Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:29, Did:0, useCase: 3


Svaigas idejas vasaras interjeram

Redakcija
Redakcija

Izmainīt interjeru- tas ir ļoti vienkārši. Mainiet sava dzīvokļa vai mājas izskatu līdz ar gadalaiku maiņu. Tas neprasīs lielus naudas ieguldījumus un neaizņems daudz laika, toties uzlabos garastāvokli un uzlādēs ar vasarīgu mundrumu. Lai jūsu dzīvesvieta kļūtu par mājīgu mitekli ne tikai vasarā, bet katru dienu visu gadu, meklējiet idejas šajā rakstā un izdevniecības Jumava izdotajā Kārenas Maieres- Ebertas grāmatā "Mājīgam interjeram".!

Vienkārši un nedārgi risinājumi palīdzēs jums saglabāt svaigumu pat vasaras karstākajās dienās, kā arī iepriecinās aukstajā ziemas periodā, ļaujot ieelpot ziedu un saules enerģiju.

Smelieties iedvesmu no vasaras

Viegls, svaigs un oriģināls vasaras interjers palīdzēs jums skaisti pavadīt ne tikai bezrūpīgas atvaļinājuma dienas, bet arī visu vasaru un rudens sākumu. Sāciet plānot pārmaiņas, kas iedvesīs jūsu mājoklī patīkamu vasaras dvesmu. Pārmaiņas krāsās, viegli materiāli un minimālisms – viss tas palīdzēs padarīt istabas daudz svaigākas un tajās būs patīkamāk uzturēties.
Lai interjers būtu ne tikai skaists, bet arī atvēsinošs, visiem materiāliem pēc taustes ir jābūt vēsiem un mīkstiem. Ja jūs esat laimīga mājas īpašniece, neaizmirstiet arī par dārzu: mīksti krēsli vai šūpuļtīkli palīdzēs pavadīt patīkamu vakaru ar draugiem, bet augļu grozs uzlabos garastāvokli bērniem.

Sakiet- nē manetu kaudzēm

Plaša istaba – tā nebūt nav istaba ar lielu platību, bet gan tāda, kurā nav lieku krāmu. Tāpēc metiet laukā visu, kas traucē jums un jūsu labajam garastāvoklim! Jo mazāk telpā būs mēbeļu, jo labāka būs gaisa cirkulācija. Turklāt, interjers minimālisma stilā padarīs istabu vizuāli lielāku.

Sakiet- jā svaigiem ziediem

Svaigie ziedi, graudzāles un zaļas lapas kopā ar jūsu fantāziju, palīdzēs izveidot visīstāko dārzu jūsu mājā. Ziedošās rozes ienesīs prieku mierīgajā svētdienas pēcpusdienā, bet lilijas, acālijas un citi vasaras ziedi, ielikti māla podā vai augstā stikla vāzē, piešķirs pilsētas ikdienai lauku mājas idilli.
Uz galda, skapīša vai plaukta novietoti ziedi kopā ar pašdarinātām interjera dekorācijām padarīs istabu krāšņi vasarīgu. Taču ne tikai ziedi ir izmantojami neparastu kompozīciju veidošanai; ne mazāk interesanti izskatīsies zari, skujas un vārpas. Ja jūs izlēmjat izveidot kompozīciju no augiem vai augļiem, ideāli piemērota tam būs plata stikla vāze vai metāla trauks.

Izvēlieties gaišus toņus

Protams jūs varat pilnībā atteikties no smagajiem aizkariem, aizvietojot tos ar plāno gaisīgo tillu... Bet varat arī neatteikties – iegādājoties vasarai citas krāsas aizkarus! Biezie aizkari aizsargās jūs ne tikai no karstuma un svešiem skatieniem, bet arī no kaitīgiem ultravioletajiem saules stariem. Aizkaru krāsai ir jābūt košai un gaišai, bet noteikti tie ir jāsaskaņo ar citām interjera detaļām. Rozā, debesu zilā un baltā krāsa piešķirs istabai vilinošo, vēso izskatu.

Akcentējiet interjeru ar audumiem

Vasarā svaigo krāsu audumiem jādominē pilnīgi visā: ne tikai aizkaros un paklājos, bet arī galdautos, gultas veļā, sedziņās, krēslu pārvalkos vai pārklājos.
Izmanojiet vasarīgus galdautiņs ar skaistiem izšuvumiem (arī ar pērlītēm).. krēsla spilventiņus maigos toņos ar intersantiem dekoriem, krāsainu gultas veļu.un romantiskus aizkarus.

Noņemiet smagos paklājus

Izvēlieties mazus vasarīgus paklājiņus no dabīgiem materiāliem (bambusa, niedrēm) ar ziedu vai jūras motīviem vai vispār baudiet vēso grīdas gludumu. Tas ir tieši tas, kas jums vasarā vajadzīgs.

Uzdrošinieties pārkārtot

Pārvietojiet mēbeles tuvāk pie loga un piešķiriet istabai jaunu izskatu, - pilnu saules gaismas. Pārvietojiet galdus un krēslus tur, kur ir visvairāk brīvas vietas. Ja jūsu pusdienu galds ir no tumšā koka, izdaiļojiet to ar gaišu galdautu vai lina, kokvilnas un zīda salvetēm.

Padomi vasarīgam interjera dizainam:

- Atsvaidziniet sienas ar gaišiem pašdarinātiem aksesuāriem- gleznām, dekoriem.
- Ienesiet mājā vasarīgas dekorācijas, kas pieskaņotas jūsu interjeram. Tie var būt puķu podiņi, vāzes ar augļiem, krāsainie akmentiņi vai jūras gliemežnīcas.
- Aizvietojiet tumšo abažūru ar gaišo, izveidojot to no mežģīņu auduma, tamborētām sedziņām vai auduma salvetēm.
- Pārveidojiet arī vannas istabu: izdaiļojiet to ar viegla auduma krāsainu aizkaru, tam pieskaņotiem dvieļiem un pašu rokām gatavotiem interesantiem gliemežvāku vai akmentiņu dekoriem .
- Ja aiz jūsu loga zied brīnišķīgs dārzs, jūs varat to "ienest" arī savā viesistabā. Vienkārši piekariet pie loga pretējās sienas lielo spoguli, un jūsu māja sāks mirdzēt jaunās krāsās, piepildot istabu ar dabas burvību!
- Aromatizētās sveces, ievietotas interesantos svečturos, vai aromātiskā eļļas lampiņa piešķirs vasaras vakaram izsmalcināto romantisko gaisotni.
- Augļus, sladumus un smalkmaizītes ievietojiet interesantos pašdarinātos trauciņos, piemēram, vasarīgās papīra laiviņās.

Idejas un iedvesmu smelieties izdevniecības Jumava izdotajā Kārenas Maieres- Ebertas grāmatā "Mājīgam interjeram", kur atradīsiet desmitiem interesantu dekoru, tiem nepieciešamo materiālu detalizētu uzskaitījumu, kā arī viegli saprotamas pamācības fotogrāfijās to izgatavošanai soli pa solim.

Radiet savu pasauli... tādu kā paši vēlaties!