Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:270, Did:0, useCase: 3


Ar īpašiem pasākumiem 11. jūlijā Rīgā atzīmēs Starptautisko šokolādes dienu

Redakcija
Redakcija

Latvijā iemīļotākais saldumu zīmols “Laima” 11. jūlijā aicina uz īpašām Starptautiskās šokolādes dienas svinībām. Visas dienas garumā Rīgas iedzīvotājiem un viesiem Miera ielā 22, gan pie “Laima” šokolādes fabrikas, gan unikālajā “Laimas šokolādes muzejā” būs sarūpēti dažādi gardi un interesanti pārsteigumi.

“Šogad mēs esam sarūpējuši aizraujošu programmu, kas aicinās ikvienu doties šokolādes piedzīvojumā, atzīmējot Starptautisko šokolādes dienu kopā ar zīmolu “Laima” – Latvijas saldumu rūpniecības etalonu un lepnumu,” uzsver “Orkla Confectionery & Snacks Latvija” sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītāja Lineta Mikša.

No paša rīta 11. jūlijā zīmols “Laima” atklās īpaši veidotu šokolādes soliņu konfekšu “Asorti” veidolā, kas šobrīd tiek radīts 11.tramvaja pieturvietā „Laima”, Miera ielā. Savukārt "Laimas" šokolādes muzejā viesus sagaidīs dažādu gadsimtu tēli, kuri priecēs ikvienu interesentu ar aizraujošu stāstījumu par “Laima” un šokolādes vēsturi, pavadīs cauri neaizmirstam šokolādes piedzīvojumam un cienās ar īpašu šīs dienas tematikai sarūpētu dzērienu un citiem pārsteigumiem. Muzeja apmeklējums būs bezmaksas, un tas būs atvērts līdz pat plkst. 22.

Dienas noslēgumā, plkst. 22.00, “Laima” sadarbībā ar filmu/televīzijas studiju “Spektrs” aicina visus Rīgas iedzīvotājus un viesus uz unikālu bezmaksas brīvdabas kino seansu “Laima” fabrikas pagalmā (Miera iela 22), piedāvājot vienu no visu laiku slavenākajām ģimenes filmām – klasisko “Villijs Vonka un šokolādes fabrika” (“Willy Wonka and the Chocolate Factory”)!

Uz īpašo kino seansu aicinām ierasties jau no plkst. 20:00, jo pirms filmas sākuma būs iespēja iemūžināt sevi šokolādes dienas fotogrāfijā, apskatīt vēsturisko “Laima” konfekšu iepakojumu izstādi, nesteidzīgi izbaudīt akustiskās mūzikas koncertu un šī gada jubilāres – konfektes “Serenāde” deju priekšnesumu, kā arī cienāties ar “Laima” saldumiem. Papildus tam ikvienam viesim būs iespēja apskatīt nule uzstādīto šokolādes soliņu “Asorti” 11. tramvaja pieturvietā, kā arī apmeklēt unikālo “Laimas” šokolādes muzeju bez maksas.

Starptautisko šokolādes dienu 1995. gadā pirmoreiz atzīmēja šokolādes mīļi Francijā, bet šodien šie gardie svētki ir iecienīti teju visā pasaulē. Tomēr ASV šokolādes dienu svin ievērojami biežāk – trīs reizes gadā: 11. jūlijā Starptautisko šokolādes dienu, bet 7. jūlijā un 28. oktobrī – Nacionālās šokolādes dienas. Kopš 2012. gada arī “Laima” ir ieviesusi šo tradīciju Latvijā, ik gadu sarūpējot interesantus pasākumus un aktivitātes Rīgas iedzīvotājiem un viesiem.

“Laima” ir atpazīstamākais saldumu zīmols Baltijā, kas apvieno visas Latvijas saldumu rūpniecības vēsturi vairāku gadsimtu garumā. Pašlaik “Laima” produktu portfelī ir teju 200 dažādi produkti, kas pieejami Latvijā un ārvalstīs. “Laima” produkcija tiek eksportēta uz 27 pasaules valstīm – ASV, Kanādu, Ķīnu, Izraēlu, Lielbritāniju, Īriju, Krieviju, Baltkrieviju, Azerbaidžānu, Kazahstānu, Turkmenistānu un citām.