Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:249, Did:0, useCase: 3

6 idejas, ko izlaiduma dienā uzdāvināt saviem skolotājiem

Mācību gadu noslēdzot, laiks padomāt par atmiņā paliekošu dāvanu saviem skolotājiem, kas ne tikai viņus iepriecinātu, bet arī liktu atcerēties, cik vērtīgas ir bijušas viņu pūles būt labākajiem un atsaucīgākajiem pasniedzējiem visa mācību gada laikā.

1. Vērtīgam skolotājam jāizvēlas vētīgu dāvanu un nezūdoša vērtība ir sudraba monētām, ko piedāvā "Latgold". Piedāvājam izvēlēties elegantu sudraba investīciju monētu ar rozes attēlu uz tās, kas ar savu vienkāršību un patīkamo izskatu ir ne tikai skaista monēta, bet arī labs veids kā investēt līdzekļus ilgtermiņa noguldījumiem. Monēta satur 999 proves tīra sudraba un ir alternatīva investīcijām sudraba lietņos.

Dāvanai variet izvēlēties "Latgold" sudraba monētu ar gaiļa attēļu, jo skološanās katram cilvēkam sākas ar lasītprasmes apguvi. Tās pamatā ir mūsu pirmā grāmata - ābece, kur skaidrota burtu un skaņu sakarība. Latvijā ābecei gadsimtiem ilgi bijusi īpaša vieta. Bilžu grāmata, kas vieno daudzas paaudzes, pamazām kļuvusi atraktīvāka, lai lasītprasmes ceļa sākums būtu priecīgs un katrs burts kļūtu par mīļu ciemiņu, tāpēc ābeces izdevumus rotājuši arī izcilu latviešu mākslinieku zīmējumi. Latvijas Banka, godājot latviešu izglītības vēsturi, ābecei veltīja monētu, kuras reversā atveidots vecākajā zināmajā latviešu ābecē redzamais gailis. Izcilākās ābeces un lasāmgrāmatas 19. gs. beigās un 20. gs. pirmajos gadu desmitos izveidoja latviešu skolotāji. Savukārt cinkogrāfijas tehnika kopš 19. gs. beigām ļāva šajos izdevumos ievietot daudz krāsainu ilustrāciju.


2. Uzdāvini saam skolotājam jauku izbraucienu ar laivām pa naksnīgajiem Rīgas kanāliem.
Izbrauciens notiek komfortablos tūrisma kajakos (smailītēs) no Jahtu ostas Ķīpsalā (pieredzējuša grupas vadītāja pavadībā) un ilgst vairākas stundas. Tā laikā iespējams apskatīt naksnīgo Rīgu un pilsētas kanālus no neierasta skatu punkta un neparastā laikā- brauciens sākas ap plkst. 21:00 jeb pareizāk sakot- tas ir pakārtots saulrietam. Izgaismotie tilti, strūklakas, kuģīši, parki un nami Daugavas un kanāla krastos rada neaizmirstamas sajūtas un raisa neviltotas emocijas.

Dāvanu karti braucienam var iegādāties zvanot pa tālruni: 27878757

3. Vēl viena jauka dāvana skolotājam- gada abonements uz Dailes teātra izrādēm. Šī dāvana jūsu iemīļotajam skolotājam ļaus atpūsties no ikdienas rūpēm un ievilinās neparastā un aizraujošā teātra mākslinieku aktierspēlē, kas aizkustinās dvēseli un, jūtot līdzi teātra izrādes galvenajiem varoņiem, ļaus izjust pilnu emociju gammu.



4. Par cik skolotāja darbs prasa biežu rakstīšanu un lielu tintes patēriņu, uzdāvini viņam īpašu pildspalvu, kas iegādājama "LGV Zīmogu Izgatavošanas Centrā" . Īpaša tā ir tādēļ, ka iekļauj sevī zīmoga laukumu, kurš ir pietiekami liels, lai tajā varētu ierakstīt vārdu, uzvārdu un, piemēram, telefona numuru vai amatu, un arī rakstīšanai tā būs ērta un parocīga.


5. Dzintaram piemīt maģiska daba. Tas vienmēr ir īsts, tāpēc mēs iesakam skolotāju pārsteigt ar oriģinālu dzintara rotaslietu, kuru var iegādāties Dzintaru darbnīcā pie Harija Jākobsona, kas jūras izskalotajai dabas veltei piešķīris jaunu un skaistu veidolu. Amatniecības kameras diplomēts meistars profesionāli strādā jau kopš 1977. gada. Viņš uzsver, ka šajā profesijā strādā vairs tikai daži meistari un Latvijas meistaru darbos jau sen ir izsīkusi robeža starp amatnieku un mākslas darbiem, kas top dzintara apstrādes procesā, taču nav noslēpums, ka Harija Jākobsona veidotās rotas ir ne vien profesionāli veidoti īsti māklsas darbi, kas priecē acis, bet arī noderīgi aksesuāri, kas patīkami atšķiras no masu preces. Darbi pamatā ir autordarbi, kas izgatavoti vienā eksemplārā. Tas rotaslietām, kas tiek veidotas gan kā ar sudrabu, tā arī ar ādu, piešķir vērtību un oriģinalitāti. Dodoties uz Dzintara darbnīcu dāvanas iegādei, darbnīcas apskate vien būs piedzīvojums.

Darbnīca atrodas Vēju ielā 1, Siguldā,
Tālrunis: (+371) 26185257,
E-pasts: harisjacob@inbox.lv



6. Uzdāvini savam skolotājam interesantu, dvēseli aizkustinošu grāmatu no Apgāda "Zvaigzne ABC", piemēram kādu no Imanta Ziedoņa grāmatām.

Imanta Ziedoņa “Kurzemīte”, kas rakstīta pagājušā gadsimta 60. un 70. gados, neaprobežojas tikai ar sava laika lauku dzīves un darba, garīgās un sabiedriskās dzīves atspoguļošanu. Tā ir domām un atziņām bagāta grāmata, kas mudina izvērtēt sevi un apkārtējos, attīstīt savu personību, savu individualitāti, saskatīt dabas skaistumu, apjaust kultūras un tradīciju nozīmi. “Kurzemīte” iepazīstina ar aizrautīgiem un stipriem cilvēkiem, kas neieslīgst vienaldzībā un pašapmierinātībā, tā aicina arī “atrast neparasto parastajā. Atrast parasta cilvēka neparastību, teiksim, atrast parasta cilvēka šaubu līniju un to izsekot. Atrast zemes gribas līniju.”

“Leišmalīti” var pielīdzināt mutuļojošam kultūrvēstures katlam: tur kārtu kārtām klājas Krievijas vēsture un krievu teikas, Vācijas un Austrijas vēsture, Anglija, ASV, Baltkrievija... Un, protams, mūsu pašu tēvadēli un mātesmeitas, pagastveči un ierēdniecība, brīnišķās izloksnes, likteņvietas – visu neuzskaitīt.
Grāmata ir pilna pārsteigumu, negaidītu pagriezienu, paradoksālu secinājumu. Mainījušies nav arī fantastiskie mērogi, kuros dzejnieks kopā ar dēlu rīkojies, ietverot gan kolosālu laika atvēzienu – no senlaikiem līdz mūsdienām, – gan telpas tvērumu.

Saukārt, jaunajā "Epiāniju" izdevumā visas trīs grāmatas ir vienkop, papildinātas ar skaudri patiesiem, dziļi personiskiem Māras Zālītes ievadvārdiem par mūsu dzejas patriarhu, par viņa rakstu un visādiem citādiem darbiem – sabiedrisko aktivitāti, nestāvēšanu malā, par līdzdalību un uzdrīkstēšanos.

Epifāniju satvars ir plašs, var teikt – visaptverošs. Ikdiena, sadzīve, kašķi un nesaskaņas, kaislības, pārsteigumi, depresija... Tas, ko Ziedonis sauc par horizontāli. Visums, bezgalība, ticība, cerība, Tēvzeme. Tas, ko sauc par vertikāli. Izšķīdināt sevi savā tautā – tāds ir bijis Ziedoņa mērķis, un tas arī noticis pilnā mērā. Ziedoņa rakstītais ir mūsu spēka dzēriens. Latviska spēka dzira latviešiem.