Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:413, Did:0, useCase: 3


Krāsnī cepta karpa ar ēdamajiem kastaņiem

No ēdamajiem kastaņiem var pagatavot dažādas sātīgas un gardas maltītes. Mūsu ģimenē visvairāk iecienīti tieši cepeškrāsnī cepti kastaņi. Kastaņos ir divas reizes vairāk cietes kā kartupeļos, tāpēc tie lieliski der kā pamatēdiens. Garšo lieliski- nedaudz salda, lazdu riekstiem līdzīga garša. Vienvārdsakot- delikatese.

Nepieciešams:

Svaiga karpa,
sāls pēc garšas,
pipari pēc garšas,
ķiploki pēc garšas,
majonēze,
0,5 kg ēdamo kastaņu,
100 g. žāvēta cūkgaļa,
zaļumi.

Pagatavošana:

1. Karpu ierīvē ar sāli, pipariem un saspiestiem ķiplokiem, atstāj uz stundu ledusskapī iemarinēties.

2. Iemarinējušos karpu liek uz cepešpannas, pārsmērē ar majonēzi, apkārt kārto smailajā galā krusteniski iegrieztus kastaņus, kuriem pārliek pāri šķēlītēs sagrieztu žāvēto gaļu.

3. Cep aptuveni 15 - 20 min. līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī.

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma