Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:73, Did:0, useCase: 3

Tests. Uzzini, kādi iemesli tev kaitē diētas ieturēšanai

Nereti gadās, ka ieplānotā diētas ieturēšana neizdodas. Atbildot uz jautājumiem ar "jā" vai "nē", varēsiet uzzināt, kādēļ nespējat sasniegt vēlamo mērķi.

1) Katru reizi, kad saskaraties ar dzīves problēmām, uztraukumu mazināt ar kādu alkoholiska dzēriena glāzi.

2) Ja kādu reizi esat pārkāpusi diētas nosacījumus, nākošajā dienā vēl stingrāk pieturaties neēšanas režīmam.

3) Sasveicinoties jums netīk skūpstu sniegšana un apskāvieni. Ja kāds pienāk Jums pārāk tuvu, tas izraisa nepatīkamas sajūtas.

4) Liels gribasspēks jums nepieciešams ne tikai, lai ievērotu diētu, bet arī lai īstenotu citas ieceres.

5) Kad jums ir nelāgs garastāvoklis, jūs labprāt mierināt sevi ar savu iecienītāko ēdienu.

6) Vairums supermodeļu figūru jums šķiet neveselīgas un neizskatās skaistas.

7) Jums nepatīk vīrieši, kuri nevainojami izskatās un ir izteikti pedantiski.

8) Saldumi palīdz uz dzīvi skatīties optimistiskāk.

9) Ja ciemiņi ierodas brīdī, kad neesat uzposuši māju, jūs pārņem kauna un neveiklības sajūta.

10) Labāk nevienam pārāk ļoti nepieķerties, lai atstātu iespēju vēl kādai izdevībai.

11) Satiekot savu sapņu vīrieti, jūs izturēsieties atturīgi un nosvērti, neļaujot jūtām vaļu.

12) Rīkojot viesības, jūs parasti uztraucaties, vai ēdienu būs pietiekoši.

13) Tas, kurš nespēj ieturēt diētu ir vājš cilvēks, tāpēc arī sev vienmēr pārmetat, ka neesat ievērojis diētas nosacījumus.

14) Kad bērnībā jūs dažreiz pārņēma skumjas, kāds no vecākiem vai vecvecākiem mierināja ar saldumiem.

15) Mīlestība iet caur vēderu un jums ir pārliecība, ka tieši šī iemesla dēļ vīrs vienmēr būs pie jums.

16) Ievērojamas personas parasti ir apaļīgas, jo tiem, kam jāpieņem svarīgi lēmumi, nepieciešams kāds liekais kilograms, lai izturētu lielo slodzi.

17) Lai cik ļoti jūs censtos ieturēt diētu, izsalkums tomēr gūst virsroku.

18) Brīdī, kamēr jūs ēdat, negatīvās lietas paliek otrā plānā.

19) Reti mēdz būt tā, ka jūs turēsieties līdz pēdējam, lai panāktu savu. Ja kaut kas neizdosies vai nepatiks, jūs galarezultātā no tā atteiksieties.

20) Vienatne jums nav sabiedrotā un labāk jūs jūtaties, kad tuvumā ir jūsu ģimene.

21) Jebkuri svētki jāsvin tieši tajā dienā, kad tie ir, nevis jāatliek uz citu dienu, piemēram, nedēļas nogali. Viesus jūs uzņemat ar prieku.

22) Kad jūs vēlaties laiku pavadīt vienatnē un kāds to iztraucē, kļūstat nervoza.

23) Vislabāk jūs vienmēr jūtaties mājās pie savas ģimenes.

24) Jūs vienmēr visu pamatīgi izplānojat un rīkojaties stingri pēc saviem plāniem.

25) Par atvaļinājumu vienmēr domājat pēdējā brīdī.

26) Ja ļoti ilgi laiku pavadāt vien sava drauga vai vīra klātbūtnē, tas mēdz apnikt un jūs sākat ilgoties arī pēc citu cilvēku sabiedrības.

27) Jums netīk, ja citi nav punktuāli, jo tas izjauc iecerētos plānus.

28) Ja vienmēr rīkojas kā ieplānots, dzīve var kļūt garlaicīga.

Rezultāti:

Par katru "jā" ieskaitiet vienu punktu, par katru "nē" - 0 punktu.
Saskaitiet atbilžu punktu summu uz 3., 6., 11., 16., 19., 22., un 26. jautājumu - A tips.
Saskaitiet atbilžu punktu summu uz 1., 5., 7., 14., 18., 20., un 23. jautājumu - B tips.
Saskaitiet atbilžu punktu summu uz 2., 4., 9., 13., 17., 24. un 27. jautājumu - C tips.
Saskaitiet atbilžu punktu summu uz 8., 10., 12., 15., 21., 25. un 28 jautājumu - D tips.
Jūs piederat pie tā tipa, uz kura jautājumiem esat ieguvusi vislielāko punktu skaitu.

A tips

Vai jūs tiešām bieži jūtaties neapmierināta ar savu figūru? Varbūt tā notiek tikai reizēm, tādēļ , ka kāda cita ir tievāka par jums? Varbūt tādēļ, ka jūs ērtāk jūtaties brīvā nevis piegulošā un ļoti ciešā apģērbā un pludmalē maza bikini peldkostīma vietā labāk izvēlaties tādu, kas vairāk nosedz jūsu ķermeni? Ja uz visiem šiem jautājumiem varat atbildēt apstiprinoši, tad doma par notievēšanu var būt nepamatota un prātīgāk būtu pievērst uzmanību tiem brīžiem, kad jūsu ķermeņa apjomi jums šķiet pilnīgi pieņemami, taču, ja ar diētas ieturēšanu jutīsieties labāk, tad no tās nevajag atteikties, jo veselīgs un kalorijām nepārsātināts uzturs rada možumu, bet lielisks augums vairo pašapziņu.

B tips

Kad nomāc sarunas par kādām problēmām vai neveiksmēm, jūs garastāvokļa uzlabošanai izmanotojat dažādus gardus ēdienus vai saldumus, taču vakarā pēc sātīgajām maltītēm aizvien biežāk esat iedomājusies, ka tas tā vairs nevar turpināties. Ja tā notiek, tad beidzot pienācis laiks atteikties no tauku slāņa uzkrāšanas un pievērsties veselīgākam dzīves veidam. Ar laiku jūs pamanīsiet, ka garastāvokli var uzlabot ne tikai ar gardām uzkodām starp ēdienreizēm. Sirsnīgas sarunas vai apskāvieni arī spēj sagādāt labu omu. Lai jums izdotos ieturēt diētu, uzkodu vietā labāk izvēlēties aromātisku vannu vai kopīgu pastaigu ar ģimenes locekļiem vai draugiem.

C tips

Jums viss ir saplānots tik sīki un smalki, ka nav pat laika atgulties uz dīvāna, lai tikai skatītos TV. Katru brīdi atrodas kaut kas tāds, kas tūlīt jāpaveic vai jāsakārto. Tieši tikpat cītīgi tiek ievērota diēta. Jūs skaitat ikvienu kaloriju un aizliedzat sev pat vismazāko šokolādes gabaliņu, taču rezultātā izsalkums gūst virsroku un tad tiek apēsts krietni vairāk par normu. Pēc tam jūs apņematies sākt visu no sākuma un ievērojat vēl stingrāku diētu, taču vajadzētu ņemt vērā, ka ar diētas ieturēšanu nedrīkstētu pārspīlēt. Tas var kaitēt veselībai. Jums jāizvirza reāli mērķi un nevis jāsoda sevi par katru neizdošanos, bet gan jāuzslavē par sasniegumiem. Ja izdevies nomest kādu lieku kilogramu, palutiniet sevi ar kādu iemīļotu nodarbošanos, ja vien tā nav saistīta ar kaloriju uzkrāšanu.

D tips

Jūs nepārtraukti atliekat lietas, ko sen jau būtu varējusi izdarīt, un tam atrodat dažādus iemeslus. Tieši tāpat notiek arī ar diētas ieturēšanu. Jūs vainojat esošos apstākļus un nevēlaties pievērsties liekā svara problēmai, taču pieverot acis uz grūtībām un necīnoties ar tām, rezultāts nav panākams. Uz katru nākošo dienu atliekot iespēju tikt vaļā no liekā svara, neizdosies ieturēt diētu, tādēļ nepieciešama lielāka apņemšanās. Jums jāpārliecina sevi attiecīgi rīkoties tieši konkrētajā brīdī, kad tas ir nepieciešams, nevis mūžīgi sapņot par ideālu figūru, ko nav iespējams īstenot vienā mirklī bez jebkādas piepūles.