Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:246, Did:0, useCase: 3


Viss, kas Jums būtu jāzina par gaisa mitrināšanas ierīcēm

Redakcija
Redakcija

Ventilators, gaisa attīrītājs, gaisa mitrinātājs, gaisa sausināšanas ierīce – kura no šīm gaisa plūsmas un kvalitātes veicināšanas ierīcēm ir absolūti nepieciešama Jūsu mājoklim? Šoreiz parunāsim par ķibelēm, kas saistītas ar pārlieku sausa gaisa esamību iekštelpās un tām piemērotāko risinājumu – gaisa mitrināšanas ierīci.

Gaisa mitrināšanas ierīce – kad un kāpēc tā ir nepieciešama?

Pirms ķeramies pie gaisa mitrināšanas ierīces priekšrocību un pamatfunkciju smalkākas iztirzāšanas, būtu noderīgi saprast, kādu apstākļu ietekmē veidojas šī pārlieku sausā gaisa problēma. Parasti šī ķibele ir novērojama tieši apkures sezonas laikā, kad karstās gaisa plūsmas iztvaicē mitrumu, kas laika gaitā ir uzkrājies telpas stūros, tādējādi pāržāvējot telpu un izraisot manāmu disbalansu starp mitrā un sausā gaisa masām.

Zaļā gaisma gaisa mitrināšanas ierīces iegādei sāk mirgot brīdī, kad izjūtat zināmu diskomfortu, piemēram, sausu deguna gļotādu, aizkritušu kaklu vai sausu pleķu parādīšanos uz ādas. Turklāt arī telpā izvietotās mēbeles var signalizēt par pārlieku sausa gaisa esamību – koksne sāk izžūt un tajā parādās neskaitāmas sīkas plaisas. Kā no tā visa izvairīties? Jā, atbilde ir gaisa mitrinātāja iegādāšanās!

Karstā, aukstā tvaika un ultraskaņas mitrinātāji

Lai izšķirtos par labu īstā un piemērotākā gaisa mitrinātāja iegādei, noteikti jāiedziļinās arī to atšķirībās.Gaisa mitrinātāji iedalās trīs grupās, proti, karstā, aukstā tvaika un ultraskaņas ierīcēs.
Ultraskaņas mitrinātāji darbojas uz īpašas metāla diafragmas pamata, kura vibrējot sadala ierīcē ielieto ūdeni smalkās ūdens daļiņās, veidojot baltu dūmaku. Šie mitrinātāji izceļas ar augstu efektivitāti, kā arī pietiekoši klusu darbību, kas netraucēs Jūsu režīmam arī vēlajās nakts stundās.

Tvaika mitrinātāji, savukārt, iedalās karstā un aukstā tvaika mitrināšanas ierīcēs. Karstā tvaika ierīces darbojas sekojoši – tās iztvaicē visu mitrinātāja tvertnē esošo ūdens daudzumu un automātiski izslēdzas. Taču aukstā tvaika mitrinātājus darbina īpašs ventilators, kas, iesūcot telpā esošās gaisa masas, tās iepūš atpakaļ mājoklī, vienlaikus piešķirot tām papildu mitrumu.

Kas attiecas uz mitrinātājiem, kas darbojas uz tvaika bāzes, jāatceras, ka karstā tvaika ierīces paaugstinās gaisa temperatūru telpā, taču aukstā – pazeminās.

Iegādes kritēriji, kas noteikti jāņem vērā

Izvēloties piemērotāko gaisa mitrinātāju, noteikti jāatceras arī par dažādu papildu kritēriju izvērtēšanu, piemēram, ierīces ūdens tvernes izmēru. Jo ietilpīgāka būs mitrinātāja tvertne, jo ilgāk tas spēs darboties bez vajadzības to atkārtoti uzpildīt.
Arī mitrināmo telpu platība ieņem pietiekoši lielu nozīmi gaisa mitrinātāja iegādē. Piemēram, 50 kvadrātmetru lielai telpai noteikti nepietiks ar ierīci, kas paredzēta izmantošanai 30 kvadrātmetros. Lielāku platību mitrināšanai eksperti nereti iesaka iegādāties nedaudz jaudīgāku ierīci nekā to paredz telpas izmēri, lai mitrinātājs neciestu no pārslodzes.

Vēl viens kritērijs, par kuru noteikti nevajadzētu aizmirst, ir izvēlētā mitrinātāja darbības laiks. Izmērā lielākās ierīces spēs autonomi darboties aptuveni 8 līdz 9 stundas, taču mazākās no 4 līdz aptuveni 6 stundām. Ja vēlaties, lai ierīce parūpētos par optimāla gaisa mitruma uzturēšanu arī naktīs, būs jārēķinās ar salīdzinoši augstāku cenu zīmi – no piecdesmit līdz simts eiro.

Papildu funkcijas ar pievienoto vērtību

Ir vērts pieminēt, ka gaisa mitrinātāji jau izsenis nav domāti tikai un vienīgi sausa gaisa problēmas risināšanai – mūsdienīgākie modeļi ir aprīkoti ar tādām funkcijām kā gaisa aromatizēšana, gaisa jonizēšana un hidrostata funkcija. Protams, kā pievienoto vērtību gaisa mitrinātājiem var uzskatīt arī elektroniskās vadības īpašības, kas ļaus tā lietotājam ierīci pārvaldīt ar tālvadības pults vai pat mobilā telefona starpniecību.

Gaisa mitrinātāji ikvienam mājoklim

Lai gan pārlieku sausa gaisa problēma visbiežāk tiek konstatēta tieši apkures sezonas laikā, ar šo ķibeli iespējams saskarties ar siltajos gada mēnešos, neregulāri vēdinot telpas.

Gaisa mitrinātāji, kurus var iegādāties šeit, interneta veikalā 220.lv parūpēsies par Jūsu mājokļa gaisa mitruma līmeni visu cauru gadu – arī brīžos, kad aizņemtības un saspringtā darba režīma dēļ nevarat būt klāt, lai kārtējo reizi plaši atvērtu logus.
Vasarā lieliski noderēs arī ventilators, kas atsvaidzinās svelmīgajās dienās.