Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:413, Did:0, useCase: 3


Sulīgie zivju rullīši

Lai pastiprinātu citrona garšu, varat pierīvēt nedaudz citrona miziņas.

Nepieciešams:

6 zivs filejas,
3 ēdamkarotes citrona sulas,
50 g sviesta,
1 parpika.
100 ml dārzeņu buljona,
100 ml sausā baltvīna,
100 ml saldā krējuma,
sāls,
pipari,
2 ēdamakrotes sasmalcinātu svaigu, saldētu vai kaltētu diļļu,
2 ēdamakrotes sasmalcinātu svaigu, saldētu vai kaltētu pētersīļu,
2 ēdamakrotes sasmalcinātu svaigu, saldētu vai kaltētu piaprmētru vai citronmelisas.

Pagatavošana:

1. Zivs filejas leik traukā, apslaka no abām pusēm ar citrona sulu un apsāla.

2. Pusi sviesta izkausē un pārlej pāri filejām. Filejas pārkaisa ar piapariem, samalcinātajiem pētersīļiem, dilēm un piparmētrām, atstāj pāris minūtes ievilkties.

3. Tad filejas satin ruletītēs, sasprauž ar koka irbulīšiem.

4. Papriku sagriež salmiņos un apcep atlikušajā sviestā 2-3 minūtes. Tad pievieno vīnu un buljonu. Kad mērce sāk vārīties, tajā liek sagatvotās zivs ruletītes un uz lēnas uguns sautē 5-7 minūtes.

5. Gatavas ruletītes izņem no mērces un saglabā siltas līdz pasniegšanai.

6. Mērcei pielej krējumu, pievieno vēl nedaudz citrona sulu, piparus un uzkarsē.

Zivju ruletītes pēc vēlēšanās pasniedz ar vārītiem kartupeļiem, rīsiem vai sautētiem dārzeņiem.