Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:246, Did:0, useCase: 3


Krāsas interjerā. Padomi, kā izvēlēties. 1. daļa

Krāsas interjerā. Padomi, kā izvēlēties. 1. daļa
Interjera noformējumā vairāk vajadzētu izmantot gaišos toņus, tie rada dzīvesprieku.
Publicitātes foto

Izvēloties krāsu toni dzīvokļa vai mājas interjeram, jāņem vērā telpas izmēri, dienas gaismas daudzums telpā un krāsu psiholoģiskā iedarbība uz cilvēku.

Kādi toņi ir ieteicami?

Dzīvojamai vai viesistabai derēs zaļie toņi. Tie iedarbojas nomierinoši, tāpat kā atpūta dabā. Telpas uztveres labākai nodrošināšanai interjerā, kur dominē zaļie toņi, jāizvieto zili vai dzelteni aksesuāri.

Sarkanā krāsa liek pamosties, aktīvi darboties, daļēji izraisa arī agresiju, tāpēc jau Spānijā tieši ar sarkanām lupatām izaicina vēršus. Taču sarkanie toņi labvēlīgi iedarbojas arī uz vielmaiņu, nekļūdīsieties, ja ēdamistabas noformējumā izmantosiet sarkanīgos toņus. Jāņem vērā, ka sarkanā krāsa optiski nedaudz samazina telpu.

Daudziem nepatīk dzeltenā krāsa, taču tā palīdz koncentrēties, paaugstina radošo aktivitāti. Dzeltenīgos toņus varētu izmantot darba telpu interjera noformējumā, tiesa gan, ne pārāk spilgtos toņus. Noteikti spilgtāki dzeltenie toņi būtu izmantojami telpās, kas vērstas uz ziemeļiem un kurās reti iespīd saule. Izmantojot dzeltenos toņus, telpu var padarīt saulainu un patīkamu.

Zilie toņi iedarbojas nomierinoši, ļauj atslābināties, daļēji atbrīvo no emocionālā saspringuma. Ideāls tonis guļamistabai … ja vien ar aktivitāti šajā ziņā viss ir kārtībā. Ja ne, tad labāk tomēr guļamistabā izmantot sarkanos toņus. Zilie toņi nav izmantojami darba telpu noformējumā, jo tie samazina izšķirtspēju – redzes asumu.

Nekādā gadījumā interjera noformējumā nevajadzētu izmantot violetos toņus, jo tie iedarbojas nospiedoši, samazina fizisko aktivitāti, darba spējas. Protams, ja ir mērķis samazināt fizisko aktivitāti, noteikti violetos toņu vajadzētu izmantot.

Arī brūnie toņi nepieder pie tiem, ar kuriem vajadzētu aizrauties. Lai gan brūnie, kā jau zemes toņi, iedarbojas nomierinoši, tomēr var būt cēlonis drūmu domu rašanās provocētāji.

Vispateicīgākā ir baltā krāsa – to interjerā drīkst izmantot lielos apjomos, jo vienmēr ir iespējams dzīvīgumu telpai piešķirt ar dažādiem spilgtiem aksesuāriem. Baltā krāsa ir lielisks fons gleznām vai reprodukcijām. Lai baltā krāsa „nedurtos acīs” kā sniegs saulainā laikā, tai vajadzētu, atkarībā no vēlmēm, izvēlēties minimāli ietonētu balto krāsu.

Melnā krāsa ir aktīva krāsa, it īpaši, ja to kombinē ar balto un sarkano. Ja raksturs un dzīves veids nav pietiekami ekstravagants, ar melno kā pamattoni un citu krāsu kombinācijām aizrauties interjerā nevajadzētu.

Pelēkie toņi vai citi toņi ar pelēku nokrāsu iedarbojas nospiedoši, tāpēc telpās izmantojami nelielās devās, lai gan arhitekti un dizaineri pelēkos toņus saista ar izsmalcinātu eleganci.

Padomi

Lai nenogurtu acis, jāizvēlas telpas noformējumā baltā (ietonēta), dzeltenā un zaļā krāsa.

Priekšroku interjeru noformējumā vajadzētu dot gaišajiem toņiem, tiem atvēlot lielāku uzmanību, bet spilgtās krāsas vajadzētu izmantot minimālās devās.

Bērnu istabu noformējumam tradicionāli izmanto pasteļtoņus, maigi zilos un rozā toņus.

     [+] [-]

, 2012-11-16 22:46, pirms 12 gadiem
Noderīga,tieši laikā, paldies autorei!

     [+] [-]

, 2012-12-31 13:37, pirms 11 gadiem
Savukārt bērnistabas interjeru papildina arī pareizi piemeklēts paklājs.
Paklāja izvēlē mums palīdzēja
Softy Lux - Dizaina Paklājs
';