Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:379, Did:0, useCase: 3

Nezini, ko dāvināt? Šie 3 padomi atvieglos izvēli!

Redakcija
Redakcija

Ko dāvināt? Tādu jautājumu sev nākas uzdot ne tikai pirms Ziemassvētkiem un Vecgada vakara, bet arī daudzās citās dienās, kad kādam ir dzimšanas vai vārda diena, kad ir izlaidumi, kāzas, kāzu jubilejas un citas īpašas dienas, kurās vēlamies apkārtējos cilvēkus iepriecināt. Kā atrisināt dāvanu jautājumu? Piedāvājam trīs padomus, kas atvieglos dāvanu izvēli jebkurā situācijā un jebkuros svētkos.

1. Ļauj izvēlēties dāvanas — pasniedz dāvanu kartes

Dāvanu kartes ir jau iecienīts veids, kā apdāvināt jebkuros svētkos. Arī Ziemassvētki nav izņēmums. Dāvanu karšu lielā priekšrocībā — tās ir universālas un pielāgojamas jebkurai situācijai. Dāvanu kartes ļauj pasniegt arī netveramās dāvanas — pieredzi, piedzīvojumus, sajūtas, atpūtu.

Ar šādu dāvanu karšu klāstu ērti var iepazīties arī internetā — vietnē Lieliska Dāvana. Turpat dažu minūšu laikā dāvanu kartes arī var iegādāties un saņem sev ērtākajā veidā. Tas būs ērts dāvanu sagādes veids, ja vēl neesat parūpējušies par šī gada Ziemassvētku dāvanām.

Dāvanu kartes var būt gan elastīgas, kas ļauj izvēlēties no plaša preču vai pakalpojumu klāsta, gan domātas jau kādam konkrētam pasākumam, notikumam, atstājot saņēmējam iespēju izvēlēties laiku, kad šo dāvanu “iztērēt”. Ja nav pārliecības, kāds piedzīvojums vai pieredze būs īstā, tad labāk izvēlēties dāvanu kartes, kuras ļauj rīkoties brīvāk un tiešām dāvanu izvēlēties pašam saņēmējam.

Dāvanu kartes sniedz lielāku brīvību un izvēles iespējas. Tās ļauj nekļūdīties ar dāvanu. Sen ir pagājis nederīgo un putekļus krājošo dāvanu laiks. Tikai dāvināšanas pēc nav jāpērk kāds nieks, kam saņēmējs nevarēs atrast reālu pielietojumu.

2. Skaidri nosaki dāvanām plānoto budžetu un tā sadalījumu



Vēl viens paradums, kas atvieglos dāvanu iegādi, ir budžeta noteikšana — cik daudz naudas varu un vēlos tērēt konkrētajai dāvanai. Vai, piemēram, visām Ziemassvētku dāvanām. Un arī jāturas šī budžeta rāmjos. Ja ir skaidri zināms, cik var tērēt vienai dāvanai, tad ir daudz vieglāk orientēties plašajā piedāvājumā. Piemēram, skatoties preces interneta veikalā, var izmantot filtru, kas ļauj atlasīt preces noteiktā cenu kategorijā. Tas taupa laiku un ļauj koncentrēties tieši uz to, ko vari atļauties, nevis pētīt preces, kuras tāpat ir pāri reālajām budžeta iespējām.

Dāvanas nepieciešamība nav attaisnojums, lai pārtērētos. Ziemassvētku dāvanu sakarā tas tiešām ir aktuāli. Nav jāņem ātrie kredīti un jāiztukšo krājkonts, lai sagādātu visiem lielas un dārgas dāvanas. Ja rīkojas apdomīgi, arī par mazākām summām var izvēlēties noderīgas dāvanas, kas tiešām iepriecinās saņēmējus.

Lai atrastu labas dāvanas sev pieejamā budžeta ietvaros, labāk dāvanu meklējumus sākt jau laikus. Tad var paspēt noķert labas atlaides vai īpašos piedāvājumus. Pērkot dāvanas pēdējā brīdī, haotiski un bez skaidra plāna, pastāv liels risks pārmērīgi iztukšot savu bankas kontu. Bet jādzīvo taču ir arī pēc Ziemassvētkiem! Nebūs patīkami, ja janvārī nāksies savilkt jostas tāpēc, ka decembrī esat ļāvušies iepirkšanās trakumam.

3. Noskaidro, ko saņēmējs vēlas — dāvanu saraksti, apdāvināšanās spēles, kopdāvanas



Ja nezini, ko dāvināt, ir risinājums — uzzini, ko šis cilvēks vēlas! Kāpēc gan nepajautāt? Varbūt, ja labi padomā, var atcerēties sarunu, kurā cilvēks ir dalījies savās vēlmēs un gaidās.
Bet labs risinājums var būt arī tādas metodes kā dāvanu saraksti, savstarpējās apdāvināšanās spēles vai kopdāvanas. Kā tas darbojas? Tūlīt uzzināsiet.

Dāvanu saraksta sagatavošana ir labs risinājums, ja ir jāsveic kāzās, kādā lielā jubilejā. Tad ciemiņi var palūgt gaviļniekam sagatavot dāvanu sarakstu, ko katrs interesents var apskatīties. Labi, ja sarakstā iekļauj dāvanas no dažādām cenu kategorijām. Tad katrs ciemiņš var kaut ko no saraksta izvēlēties un atzīmēties pie konkrētās dāvanas. Jā, šādai metodei nedaudz trūkst pārsteiguma momenta, bet tajā pašā laikā — daudz labāk ir saņemt tiešām vajadzīgas un noderīgas lietas, kas tiek gaidītas.
Apdāvināšanās spēle ir vislabāk īstenojama tieši Ziemassvētku laikā. Visi tie, kuri grasās svētkus svinēt kopā, izlozē vienu cilvēku no svinētāju loka. Dāvana ir jāsagatavo tikai šim vienam cilvēkam. Spēles interesantā pusē ir arī tas, ka ar citu cilvēku palīdzību netiešā veidā ir jānoskaidro, ko šis cilvēks vēlas, lai dāvana būtu jēgpilna un tiešām iepriecinoša. Šāda apdāvināšanās tradīcija ļauj visiem ietaupīt līdzekļus, nedaudz atkāpties no svētku laika komerciālā trakuma, jo nav vajadzības gādāt neskaitāmas dāvanas, bet gan tikai vienu.
Kopdāvana ir lielisks risinājums situācijā, ja ir zināms, kas gaviļniekam ir nepieciešams, bet tas ir dārgi. Tad var apvienoties ar citiem potenciālajiem sveicējiem un visiem kopā sagādāt šo lietu. Varbūt pats gaviļnieks jau kaut kam krāj naudu. Tad var viņam pievienot to summu, kas trūkst, lai mērķis būtu sasniegts. Piemēram, jaunietis krāj naudu jaunam datoram. Ir iekrājis jau gandrīz pusi. Dzimšanas dienā radi un draugi var kopīgi uzdāvināt atlikušo summu, lai jau drīz varētu tikt pie kārotā datora.