Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:447, Did:0, useCase: 3


Ko dāvināt omītei un opītim

Dāvināt un saņemt dāvanas ir viena no patīkamākajām Ziemassvētku tradīcijām. Katrs no mums vēlas saviem mīļajiem cilvēkiem sagādāt prieku, uzdāvinot ko īpašu un saviļņojošu. Visgrūtāk laikam ir izvēlēties dāvanas vecāka gadagājuma cilvēkiem, sevišķi, ja tie mums sirdij tuvi un mīļi. Tādi kā omīte un opītis, kas bieži vien saistās ar jaukākajām bērnības atmiņām. Tieši viņiem gribas uzdāvināt ko īpašu, bet tieši viņiem garajā mūžā viss iegādāts un, šķiet, neko vairs nevajag. Tomēr dažas idejas esam pataupījuši, lai jūs varētu sagādāt prieku saviem omītei un opītim.

Uzdāviniet omītei un opītim kompaktdisku ar labu mūziku. Mūzika jau kopš seniem laikiem ieņem svarīgu vietu cilvēka dzīvē. Tā patīk visu paaudžu un vecumu cilvēkiem. Mūzika- viens no brīnumiem, ko radījis cilvēks. Un patiesi, vai tad nav brīnums, ka viena dziesma var veselās ļaužu masās radīt prieku vai skumjas, uzmundrināt vai aizkustināt? Mūzika ienāk mūsu dzīvē jau ar piedzimšanas brīdi un pavada mūs visu mūžu. Ar gadiem mūsu mūzikas gaume mainās, tomēr ir dziesmas, kas sajūsmina visas paaudzes.
Izvēlieties "Latviešu teātra zelta dziesmas" vai "Imanta Kalniņa Lielās dziesmas, "Mūsu zelta dziesmas" vai "Raimonda Paula 75.gadu jubilejas koncertu", "Jāņa Streiča mūziku no kinofilmām" vai "Leģendas Ziemassvētkos"'- jebkurš no šiem diskiem ir paliekoša vērtība un īsts baudījums dvēselei.







Vēl viens cilvēka radīts brīnums- grāmata. Mēs to mīlam par skaistumu, ar kuru tā mūs piepilda. Mēs tajā redzam cilvēka domas un jūtas, sapņus un cerības, rīcību un varēšanu.
Grāmatā mēs bieži vien izdzīvojam veselu tautu un pat cilvēces likteni. Grāmata mums palīdz apjaust to pasauli, kura pastāvēja pirms mums un ļauj ieskatīties tādā kā burvju spogulī, aiz kura dzīvo fantāzija.
Grāmata ir arī ceļvedis, draugs un palīgs brīžos, kad vajadzīgs labs padoms. Tā atver prātu domai, sirdi- brīnumam, bet dvēseli- mūžībai.
Ienes savu omītes un opīša dzīvē brīnumu, uzdāvinot grāmatu "Kristus leģendas".
Vai arī ievilini viņus 20. gadsimta vēsturiskajos notikumos, nopērkot grāmatu "Vīramāte", kas ir stāsts par dzimtas mājām, par ģimeni, par patiesām un viltus vērtībām, par cilvēku mūža guvumu.
Piemērota dāvana taviem vecvecākiem būs arī grāmata "Ulmanis. Lielā Kārļa testaments", kurā pazīstamais žurnālists un rakstnieks Jānis Ūdris izpētījis pieejamos dokumentus, laikabiedru atmiņas un emocionāli iedzīvojies K. Ulmaņa domās un pārdzīvojumos, sākot no 1940. gada, kad Latvija zaudēja neatkarību, līdz pat bijušā prezidenta nāvei. Nozīmīgu vietu grāmatā ieņem K. Ulmaņa atmiņas par jaunības gadiem, attiecībām ar sievietēm, karjeru un patriotiskajiem centieniem Latvijas labā. Daiļdarbu papildina dokumentārie materiāli – aresta laika nopratināšanas protokoli, K. Ulmaņa izsūtījumā un cietumā rakstītās piezīmes u. c.
Ja tavi omīte un opītis ir jautri, humora pilni cilvēki, uzdāvini viņiem kārtīgu bezrūpīga humora un sirsnības devu, kas liks ar smaidu paraudzīties uz nodzīvotajiem gadiem, izvēloties grāmatas "Viss vēl tikai priekšā", “Mūžam jauni" vai "Es dzīvoju priecīgi. Nerātnības mūža garumā".







Neviens svētku galds neizpaliek bez laba vīna vai šampanieša. Vīns ir neatņemama cilvēces kultūras sastāvdaļa; tas ir senākais dzēriens.
Un pat Vecajā Derībā par vīnu stāv rakstīts tā: „Vīns ir veselīgs cilvēkam, ja dzersi to mēreni. Kas par dzīvi bez vīna? Tas ir radīts, lai priecētu ļaudis. Vīns, kas iedzerts laikus un mērenā daudzumā – prieks sirdij un mierinājums dvēselei.”
Sagādājiet prieku saviem omītei un opītim, uzdāvinot labu pussaldo vai saldo sarkanvīnu. Mēs iesakām kādu no Lambrusco, piemēram, Lambrusco Dell'Emilia Amabile IGT Rosso Maranello 7,5%, kas maksā 2.85Ls; Lambrusco Donna Elisa 9+3% , kura cena veikalā 3.15Ls vai Lambrusco Chiarli Grasparossa Centenario Amabile 8% ar cenu 4.00 Ls.
Izsmalcinātai dvēselei noteikti patiks labs sarkanvīns komplektā ar atbilstošām Riedel glāzēm. Šādu Riedel 2 glāžu komplektu, kurā atstāta brīva vieta vīna vai šampanieša pudelei novērtētu ikviens vīna cienītājs. Šāds Riedel 2 glāžu komplekts veikalā izmaksās 25Ls + sarkanvīna, šampanieša pudele atkarībā no gaumes un rocības.
Llieliska dāvana būs arī zīmolu Taittinger vai Bollinger šampanietis! Pussalds vai salds šampanietis - tā ir īsta Francijas pērle!
Visi dzērieni un dāvanu komplekti nopērkami veikalā „Arka” Tērbatas ielā10/12.