Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:270, Did:0, useCase: 3


Par godu Rīgas pilsētas svētkiem noteiks labāko “Rīgas kūkas garšu 2017”

Redakcija
Redakcija

Par godu Rīgas pilsētas svētkiem, šo trešdien 16.augustā plkst.13.00 Vecrīgā pie viesnīcas “Roma” notiks fināla pasākums ar degustāciju konkursam “Rīgas kūkas garša 2016”. Tajā tiks noteikta kūka, kas vislabāk raksturo mūsdienu Rīgas pilsētu. Šis ir īpašs recepšu konkurss, jo tiek meklēts labākais stāsts par Rīgu, ko konditori izteikuši garšā un kūkas noformējumā. Uzvarētāja kūku palīdzēs izvēlēties Rīgas vicemērs Andris Ameriks.

Rīgas kūka tiek izvēlēta jau trešo gadu. Tā iniciatori ir AS “Rīgas Dzirnavnieks” kopā ar “Hercogs” maizniekmeistaru Edgaru Grāvīti.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem šogad Rīgas kūkas veidošanā piedalās arī bērni, kas speciālā mākslas plenērā uzzīmēja savu vīziju par to, kādai būtu jāizskatās un jāgaršo galvaspilsētas kūkai. Labāko bērnu zīmējumus Rīgas konditori pārvērtīs kūkās, no kurām Rīgas pilsētas svētku ietvaros tiks izvēlēts šī gada uzvarētājs.

Starp kūku finālistiem ir konditori no “Parunāsim. Kafe'teeka”, 3 pavāru restorāna “Tam labam būs augt”, “A.L.M.D.”, “Skudru pūznis”, “Napoleons”, kā arī konditore Amanda Freiberga, kas klātienē sacentīsies par “Rīgas kūkas garša 2017” uzvarētāja titulu. Visi finālisti īstenos bērnu – Elīnas, Roberta, Matīsa, Arinas, Samantas un Filipa – idejas.

Fināla pasākums notiks šī gada 16. augustā plkst.13.00 Vecrīgā pie viesnīcas “Roma” (Kaļķu ielā 28, Rīgā). Uzvarētāju šogad palīdzēs noteikt Rīgas vicemērs Andris Ameriks. Pasākumā ikviens garāmgājējs varēs nogaršot tortes un nobalsot par savu favorītu. Otru daļu vērtējuma noteiks speciāla žūrija – Vita Jermoloviča (Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja Valdes priekšsēdētāja/ LiveRiga), Jānis Pumpiņš (Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija), Aija Legzdiņa (AS “Rīgas Dzirnavnieks” pārstāve), kā arī šefpavāri un ēdienu blogeri - Lauris Aleksejevs (restorāns “36. Līnija”), Aleksejs Revins (restorāna “Locale” šefpavārs), Aleksandra Nozdračeva (Konditorejas “21 October” konditore, desertu gatavošanas pasniedzēja), Dita Lase (veģetārā uztura skolas “Vegus.lv” vadītāja), Zane Ozoliņa (naskoties.lv, desertu, saldo ēdienu un kūku blogere), Andra Čudare (“Delfi tasty” satura redaktore), Zane Bitmane (Delfi.lv “Tava māja” un “Tavs dārzs” redaktore) un Linda Tellgrena (“Lindas virtuve” blogere).