Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:270, Did:0, useCase: 3


Foto: Atklāta pirmā kafejnīca, kur darbu veic cilvēki ar invaliditāti

Redakcija
Redakcija
12. jūnijā Rīgā, Bruņinieku ielā 63 durvis vērusi RB Cafe – īpaša vieta, īpašiem cilvēkiem. Tā ir pirmā kafejnīca Baltijā, kur gandrīz visus procesus ar nelielu atbalstu veiks cilvēki ar funkcionāliem vai intelektuālās attīstības traucējumiem. RB Cafe ir sociālais uzņēmums, kas piedāvās izcilus konditorejas izstrādājumus, kafiju un telpu dažādiem pasākumiem. Tās primārais mērķis – integrēt Latvijas darba tirgū cilvēkus ar invaliditāti, mazinot vēsturiskos mītus un stereotipus.

Kafejnīca darbību varēja uzsākt, pateicoties ALTUM programmas piešķirtajam grantam. RB Cafe aicina arī citus sociālos uzņēmumus izmantot šo Latvijā unikālo iespēju – ar valsts atbalsta palīdzību attīstīt dzīvotspējīgu un ilgtspējīgu biznesu, kas palīdz radīt labāku dzīvi tiem cilvēkiem, kuriem klājas grūtāk, un visai sabiedrībai kopumā. Tieši šādiem, jēgpilniem, ilgtspējīgiem un dzīvotspējīgiem sociālo uzņēmumu projektiem ir paredzēts ALTUM grants.