Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:246, Did:0, useCase: 3


Draugos ar papagaili

Ja sirdij tuvi ir putni, tad lieliski sabiedrotie būs papagaiļi, kas mājās radīs jautru un pozitīvu noskaņu.

Dabā papagaiļi dzīvo vietās, kur ir silts klimats. Dažas no papagaiļu sugām, piemēram, nešķiramie papagaiļi dzīvo tikai kādus 10 līdz 15 gadus, bet pelēkais papagailis var nodzīvot no 50 līdz 70 gadiem, tātad, ja ir vēlme iegādāties ilgdzīvojošu papagaili, tad vispirms jāpainteresējas par tā sugas vidējo dzīves ilgumu. Tie gluži tāpat kā cilvēki parasti mēdz izvēlēties tikai vienu partneri, kuram būs uzticīgi visu mūžu un pārošanās laikā izrāda viens otram īpašu uzmanību, viens otru barojot un tīrot.

Iegādājoties papagaili, sākotnēji jāļauj tam pierast pie jaunās vides. Lai papagailim neradītu lieku stresu, to var novietot vietā, kur tas vismazāk tiks traucēts un daļu būra apklāt ar segu, tā radot drošības sajūtu.

Lai putniņam nebūtu vienmuļi, būrī var ierīkot kāpnītes, šūpoles, piekarināmu virvi vai gredzenu, kurā viņš varētu šūpoties.

Lielākajiem papagaiļiem ir spēcīgāki knābji, tāpēc izvēloties savam mīlulim rotaļlietas, tas jāņem vērā. Mazākiem papagaiļiem būs piemērotāki mazi grabulīši un zvaniņi, lielākiem - izturīgākas mantiņas, lai to smalkās detaļas nejauši netiktu norītas un neapdraudētu putniņa veselību vai pat dzīvību. Noteikti jāievēro, lai papagaiļa būrītī nenonāktu diegi, kurus tas varētu norīt.

Lielākajiem papagaiļiem kādu laiku labi kalpos koka mantiņas un graužot koku, tie noslīpē knābi. Nedrīkst izmanot koka mantas, kas krāsotas ar ķīmiskām krāsām, jo ar tādām putns var saindēties. Jo dažādākas būs lietas, kuras aktīvi iesaistīt papagaiļa dzīvē, jo putniņam būs lielāka izvēle, kur izpaust savu aktīvo raksturu un, papagaili uz brīdi izlaižot brīvē, pastāvēs mazāka iespēja, ka viņam varētu būt vēlme bojāt mēbeles vai citas sadzīviskas lietas, kas atrodas mājā.
Jautras rotaļas savam putniņam saimnieks var radīt pats, sagādājot priežu čiekurus vai izveidojot koka vai citus dabas priekšmetus.

Lai papagaiļa ikdienu padarītu interesantāku, viņam paredzēto pārtiku dažreiz var pasniegt ievīstītu kartonā vai noslēptu kokosrieksta mizā.

     [+] [-]

, 2010-11-22 01:34, pirms 13 gadiem
kā man patīk šie putniņi, ļoti gribētu tos iegādāties, taču pārējie ģimenes locekļi iebilst

     [+] [-]

, 2010-11-22 10:03, pirms 13 gadiem
Mums kautrīgākais izlaidās pa logu, bet otrs aiz bēdām nomira tagad pastaigājos ar suni, tas neaizmuks.

     [+] [-]

, 2010-11-22 11:47, pirms 13 gadiem
Nu to nekad nevar zināt, arī suņi mēdz pazust saimniekiem.

     [+] [-]

, 2011-07-17 13:36, pirms 13 gadiem
a te visu izlasiju un nekur nebija piemineta skirnes nosaukums varbut varetu jus pateikt kas si par skirni