklī ir smacīgs, bet ziemas periodā piedēvām vēl sauss gaiss, audzējiet sansevjēru (līdakas asti). Tā darbojas kā vesela skābekļa ražošanas fabrika. Bez tam sansevjēra aizsargās jūs no tām kaitīgajām vielām, ko izdala linoleja grīdas segums un mēbeles, kas nav ražotas no dabīgiem materiāliem.

     [+] [-]

, 2014-11-01 19:23, pirms 9 gadiem
Puķu podi man mājās ir diezgan.Tagad sapratu kas ,kur, der novietot.Paldies!