Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:252, Did:0, useCase: 3

Inbox: 9 no 10 ienākošajiem e-pastiem ir mēstules

Redakcija
Redakcija

Inbox: 9 no 10 ienākošajiem e-pastiem ir mēstules
Foto: Andris Griķis, SIA “Inbokss” valdes priekšsēdētājs

Kā liecina Inbox dati, 95% no ienākošo e-pastu plūsmas ir mēstules. Vidēji reizi mēnesī tiek veikti kiberuzbrukumi, kurus uzņēmuma aizsardzības sistēmas sekmīgi novērš. Izejošie e-pasti praktiski nesatur kaitnieciskas vēstules un vīrusus.

Inbox operatīvi novērš mēstules, vīrusus un pikšķerēšanas mēģinājumus. Inbox e-pasti ir arī īpaši droši pret trešo pušu piekļuvi, jo IT sistēmas uzbūve nodrošina pilnu aizsardzību pret uzbrukumiem. Savukārt attiecībā uz drošības iestāžu pieprasījumiem Inbox politika ir stingra – piekļuve e-pasta saturam tiek nodrošināta tikai ar tiesas lēmumu. Turklāt Latvijas normatīvie akti neattiecina uz e-pasta pakalpojumu sniedzējiem prasības uzglabāt saraksti, bet uzņēmums pats nekādos apstākļos necaurskata klientu e-pastus.

Andris Griķis, SIA “Inbokss” valdes priekšsēdētājs:

“Nākotnē plānojam kļūt vēl pievilcīgāki lietotājiem, īpaši pievēršoties jauniešu auditorijai. Lai arī pieaug dažādu saziņas rīku, kā Viber un WhatsApp popularitāte, tie vairāk ir SMS aizstājēji, kamēr e-pasts joprojām paliek kā pamata elektroniskās saziņas līdzeklis.”

Kopā ar grupas uzņēmumiem Igaunijā (Mail.ee) un Lietuvā (Inbox.lt) Inbox Baltijā kopumā ir vairāk nekā 1.7 miljoni aktīvu e-pasta lietotāju. Reaģējot uz pieprasījumu, Inbox jau ir ieviesis spāņu valodas saskarni gan mobilajās, gan datoru versijās. Atšķirībā no ārvalstu e-pasta pakalpojumu sniedzējiem, Inbox ir augsto tehnoloģiju kompānija, kas nodrošina tehnisko atbalstu latviešu un krievu valodās, turklāt ne tikai ar e-pasta starpniecību, bet arī telefoniski. Piemēram, 2015.gadā kontaktu centrs apkalpoja 6700 klientu zvanus. Vairākums no klientiem vērsušies pēc palīdzības saistībā ar aizmirstām e-pastu pieejas parolēm.

Lai arī gadā Inbox īpašniekiem tiek izteikti 3-4 piedāvājumi pārdot uzņēmumu, pagaidām uzņēmumu viņi plāno turpināt attīstīt pašu spēkiem. Vienlaikus tiek vērtētas iespējas iegādāties e-pasta pakalpojumu sniedzējus citās Eiropas valstīs. Pagaidām piemērotu variantu nav daudz, bet atsevišķās valstīs notiek sarunas par pirkšanu.