Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:143, Did:0, useCase: 3


"Šausmu karaļa" Stīvena Kinga iespaidīgākie literāro darbu ekranizējumi

Lai gan ne visi slavenā rakstnieka Stīvena Kinga literārie darbi iekļaujas šausmu žanra kategorijā, viņš ir plaši pazīstams kā Šausmu karalis. Kings ir viens no ražīgākajiem mūsdienu autoriem, un nav neviena cita rakstnieka, kura grāmatas būtu piedzīvojušas tik lielu ekranizāciju skaitu.

Pēc vairāk nekā 30 Kinga romāniem, novelēm un stāstiem ir uzņemtas dažādu žanru filmas un seriāli. Vairākus iespaidīgākos rakstnieka literāro darbu ekranizējumus ir apkopojis televīzijas kanāls "FOX".

"Mirusī zona" (1983)

Filmas galvenais varonis ir jauns vīrietis Džonijs Smits, kurš bauda dzīvi, strādā par skolotāju un dzīvo kopā ar savu saderināto. Nelaimīgas sakritības dēļ viņš cieš autoavārijā un nonāk komā, no kuras pamostas tikai pēc pieciem gadiem.

Dzīve pa to laiku ir mainījusies, un viņa draudzene apprecējusies ar citu. Arī viņš pats ir mainījies. Jaunais vīrietis atklāj sevī neparastas psiholoģiskas spējas, kas ļauj redzēt citu cilvēku pagātni un nākotni. Tomēr tas sagādā arī grūtības, jo visi grib, lai viņiem palīdz, un arī viņš pats vēlas glābt pasauli.

"Doloresa Kleiborna" (1995)

Kādā mazpilsētā arestē sievieti vārdā Doloresa Kleiborna uz aizdomu pamata, ka viņa nogalinājusi bagātu večiņu, pie kuras 20 gadus strādāja par kalponi. Brīdī, kad mājas saimniece tikko ir noripojusi pa trepēm un mirusi guļ lejā, pa mājas durvīm ienāk pastnieks, kurš redz mirušo sievieti un Doloresu ar gaisā paceltu mīklas rulli.

Tiek uzsākta izmeklēšana, un galvenā apsūdzētā, protams, ir kalpone. Doloresa visu noliedz, taču visi fakti norāda uz viņas vainu. Šādu pārliecību pastiprina tas, ka vietējie iedzīvotāji uzskata, ka viņa pirms daudziem gadiem ir nogalinājusi savu vīru. Pilsētiņā ierodas arī kalpones meita žurnāliste, lai noskaidrotu, vai māte patiešām ir vainīga bagātnieces nāvē.

"Zaļā jūdze" (1999)

Filmas darbība risinās ASV Lielās depresijas laikā. Daudzus gadus strādājot par sargu cietuma daļā, kur mīt ieslodzītie, kam piespriests nāvessods, Pols ir zaudējis jebkādas ilūzijas par dzīvi. Viņš ir pieradis diendienā sastapties ar atbaidošiem slepkavām un vērot nāvessodu izpildīšanu.

Taču Pola dzīve mainās brīdī, kad viņš iepazīstas ar kādu neparastu ieslodzīto – milzīga auguma vīru Džonu Kofiju, kurš ar pārsteidzošu vienaldzību gaida savu pēdējo stundu. Kofijs ir apsūdzēts par divu mazu meiteņu slepkavību. Taču, lai cik dīvaini liktos, viņš ir pavisam mierīgs un kluss cilvēks, kurš turklāt baidās naktīs gulēt tumsā. Visu filmas laiku neatstāj doma, vai tiešām Kofijs ir vainīgs un pelnījis nāvessodu.

"Migla" (2007)

Filma vēsta par kādu mazpilsētu, kuru pēc spēcīgas vētras savā varā ir pārņēmusi dīvaina migla. Tajā čum un mudž no dažādiem milzu kukaiņiem, zirnekļiem un rāpuļiem, kuri to vien vēlas, kā pamieloties ar kādu pilsētiņas iedzīvotāju vai izveidot kūniņu no viņa. Daļa cilvēku paliek iesprostoti vietējā lielveikalā. Pārbiedētie ļaudis sāk kalt bēgšanas plānus un viņu vidū izceļas dažādi savstarpējie konflikti.

"11.22.63" (2016)

Ilgi gaidītais zinātniskās fantastikas daudzsēriju trilleris "11.22.63" pirmdien, 11.aprīlī, plkst. 21.00 piedzīvos ekskluzīvu pirmizrādi televīzijas kanālā "FOX" daudzviet pasaulē, tostarp Latvijā. Tas būs stāsts par vidusskolas skolotāju Džeiku Epingu, kurš zaudējis sievu un vēlas dzīvē ieviest pārmaiņas. Sava drauga Ala Templetona iedrošināts, Džeiks aizceļo atpakaļ laikā.

Trilleris aizved skatītājus uz Teksasu pagājušā gadsimta 60.gados. Džeika mērķis ir novērst atentātu pret ASV prezidentu Džonu Kenediju, tomēr viņa misiju apdraud ne tikai Lī Hārvijs Osvalds (atzīts par vainīgu Kenedija noslepkavošanā Dallasā 1963.gada 22. novembrī), bet arī negaidīta iemīlēšanās skaistajā bibliotekārē Sadijā Danhilā un pagātne, kas nevēlas, lai to mainītu.