Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:210, Did:0, useCase: 3


Svaigie rukolas un tomātu salāti

Šādus salātus var gatavot visu gadu. Tie ir svaigi un kraukšķīgi, labi sader ar grauzdētu bageti un karpačio, kaut gan, pateicoties saldskābajai mērcītei, lieliski garšo arī tāpat. Turklāt salātiem pievienotās rukolas lapiņas ir ne vien garšīgs, bet arī veselīgs produkts, kura sastāvā ir A, C, E, K un B grupas vitamīni, kā arī cinks, magnijs, dzelzs, nātrijs un daudas citas vērtīgas vielas.

Nepieciešams:

65 g svaigu rukolas lapiņu,
15 mazie sarkanie tomātiņi,
1 sīpols,
3 ēdamkarotes olīveļļas,
1 ēdamkarote balzamiko etiķa,
1 tējkarote medus,
sāls,
malti melnie pipari.

Pagatavošana:

1. rukolas lapiņas noskalo ar aukstu ūdeni, notecina lieko šķidrumu un liek salātu traukā.

2. Pievieno uz pusēm pārgrieztus sarkanos tomātiņus un sasmalcinātu sīpolu.

3. Pagatavo mērci: atsevišķā bļodiņā ielej 3 ēdamkarotes olīveļļas, 1 ēdamkaroti balzamiko etiķa, pieliek tējkaroti šķidra medus, pēc garšas pievieno sāli un piparus. Visas sastāvdaļas rūpīgi samaisa.

4. Sagatavoto mērci pārlej salātiem.

Labu apetīti!

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma