Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:270, Did:0, useCase: 3


Go3 piedāvā jaunu kulinārijas šovu vīna baudītājiem

Redakcija
Redakcija

Jau no 16. aprīļa nākamās paaudzes televīzija Go3 piedāvās unikālu oriģinālšovu, kas apvienos kulinārās pasaules un vīnzinības knifiņus– ‘’Vīns, divi – gatavs!’’. Sešus raidījumus pēc kārtas pavāra Reiņa Čerņajeva un vīnziņa Roberta Brencēna vadībā 12 Latvijā populāri ļaudis sacentīsies, mēģinot pagatavot visatbilstošākos ēdienus konkrētās sērijas izvēlētajam vīnam.

‘’Latvija joprojām ir vairāk alus un fast food cienītāju zeme – vīna baudīšanas un restorānu tradīcijas pie mums nav tik ļoti iegājušās. Latvietim tuvāka ir ģimeniska pasēdēšana ar alus pudeli un kārtīgu maltīti, taču nav arī tik traki – arī vīnu baudīt mēs mākam,’’ mūsu nacionālās īpatnības attiecībā uz dzērienu baudīšanu raksturo vīnzinis un viens no jaunā šova vadītājiem Roberts Brencēns. Viņam piekrīt arī otrs šova eksperts – pavārs Reinis Čerņajevs.

“Gribam izvilkt no vīna to snobisma devu, kas joprojām virmo ap šo dzērienu. Daudziem labs vīns asociējas ar kaut ko ekskluzīvu, ļoti dārgu un noteikti ne viņa kabatai piemērotu. Mēs mēģināsim pierādīt, kā, ejot pēc ļoti vienkāršām vadlīnijām un zinot dažus knifiņus, ikviens var pagatavot restorāna cienīgu maltīti mājas apstākļos, klāt piemeklējot labu vīnu atbilstoši budžetam,’’ atklāj vīnzinis.

‘’Daudziem pie mums ir tas uzskats, ka vīns – tas ir tas pats, kas alus – alkohols, ko var vienkārši‘’ liet sevī iekšā’’. Šis būs mīts, ko raidījumā lauzīsim, atklājot, kā izbaudīt vīnu, papildinot ar to ēdiena garšu buķeti. Kā arī, ne mazāk ir svarīga vīna baudīšanas kultūra labā kompānijā, tādēļ plašāk stāstīsim arī par to,’’ spriež Reinis. Kā smejas pavārs, ja skaidri un gaiši pasaka priekšā, kas un kā jāgatavo un kāds vīns ar ēdienu sader, latviešiem viss lieliski izdodas, bet, ja padomdevēja nav, vīna baudīšana mūsējiem joprojām ir visai ‘’melna bilde’’. Un tieši to arī raidījums mēģinās mainīt!



Katras sērijas ietvaros divas Latvijā populāras personības sacentīsies ēst gatavošanā, mēģinot pagatavot konkrētam vīnam atbilstošāku maltīti. Viesu lomās redzēsim tādas populāras personības kā Jānis Rāzna, Ozols, Rūta Dvinska, Mārtiņš Spuris, Andris Bulis, Ieva Adamss un citus kolorītus ļaudis.

Iesākumā uzzināsim, kādi ir viņu ēst gatavošanas un vīna baudīšanas paradumi ikdienā, un tad tiks prezentēts sērijas galvenais varonis – konkrēts vīns un dots uzdevums pagatavot tam atbilstošu maltīti. Un sāksies jautrais skrējiens pa Rīgas Centrāltirgu. Katram dalībniekam būs 15 eiro, 30 minūtes un visas iespējas kaulēties ar tirgus tantēm, lai iepirktu visas nepieciešamās sastāvdaļas maltītei. Taču gatavošanas procesu sarežģīs ‘’melnā kaste’’, kurā atradīsies slepenā sastāvdaļa, kas arī būs noteikti jāpievieno ēdienam…

Rezultātu vērtēs un komentārus izteiks pavārs un vīnzinis, kuri, vērojot sacensību dalībnieku darbības, pat noslēgs derības par to, kuram labāk veiksies. Un arī viņus gaidīs pārsteigumi!

‘’Biju rēķinājies, ka kāds no raidījuma viesiem noteikti nemācēs gatavot, taču nebiju gatavs tam, ka pāris viesi par šiem 15 eiro spēs pagatavot patiešām premium klases ēdienu restorāna līmenī, par ko es būtu gatavs maksāt pieklājīgu summu,’’ neslēpj vīnzinis.

Kuri tie būs? Tas ir tikai viens no pārsteigumiem, kas skatītājus gaida Go3 oriģinālšovā ‘’Vīns, divi – gatavs!’’, kas sākas 16. aprīlī. Pieslēdzies Go3 un baudi sev ērtā laikā un vietā!
Šovu atbalsta moderna vīna tirdzniecības platforma ‘’Bevino’’ un ‘’Rīgas Centrāltirgus’’.

Šova informatīvā lapa: https://par.go3.lv/vins-divi-gatavs