Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:252, Did:0, useCase: 3

Labākie palīgi un ierīces, kas padarīs treniņus interesantākus un efektīvākus

Redakcija
Redakcija

Arvien vairāk un aktīvāk cenšamies nodarboties ar sportu un dzīvot veselīgi. Tā nav vairs tikai nodarbe, ko piekopjam tuvojoties pavasarim, lai siltajā laikā izskatītos labi peldkostīmā vai īsā kleitiņā. Sportošana un veselīgs dzīvesveids arvien vairāk sāk kļūt par cilvēku ikdienas sastāvdaļu. Viens no iemesliem – darbs un mazkustīgais dzīvesveids liek ne tikai pasliktināties veselībai, bet arī pašiem justies sliktāk, un tieši tāpēc dažādas sportiskas aktivitātes un pareiza ēšana tiek izvēlēta – nevis lai kļūtu par profesionāliem sportistiem, bet gan lai vienkārši uzlabotu savu pašsajūtu un ikdienu padarītu tīkamāku. Un priecē arī tas, ka dažādas ierīces, aplikācijas un viedtālruņi nāk talkā, lai palīdzētu plānot, veidot un attīstīt mūsu jaunos ieradumus.

Visgrūtāk ir uzsākt – ja neizvēlamies doties uz sporta zāli, kur treneris mums māca un stāsta, kā pareizi jāveic vingrojumi, vērojot, lai tos izpildām precīzi, var būt gana grūti “noturēties” pie paša sākotnēji izplānotajām aktivitātēm. Jo, ja trešajā dienā pārņem nogurums, esam ar mieru visam atmest ar roku. Tomēr te var nākt talkā mūsu pašu viedtālrunis. Telefons var būt, kā izrādās, lielisks treneris.

Ja esam sākuši skriet, tad lielākā kļūda ir vēlmē sasniegt daudz un uzreiz. Pirmajā dienā noteikti neizdosies noskriet desmit kilometrus, vēl justies lieliski un ar vēlmi nākamajā dienā noskriet vēl vairāk. Nē! Lai nenodarītu pāri sev un savam ķermenim, nepieciešams speciāls, individuāli sagatavots treniņa plāns. Tas ļaus pretī sportiskajiem mērķiem tiekties pārdomāti un pareizi. Mūsdienās viedtālruņos ir pieejama S Health aplikācija, kas spēj sagatavot katram pielāgotu plānu sporta aktivitātēm, uzturam un atpūtai. Un treniņi var sākties.

Mūsdienu pasaulē sportiskajā dzīves ritmā ļoti daudz spēj palīdzēt mobilās ierīces un aplikācijas, kas fiksē progresu, skaita kalorijas, kā arī sniedz iespēju ar rezultātiem dalīties ar saviem draugiem. Piemēram, jau minētā S Health aplikācija ļauj ne tikai reģistrēt maršrutu, ātrumu un attālumu, bet arī sekot līdzi pulsam ar īpašo sirdsdarbības ritma sensoru. Papildu tam Nike+ Running aplikācija ļauj reģistrēt savu skrējienu datus un pilnvērtīgi koncentrēties treniņu procesam bez viedtālruņa klātbūtnes. Tikpat iecienīta lietotāju aplikācija ir Endomondo.
Viens no biežākajiem jautājumiem, uzsākot aktīvās sportošanas gaitas, ir – vai skriešanai piemērotāki rīti vai vakari? Viennozīmīgas atbildes nevienam uz to gan nav, jo šo aspektu, atkarībā no sava dienas ritma, vajadzētu izvērtēt individuāli. Vienam daudz vairāk laika un enerģijas ir skrienot no vakaros, kādam citam vislabāk ir uzsākt rītu ar skrējienu. Sporta aplikācija Endomondo sniedz iespēju sekot līdzi savu draugu skriešanas maršrutiem un laikiem, tāpēc, ja skrējiens raitāk rit kompānijā, to iespējams veidot kā domubiedru tikšanos.

Lai nodrošinātu nepieciešamo enerģijas un uzturvielu daudzumu, skrējējiem ļoti būtiski sekot līdzi savai ēdienkartei. Rītos ieteicamas brokastīs iekļaut graudaugu putras, augļus, savukārt vakaros izvēlēties zivis, balto gaļu, dārzeņus. Lai ēdienreizes būtu daudzveidīgas, var izmantot telefona aplikācijas MyFitnessPal vai NoomCoach, kas ļaus fiksēt uzņemtās kalorijas ar pāris darbībām telefonā. Visas dienas garumā jāatceras arī par šķidruma uzņemšanu – izdzertajam ūdens daudzumam iespējams viegli sekot līdzi ar aplikāciju Waterbalance, Water Your Body, Hydro Coach un citu palīdzību. Ierīces mums spēj lieliski atgādināt, kā un kad būtu jāpaēd, kā arī kas, lai uzturētu veselīgu, sportiskai ikdienai piemērotu diētu.

Svarīgi nodrošināt arī sportošanai atbilstošu ekipējumu – apavus un ērtu apģērbu. Sportiskām aktivitātēm visērtākās būs bezvadu austiņas, kas ar Bluetooth tehnoloģiju viegli saslēdzamas ar kabatā esošo tālruni. Savukārt raitāku soli nodrošinās mūzika, ko atbilstoši savai gaumei vari atrast mūzikas straumēšanas vietnēs Spotify, Deezer Music, Google Play Music un citās.

Kopumā, lietotājiem tiek piedāvātas arvien vairāk un vairāk dažādu aplikāciju, kas spēj palīdzēt gan veselīgam dzīvesveidam, gan sportošanai. Vien atliek izvēlēties sev piemērotāko un lejuplādēt to savā viedtālrunī, jo lielākā daļa šo aplikāciju ir pieejamas bez maksas.

Aplikācija “Cody” ir piemērota Facebook sportotājiem. Tā piedāvā lietotājiem kontaktus un socializēšanos fitnesa un sportistu sabiedrībā, kas ļauj dalīties ar sasniegumiem un salīdzināt tos ar citu lietotāju paveikto, sekot draugu aktivitātēm un visas citas sociālajos tīklos ierastās lietotāju funkcijas. Šī aplikācija ļauj sekot savam progresam, kā arī citi lietotāji var vērtēt un komentēt jūsu ikdienas sporta aktivitātes.
Savukārt “Hot5 Fitness” aplikācijā pieejamas augstas kvalitātes pasaules līmeņa treneru izstrādātas treniņprogrammas, kurās soli pa solim var apgūt pareizu sportošanu. Pieejami visdažādākie vingrošanas veidi, pat joga un lokanības vingrinājumi. Aplikācijā pieejami neskaitāmi, piecas minūtes ilgi video, kuros redzami dažādas sarežģītības treniņi visdažādākajiem mērķiem un veselības stiprināšanai. Turklāt aplikācija ir vizuāli skaista, kā arī ērti un viegli lietojama pat tiem, kas ikdienā reti izmanto jaunākās tehnoloģijas. Jāpiebilst, ka tās lietošanai nav nepieciešams internets, tādēļ to var izmantot jebkurā vietā.

Lieliska aplikācija ir “Carrot Fit”. Ja vēlamies uzlabot savu svaru, tad šī aplikācija varētu noderēt. Tā nav aplikācija, kas ar jums “auklēsies”. Tā ir vairāk līdzīga stingram, sarkastiskam trenerim. Un, tā kā šī ir viena no aplikācijām, kas nav bezmaksas – tā patiešām varētu arī nodrošināt labu rezultātu, ja ievērojam visu tajā nosacīto.