Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:246, Did:0, useCase: 3


Dārza darbi janvārī

Redakcija
Redakcija

Ir nepatīkams un auksts, bet vismaz ir gaidāmi labāki laiki. Lai gan dārzs vēl izskatās aizmidzis, zem sniega segas jau ir daudz dzīvības. Bet nu par dārza darbiem janvārī. Jā, varbūt izklausās nedaudz neprātīgi, un droši vien būs jācīnās ar salu. Lai gan jums darbs nāktu par labu, kalnus gāzt nevarēsiet. Principā varat vienkārši ērti iekārtoties un mielot acis ar ziemas ainavu aiz loga. Tomēr, ja pirksti tiešām niez, telpaugiem vienmēr noderēs papildu uzmanība. Savukārt dārzā vienmēr ir kāds augs, ko vajadzētu aprūpēt. Varat pat izglābt kādu krūmu vai palīdzēt putniem un zivīm pārlaist ziemu.

Apsedziet trauslus augus

Ja ir stiprs sals, tam parasti seko intensīvi saules stari. Janvārī un februārī intensīvas iztvaikošanas rezultātā daudz augu iet bojā ūdens trūkuma dēļ. Par laimi jums ir Ziemassvētku eglīte. Iznesiet to ārā. Noņemiet rotājumus un nozāģējiet zarus. Uzlieciet tos uz rododendriem un rozēm. Zari novērš iztvaikošanu un nodrošina aizsardzību pret saules stariem.

Sasaluši podi

Podos iedēstīti augi jāaizsargā pat vēl vairāk. Ja pods apakšdaļā sasalst, pastāv ievērojams risks, ka augs ies bojā un arī pods saplaisās, sasalušajai augsnei izplešoties. Tādēļ ieteicams izņemt augus no podiem un puķu kastēm un nosegt to saknes ar zemi, vēlams siltumnīcā vai citā slēgtā telpā. Pēc tam pārklājiet augsni ar lapām, salmiem vai žagariem. Varat arī aptīt puķu kasti ar stikla vati vai biezu avīžu kārtu, vai kādu citu izolācijas materiālu.

Sargiet suņu ķepas

Vecgada vakars dažkārt ir smags pārbaudījums. Mums, cilvēkiem, nākamajā dienā lieti noder piens vai sālsūdens. No otras puses, sāls kaitē suņu/kaķu ķepām un augiem. Tādēļ apledojušu bruģi labāk nokaisiet ar pelniem vai smiltīm. Pret paģirām labi noder arī visu veidu dārza darbi! Tikko sāksiet strādāt dārzā, viss būs kārtībā.

Rabarbers siltumnīcā

Ja varat apstrādāt augsni, izrociet rabarberu puduri un ienesiet to siltumnīcā. Sāciet laistīt februārī. Ja vēlaties ļoti agru pavasari, izrociet pāris pavasara puķu sīpoliņus un pamazām sasildiet tos. Siltumnīcā augošās vīnstīgas ir jāapgriež, atstājot tikai trešdaļu jauno dzinumu.

Sējiet begonijas

Vasara sākas uz palodzes. Begonijas var sēt no janvāra sākuma – traukā un uz siltas palodzes. Nenosedziet sēklas, bet viegli iespiediet tās augsnē. Uzlieciet traukam plastmasas vāciņu, lai uzturētu mitrumu. Citas vasaras puķes sējiet februārī. Iesējot puķes pārāk agri, tās būs bālas un neglītas, ja vien īpaši neapgaismosiet tās.

Zied pipari

Pavasarī ziedošo krūmu, piemēram, Japānas krūmcidonijas, asinssarkanās jāņogas, moringa koka, smaržīgās irbenes utt. zariņus var ievietot vāzē. Iepildiet tajā pietiekamu daudzumu ūdens. Turiet to vēsumā, līdz izplaukst pirmie pumpuri, un pēc tam pamazām pārvietojiet uz siltu telpu. Šad tad apsmidziniet ar ūdeni.

Visas zemes ūdens

Ja jūsu amarillis ir noziedējis, turpiniet to laistīt. Pamazām samaziniet ūdens daudzumu, līdz augs ir pilnībā novītis. Pavasarī iestādiet tā sīpoliņu dārzā un septembrī ienesiet to atpakaļ.

Sulojoši koki

Bērzs, valrieksta koks, vīnogulāji, sikamora un plūmes gatavojas pavasarim, tādēļ šāda veida augus vairs nedrīkst apcirpt. Labāk pagaidiet, līdz tiem atkal ir lapas.

Gaiša, dzīvības pilna siltumnīca

Iespējams, siltumnīca izskatās nedaudz nožēlojami. Bet pamēģiniet iedegt siltumnīcā sveces vai ķīniešu lukturīšus. Tie izskatās ļoti jauki un ienes nedaudz dzīvības tumšajos ziemas mēnešos. Ņemiet arī vērā, ka sniegs un jo sevišķi slapjdraņķis var saplēst stikla rūtis.

Tev vajadzīgs palīgs dārza darbos?.

Izvēlies Fiskars- vadošo zīmolu funkcionālu, lietotājam draudzīgu un izturīgu mehānisko instrumentu ražošanā.
Fiskars produkti spēj izpildīt jebkuru ieceri viskvalitativākajā veidā ar minimālu fizisko piepūli.