Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:286, Did:0, useCase: 3

Motofrīstaila pasaules čempionāts Rīgā jau šo sestdien!

Redakcija
Redakcija

Motofrīstaila pasaules čempionāts Rīgā jau šo sestdien!
Foto: NOTJ

Pēc divu gadu pārtraukuma Arēnā Rīga 2016. gada 15. oktobrī atgriezīsies FIM Motofrītaila pasaules čempionāta Latvijas Grand Prix, kas var būt viens no izšķirošākajiem posmiem šī gada čempionātā. Līdz čempionāta beigām ir atlikuši vien četri posmi, un FMX piloti jau Rīgā centīsies salikt punktus uz "i" čempionāta kopvērtējumā. Sacensību tiesneši paredz, ka Rīgā tiks demonstrēti ļoti riskanti triki, lai cīnītos par uzvaru.

Uz Arēna Rīga "debesīs" galvu reibinošos trikus čempionāta ieskaitē gatavojas demonstrēt vienpadsmit sportisti no septiņām valstīm, un satelītsacensībām pieteikušies vēl divi sportisti, no kuriem viens ir jaunais latviešu motofrīstaila pilots Kalvis Skrastiņš.

Neskatoties uz traumām, Rīgā gatavojas startēt arī čempionāta līderi Maikls Melero (Spānija) un Remī Bizārs (Francija), kuri Ķelnes posmā nenopelnīja nevienu punktu. Viņiem ir ļoti svarīgi startēt un cīnīties par uzvaru, lai nedotu iespēju austrālietim Robam Adelbergam pārņemt vadību čempionātā. Abiem traumētajiem sportistiem nebūs viegli izcīnīt uzvaru, jo gan Adelbergs, gan Latvijas publikas mīlulis Libors Podmols, kurš pēc uzvaras Ķelnē ir "uz viļņa" un sev mīļajā Rīgā centīsies atkārtot uzvaras gājienu. Viņa triku bagāža šobrīd ir tāda, lai uzvarētu vai izspiestu no konkurentiem pašus neaptveramākos trikus. Čehijas čempions Petrs Pilats, itālis Leonards Fini un francūzis Braiss Izzo pēc sacensībām Ķelnē solīja Rīgā parādīt "zobus" konkurentiem. Negaidītus trikus var sagaidīt arī no čempionāta neregulārajiem dalībniekiem – austrālietis, labāko whip lēcienu autors Pets Bovdens var parādīt "front flip", kas iekštelpu sacensībās tiek demonstrēts ļoti reti. Arī krievs Nikolajs Ivankovs var pārsteigt.

Satelītsacensībās piedalīsies itālis Massimo Biankončīnī un debitēs latviešu jaunais motofrīstailists Kalvis Skrastiņš. Sacensību organizatori cer, ka Kalvis treniņos ātri apgūs trasi un varēs piedalīties "Whip" lēcienu sacensībās, kā arī visiem parādīs trikus, kurus šosezon ir apguvis.

Sacensību programma:
17:00 Pit Party
19:00 Sacensību atklāšana
19:15 FMX kvalifikācijas sacensības
20:15 Lifeproof Best Whip sacensības
20:30 pārtraukums
20:50 MAXXIS Highest Air augstlēkšanas sacensības
21:20 FMX finālsacensības
21:50 Apbalvošana
22:15 Autogrāfu sesija

Dalībnieku saraksts:
Maikls Melero (Maikel Melero) ESP
Remī Bizārs (Remi Bizouard) FRA
Robs Adelbergs (Rob Adelberg) AUS
Libors Podmols (Libor Podmol) CZE
Petrs Pilats (Petr Pilat) CZE
Braiss Izzo (Brice Izzo) FRA
Marks Pinjols (Marc Pinyol) ESP
Leonards Fini (Leonardo Fini) ITA
Nikolajs Ivankovs (Nick Ivankov) RUS
Hanns Akermans (Hannes Ackermann) GER
Pets Bovdens (Pat Bowden) AUS
+ Massimo Bianconcini (ITA)
+ Kalvis Skrastiņš (LAT)

Biļetes uz FMX Latvijas Grand Prix iespējams iegādāties Biļešu Serviss tirdzniecības vietās. Plašāku informāciju par FMX pasaules čempionātu iespējams atrast mājas lapā DE Night Of The Jumps - FMX seit 2001 -... vai Night of the Jumps Latvia Facebook lapā fb.com