Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:286, Did:0, useCase: 3

10 priekšrocības pērkot auto daļas internetā

Redakcija
Redakcija

Brīdī, kad nepieciešams veikt automašīnas remontu vai nomainīt savu laiku nokalpojušās detaļas, ir divas iespējas — doties uz rezerves daļu veikalu vai arī ērti apsēsties un atvērt ierīcē interneta pārlūkprogrammu, lai iepirktos auto rezerves daļu interneta veikalā. Šobrīd otrais variants kļūst arvien populārāks, pircēji arvien vairāk uzticas tirdzniecībai internetā un arī novērtē priekšrocības, ko tā sniedz.

Tomēr, ja vēl ir šaubas par to, vai auto daļas pirkt internetā ir izdevīgi, tad šajā rakstā apkoptas 10 būtiskākās priekšrocības, ko pircējs iegūst, izvēloties šo auto daļu iegādes veidu.

Zemākas cenas
Salīdzinot tradicionālā auto daļu veikala un interneta veikala uzturēšanas izmaksas, pirmajā gadījumā tās parasti ir lielākas. Auto daļu tirdzniecība internetā ļauj samazināt preču uzcenojumu, kas galu galā ir jāsedz pircējam. Interneta veikalam nav nepieciešams īrēt telpas veikalam, pietiek ar labu noliktavu un nelielu biroju. Tāpēc pārdevējs internetā var piedāvāt pircējam izdevīgāku cenu.

Ātra detaļu atrašana pēc auto numura vai modeļa
Interneta veikalā savam auto vajadzīgo detaļu var atrast ar dažu peles klikšķu palīdzību, jo atliek vien ievadīt meklētājā sava auto numuru vai atzīmēt kādu konkrētu auto modeli. To pašu izdarīt veikalā, stāvot pie preču plauktiem, ir daudz sarežģītāk un laikietilpīgāk. Ja veikalā vēl negadās zinošs konsultants, kuram ir laiks palīdzēt atrast vajadzīgo, tad pastāv iespēja, ka pie plauktiem jāpavada pat stundas un vienalga gadās iziet no veikala ar preci, kas nemaz nav īstā. Interneta veikali izveidoti tā, lai šāds variants būtu gandrīz neiespējams, ja pircējs izmanto preču atlases rīku.

Preču saņemšana ērtākajā veidā
Auto daļas, kas pasūtītas internetā, var saņemt dažādos veidos, izvēloties to piegādi, kas konkrētajā situācijā ir atbilstošāka. Piemēram, auto riepas pircējs var izvēlēties saņemt ar piegādi uz mājām vai taisni uz servisu, bet citu sūtījumu, kurā ir kādas sīkākas preces, saņemt pakomātā, kas atrodas pa ceļam no darba. Neskatoties uz to, cik liela vai smaga ir konkrētā auto detaļa, pārdevējs to piegādā savam pircējam uz turieni, kur tas nepieciešams.

Ērta cenu salīdzināšana
Iedomājieties, cik sarežģīti ir salīdzināt auto daļu cenas veikalos, kas atrodas katrs citā pilsētas daļā vai pat atšķirīgās pilsētās. Ja meklē izdevīgākās cenas, tad ērtību ziņā nekas nevar pārspēt interneta sniegtās priekšrocības. Cenu salīdzināšanai var izmantot gan speciālus salīdzināšanas portālus un rīkus, gan ātri izskatīt vairāku interneta veikalu piedāvājumu un cenas, neiztērējot tam vairāk par dažām minūtēm.

Īsā laika posmā iespējams apskatīt daudz preču
Interneta veikalā īsā laika posmā var apskatīt plašu preču klāstu, neiztērējot tam daudz laika un enerģijas, kā tas būtu, staigājot pa milzīgu veikalu vai pat braucot no viena veikala uz citu. Preču izpēti interneta veikalā var apvienot ar kaut ko patīkamu un relaksējošu — kafijas dzeršanu, iemīļotās mūzikas klausīšanos un sēdēšanu savā mīkstajā dīvānā.

Iepirkties var jebkurā laikā un vietā
Auto daļas internetā izpētīt un iegādāties var jebkurā diennakts laikā. Iepirkšanās interneta veikalā nav atkarīga no darba laikiem. Veikals pielāgojas klienta dzīves ritmam un vajadzībām. Nav jātērē brīvdienas vai darba pusdienlaiks, lai steigtos uz veikalu un pirktu jaunas logu slotiņas, filtrus, akumulatoru vai pat riepas, jo to visu var acumirklī pasūtīt internetā jebkurā vietā un laikā.

Iespēja izvairīties no agresīvas komercprakses
Katrs kaut reizi ir piedzīvojis situāciju, kad veikalā enerģisks un pat uzbāzīgs pārdevējs cenšas pārdot to, kas jums nemaz nav nepieciešams. Tā nav patīkama situācija, jo galu galā ir grūti tam pretoties, gadās, ka pircējs iziet no veikala ar tādām auto daļām, kas viņam nav nepieciešamas, kā arī šāds pirkums nav bijis budžetā ieplānots. Internata veikals pasargā no uzspiestas komunikācijas ar personālu. Ja vajadzīga palīdzība, konsultants būs pieejams arī interneta veikalā, bet jebkurā brīdī šo komunikāciju varēs pārtraukt vai vispār neuzsākt.

Var iegūt informāciju par auto daļu ražotāju, iepazīties ar atsauksmēm
Vēl viena priekšrocība, ko sniedz auto daļu apskate un iegāde interneta veikalā, ir tas, ka paralēli internetā var veikt izpēti par preču ražotājiem, uzzināt vairāk par kādu zīmolu, palasīt forumus un diskusijas. Tas palīdz izdarīt labāko un savām vajadzībām piemērotāko izvēli.

Var pierakstīties jaunumu saņemšanai e-pastā
Vairums interneta veikalu piedāvā saviem klientiem pierakstīties jaunumu saņemšanai e-pastā. Tādā veidā var saņemt regulāru infrmāciju par izdevīgiem cenu piedāvājumiem. Tā kā daudzas auto daļas ir jāmaina regulāri, vadoties pēc auto nobraukuma, tādā veidā var plānot savus pirkumus un par izdevīgāku cenu sagādāt tās auto daļas, kas tuvākajā laikā būs nepieciešamas.

Preci iespējams atgriezt pārdevējam
Priekšrocība, ko novērtē ikviens interneta veikalu klients visā pasaulē, ir iespēja preces atgriezt pārdevējam, ja gadās, ka pasūtījumā ir notikusi kļūda. Ja auto daļa, ko pircējs saņem, nav tā, ko viņš gribējis vai domājis pasūtīt, var 14 dienu laikā to atgriezt pārdevējam. Ir arī auto daļu interneta veikali, kas klientu ērtībai piedāvā garāku preču atgriešanas laiku.