Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:196, Did:0, useCase: 3


Čauders ar tīģergarnelēm

Nedrīkstam aizmirst arī par Latvijas mazdārziņos atrodamajām veltēm. Kartupeļi, burkāni, sīpoli un ķiploki lieliski spēj sadarboties ar Latvijā salīdzinoši eksotiskajām tīģergarnelēm. Savukārt sarkanā salsa Jūs aizvedīs maģiskā garšas dejā, ko varēsiet nodejot, ēdot šo gardumu. Brīdī, kad rudens jau sāk klaudzināt pie mūsu durvīm, tieši šādas receptes palīdz pārvarēt dvēseles mieles, ko rada nojausma par vasaras nenovēršamajām beigām. Meksikas karstais temperaments palīdzēs vasaru padarīt garāku, tostarp – gardāku,” tā savu recepti komentē „Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs.

Nepieciešams:

1/4 paciņa sviesta
200 g gaileņu
8 tīģergarneles (saldētas)
1 vidēja lieluma smalki sakapāts sīpols
2 ķiploka daiviņas
200 g jeb 2 nelieli kartupeļi
140 g jeb 1 vidēja lieluma burkāns
400 g dārzeņu vai vistas buljons
200 g piena
200 g saldā krējuma
3 tējkarotes miltu
1 zariņš timiāna
sāls pēc garšas
pipari pēc garšas

Pagatavošana:

1. Vispirms katlā izkausē sviestu, pievieno gailenes, sīpolus, burkānus un ķiplokus. Viss cep apmēram 3-5 minūtes, tad katla saturam pievieno miltus un turpina cept uz lēnas uguns vēl apmēram 3-5 minūtes. Svarīgi, lai ēdiens netiktu piededzināts.

2. Kad iegūtā masa ir apcepta, tai lēnām lej klāt buljonu un ar putojamo slotiņu visu samaisa, pievieno klāt kubiciņos sagrieztus kartupeļus. Vāra, kamēr kartupeļi gatavi.

3. Kad kartupeļi ir izvārījušies, pievieno timiānu, pienu un saldo krējumu, turpina vārīt uz lēnas uguns vēl apmēram 5 minūtes.

4. Pašās beigās pievieno saceptas garneles.

Labu apetīti!

Labu apetīti!