Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:3, Did:0, useCase: 3


Ieguldot 11 milj. eiro investīcijas atklāj Exupéry International School

Redakcija
Redakcija

Ar svinīgu pasākumu tika atklāta jaunā ExupéryInternational SchoolPiņķos, kas ir lielākais investīciju projekts atjaunotajā Latvijā – jauna mācību iestāde - privātskola. Skolas būvniecībā tika investēti 11 milj.eiro, izveidojot to par četru valodu apmācības izglītības iestādi, kas bērniem piedāvā mācības, izmantojot mūsdienīgas tehnoloģijas apmācības metodiku. Individuāla apmācību programma, kas pielāgota katra bērna spējām.

Bērniem pieejamas divpadsmit pamatmācību telpas, piecas valodu apguves telpas, divas datortelpas, sporta un aktu zāle, kā arī mākslas un mūzikas apguves telpa. Nākamos gleznotājus un tēlniekus šeit gaida arī mākslas studijas, bet jaunos ķīmiķus, fiziķus un biologus – kabineti ar īpašu laboratorijas aprīkojumu. Skolā pieejamas arī ārpusstundu nodarbības: mūzika, džudo, dejošana, teātris, vingrošana, šahs, zīmēšana/māksla, kino/foto, robottehnika.

Jeļena Bujanova, ExupéryInternational Schooldibinātāja:“Neapšaubāmi, mūsu galvenais mērķis – sniegt bērniem augstas kvalitātes izglītību, lai beidzot skolu, viņi būtu gatavi pieaugušo pasaulei un konkurētspējīgi tajā. Lai viņiem būtu iespēja izvēlēties pašas labākās augstākās izglītības iestādes ne vien Latvijā, bet jebkurā pasaules valstī. Taču tikpat būtiski sniegt bērniem pārliecību par saviem spēkiem, kas rodas no iespējas realizēt tieši viņu intereses, un skolas iespējas adaptēt apmācību dažādiem uztveres ātrumiem. Tāpēc katram bērnam tiks nodrošināta individuāla pieeja visplašākajā ziņā, tostarp arī individuāls izglītības plāns. Mērķis ir, lai absolvējot vidusskolu, jaunietis būtu ”

Veronika Skripačova, ExupéryInternational School direktore: “Katrs bērns ir personība ar savām individuālajām interesēm, spējām un talantiem. Pasniedzējiem šie talanti, bērnu individuālās iezīmes jāspodrina un jāizceļ, veidojot personības ar savu viedokli un nostāju. Tāpēc esam piesaistījuši augsti profesionālu mācībspēku. Pie mums strādā pasniedzēji no dažādām pasaules valstīm – Lielbritānijas, Francijas, ASV,Krievijas, Venecuēlas u.c.– kuri bērniem spēj sniegt ne vien zināšanas, bet izpratni par citām kultūrām.”

Juris Lasis, 8AMarhitekts:“Šis projekts ir katra arhitekta sapnis, kad 6000m2 ir radīti bērnu ērtībām, priekam un šis ir projekts, kad uz arhitektūru jāskatās nedaudz plašāk, kā tikai ēku. Pateicoties lieliskai projektu vadības komandai, bija iespējams realizēt tik ambiciozu projektu tik īsā laikā – 4 mēnešu projektēšana, 10 mēnešu būvniecība.”

ExupéryInternational School skolas ēkas celtniecībā izmantotas jaunākās tehnoloģijas un ievēroti mācību telpu labiekārtošanas un aprīkojuma izmantošanas principi, kuru efektivitāte ir jau pierādīta vadošajās Eiropas skolās.
Šobrīd skolas telpās mācības uzsāk pamatskolas klases, kā arī pirmsskolas mācību iestāde, savukārt ar nākamo gadu tiks atvērta arī vidusskola. Klases tiek veidotas ar nelielu skaitu skolēnu, lai skolotājs varētu pilnvērtīgi pievērsties ikvienam. Savukārt par to, lai bērni saņemtu pilnvērtīgu uzturu, parūpējies „36. līnija” šefpavārs Lauris Aleksejevs, kurš izstrādājis daudzveidīgu ēdienkarti, ievērojot bērnu vajadzības un gaumi attiecībā uz ēdieniem.