Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:22, Did:0, useCase: 3

10 padomi namamātēm, lai viesības būtu izdevušās

10 padomi namamātēm, lai viesības būtu izdevušās
Ivara Puķes foto

Joprojām ielūkojamies sendienu gudrībās.
(No praktiskās pavāru grāmatas ''Veģetārā virtuve'',
sastādījusi mājturības praktikante Marija Āriņa.
Rīga, 1926.gads.)

- Pieliec visas rūpes, lai ēdiens glīti izskatītos un labi garšotu,

- Siltiem ēdieniem pasniedzami karsti šķīvji,

- Atturies lielīt pati pasniedzamos ēdienus, tiem jāslavējas pašiem no sevis,

- Neliec nekad nevienam par varu ēdienu uz šķīvja, kad tas jau atkārtoti noraidoši pateicas,

- Centies ielūgt pēc iespējas kopā saderošus viesus, lai tie visi justos omulīgi,

- Viesus savstarpēji iepazīstini tā, ka tie viens otra vārdu skaidri sadzird un var to pareizi atcerēties,

- Pie galda sēdini viesus raibā rindā, tad netrūks tiem jautrības un uzmanības arī savā starpā,

- Ja viesu pie galda nav visai daudz, tad centies sarunas risināt tā, ka visi var tanīs piedalīties,

- Pa maltītes laiku sargies rāties ar apkalpotājiem,

- Neizrādi viesiem nogurumu vai sapīkušu seju, tas traucēs vēlamo, jautro noskaņojumu.