Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:196, Did:0, useCase: 3


Krāsnī ceptu ķirbju biezzupa ar čili

Krēmīga, maigi pikanta un bezgala garšīga zupa, kas patiks gan lieliem, gan maziem kārumniekiem. Turklāt tā ikvienu priecēs ar savu saulaino krāsu un sasildīs punčus vēsajos rudens vakaros. Labi sader ar grauzdētām baltmaizes šķēlēm vai bageti.

Nepieciešams:

1 kg nomizotu ķirbju.
dārzeņu buljons tik daudz, lai nosegtu ķirbjus,
šķipsniņa ingvera,
šķipsniņa čili piparu,
1/2 tējkarote maltu melno piparu,
1 tējkarote kurkumas,
4 ķiploka daiviņas,
1 sīpols,
1 lauru lapa
200 - 250 ml saldā krējuma,
sāls pēc garšas,
ķirbju sēkliņas.

Pagatavošana:

1. Nomizotu ķirbi sagriež kubiņos, pārkaisa ar sāli un kopā ar četrās daļās sagrieztu sīpolu liek ietaukotā cepešpannā. Cep līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī gatavu.

2. Kad ķirbis un sīpoli izcepušies mīksti, tos pārliek katliņā un pārlej ar buljonu. Pievieno ingveru, čili, maltus melnos piparus, caur ķiploku spiedi izspiestus ķiplokus, kurkumu, lauru lapu un vāra uz lēnas uguns apmēram 15 minūtes.

3. Katliņu noņem no plīts un zupu sablendē krēmīgā masā.

4. Tad katliņu vēlreiz uzliek uz plīts, pielej saldo krējumu, samaisa un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, bet nevāra.

5. Gatavu zupu lej šķīvjos vai bļodiņās un pārkaisa ar ķirbju sēkliņām.

Labu apetīti!

Gatavoja un fotogrāfēja Iveta Apškrūma