Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:199, Did:0, useCase: 0


Nākamā lapa

Vistas rulete omletē 11.10.2021 16:21

Šī nav parasta vistas rulete, pet pasakaini garšīga vistas rulete omletē un kaut gan skaitās aukstā uzkoda, lieliski garšo arī silta.

Vistas aknu pastēte ar āboliem 24.09.2021 07:41

Maiga, gaisīga un neparasti garšīga pastēte, kurai pikanti saldas notis piešķir āboli.

Ar biezpienu un zaļumiem pildīti tomāti 16.09.2021 11:48

Ar biezpienu un zaļumiem pildīti tomāti ir lieliska uzkoda launagā, vieglas vakariņas vai burvīgs svētku galda rotājums. Turklāt arī veselīgs.

Burkānu ruletītes ar laša pildījumu 14.09.2021 09:36

Dārzeņi, protams, iekļaujami ēdienkartē ikvienā gadalaikā, taču rudens ir īstā sezona, lai gatavotu gardas receptes no burkāniem, ķirbjiem un bietēm. Mēs iesakām izmēģināt krāsainās dārzeņu ruletes, kas lieliski garšos gan brokastu, gan vakariņu reizē, kā arī noderēs tiem, kas pusdienas ņem līdzi uz darbu trauciņā. Gatavot šādas ruletītes varat no visdažādākajiem dārzeņiem vai pat no to sajaukuma, tādējādi iegūstot vēl interesantākas un krāšņākas uzkodas.

Cūkgaļas rulete ar žāvētām plūmēm 01.09.2021 09:51

Lai ķimeņu garša būtu izteiktāka, tās apgrauzdē uz pannas; lai būtu smaržīgākas, viegli samaļ kafijas dzirnaviņās. Šo ruleti var pasniegt gan karstu, gan aukstu.

Brokastīs olas cukini groziņos 25.08.2021 08:12

Palutiniet sevi brīvdienu rītā ar īpašām brokastīm, kuru gatavošanai darbdienās parasti laika nav. Kraukšķīgi cukini groziņi ar tomātiem un olu ir ne tikai interesants, bet arī ļoti garšīgs ēdiens. Ja vēl pievienosiet tam sasmalcinātu kūpinātu šķiņķi, iegūsiet ļoti sātīgu rīta maltīti.

Mazsālīti gurķīši ar maizi ungāru gaumē 06.08.2021 07:30

Šis ir ļoti neparasts, bet garšīgs mazsālītu gurķīšu pagatavošanas paņēmiens. Pagatavot gurķus pēc šīs ungāru receptes ir ļoti vienkārši, taču jāņem vērā dažas nianses. Gatavi gurķi savas garšas īpašības saglabā aptuveni nedēļu.

Ķirbju un kartupeļu pankūkas 02.08.2021 08:55

Ķirbju un kartupeļu pankūkas vai plācenīšus var pasniegt ar skābu krējumu un kraukšķīgiem zaļumiem, izteiksmīgumam pievienojot arī kādu citrusaugļa šķēlīti. Var baudīt arī kopā ar un sīpolu vai brūkleņu ievārījumu.

Empanadass ar kazas sieru un nātrēm 28.07.2021 23:05

Empanadass ir mēness formas pīrādziņš, kas tradicionāli tiek gatavots no kārtainās mīklas ar liellopa gaļas un rozīņu pildījumu. Sevišķi iecienīts tas ir Spānijā un Latīņamerikas valstīs. Taču pildījumu, kā jau visiem pīrādziņiem, arī empanadasam, protams, var variēt, izmantojot tos produktus, kas pieejami vai labāk garšo. Un pavasarī noteikti izmēģiniet pievienot pildījumam jaunās nātru vai pieneņu lapas.

Truša vai zaķa gaļas pastēte 27.07.2021 08:35

Šo pastēti pirmo reizi iedrošinājos pagatavot, kad biju to nogaršojusi pie kādas savas franču draudzenes. Bezgala maiga, gaisīga un aromātiska, tā nemaz nelīdzinās mums tik pierastajām aknu pastētēm. Un, ak, cik garda!

Cepti saldie bulgāru pipari ar ķiplokiem 22.07.2021 07:43

Dažāda veida uzkodas no dārzeņiem ir ļoti iecienītas Bulgārijā. Tās ir ātri pagatavojamas un atšķiras ar to, ka ļoti ātri liek strādāt mūsu garšas kārpiņām. Piemēram, cepti saldie pipari ar ķiplokiem un pētersīļiem, pasniegti kopā ar labu vīnu, ir burvīgs starteris pamatēdienam, kā arī lieliska piedeva grilējumiem. Tīri no estētiskā viedokļa raugoties, piparus labāk izvēlēties garenākas formas.

Taupīgas saimnieces virtuve. Omlete no sakaltušas maizes vai maizes pārpalikumiem 20.07.2021 09:55

Arī jums droši vien mājās sakrājas maizes galiņi vai kāda maizes šķēlīte sakalst. Taču nebēdājiet- no šādiem maizes pārpalikumiem var izcept gardu omleti. Manā ģimenē tieši šī omlete garšo vislabāk bērniem.

Cūku pupu, kabaču un ābolu plācenīši 17.07.2021 09:45

Latvija ir brīnumaina zeme, kur līdzās citiem kultūraugiem, tiek audzētas cilvēka uzturam tik vērtīgās cūku pupas. Taču lielākoties neviens tās nemāk nekā citādi pagatavot, kā vien pēc mūsu sentēvu metodes- novārīt ar visām pākstīm un pasniegt kopā ar kefīru vai rūgušpienu. Lai dažādotu cūku pupu lietošanu uzturā, piedāvājam garšīgu plācenīšu recepti, kura, ticiet man, liks jums izbaudīt aizgājušās vasaras garšas.

Marinējam ziemai. Saldo gurķīšu recepte 16.07.2021 00:14

Šis marinēšanas paņēmiens patiks tiem, kam garšo nedaudz saldāki gurķīši.

Kā brokasto latvietis ar meksikāni? Šprotu maizītes ar avokado 14.07.2021 08:38

Ja esi latvietis un dzīvo ar meksikāni, tad šīs būs patiesi vienojošas brokastis. Latvijas lepnums uz Meksikā dzimušā augļa. Patiesi garšīgas, ātri un viegli pagatavojamas maizītes, kas rosina apetīti un glīti izskatās.

Grilēta kukurūza piknikam 09.07.2021 12:12

Šī ir recepte, par kuru vienkāršāku atrast būs grūti. Tās pagatavošanai nepieciešamas tikai dažas kukurūzas vālītes, sāls un pavisam nedaudz sviesta. Minimums pūļu un maksimums baudas, jo grilēta kukurūza ir ēdiens, kas vēl ilgi paliek atmiņā. To var baudīt vienu pašu vai pasniegt kā piedevu uz oglēm ceptiem vai grilētiem gaļas ēdieniem.

Un atcerieties- lai grilētu, nav jāgaida vasara. To itin labi var darīt arī ziemā uz elektriskā grila.

Vārītas olas sinepju mērcē 07.07.2021 08:07

Svētdienas brokastu rītam visai ģimenei - nedaudz citāds vārītu olu ēdiens, kura pagatavošanā var izmantot, gan paipalu, pīļu, zosu un pat strausu, gan tradicionāli ierastās vistu olas.

Konservējam dārzeņus un garšaugus. 7 dažādas receptes 05.07.2021 10:34

Vai tas nebūtu jauki, ja mēs varētu vasaru ielikt mazā burciņā un tā uzglabāt? Patiesībā tā arī varam izdarīt. Ja jums nav sava dārziņa, nopērciet veikalā šī gada pirmās ražas dārzeņus, kamēr tie vēl ir lēti un labi, un pagatavojiet paši savus konservētos dārzeņus. Gluži tāpat, kā tas tika darīts agrākos laikos. Sarežģīti? Nē! Vienkārši izpildiet receptē sniegtos norādījumus un drīz vien jūsu ledusskapis būs piepildīts ar pašu gatavotiem konservētiem dārzeņiem, kurus vēlāk varēsiet pasniegt pie dažādiem ēdieniem, sākot no putna gaļas līdz pat zivīm.

Pīles aknu pastēte FOIE GRAS 29.06.2021 08:10

FOIE GRAS ir izsmalcināta franču pastēte ar maigu garšu. Tā garšo fantastiski un pati kūst mutē. Lieliski sader ar franču bageti, itāļu fokaču vai spāņu bocatu.

Karaliskais lavašs ar lasi 16.06.2021 08:46

Lai lavašu varētu baudīt brokastīs, to jāpagatavo jau iepriekšējā vakarā. Ir svarīgi, lai visas sastāvdaļas labi savilktos, tādējādi papildinot un bagātinot kopējo garšo.

Pikantās cūku ribiņas 12.06.2021 01:07

Grilētas vai krāsnī ceptas ribiņas ir ēdiens, kas lieliski iederas dažādos svētkos un ballītēs. To garša ir tik pilnīga, ka piedevās nav nepieciešams nekas cits, kā vien svaigi dārzeņi, zaļumi un kraukšķīgas salātu lapas.

Kartupeļu banānu pankūkas ar šķiņķi 10.06.2021 08:05

Ikviens no mums zina, kā garšo rīvētu kartupeļu pankūkas, bet vai esat kādreiz mēģinājuši tās dažādot, pievienojot mīklai neparastākas sastāvdaļas? Pamēģiniet pievienot banānu, tādējādi iegūstot ļoti neparastu, bet, protams, garšīgu uzkodu.

Laša veltnīši ar heresa mērci 01.06.2021 08:15

Kūpināts lasis, protams, ir lielisks pats par sevi un labi garšo vienkārši uzlikts uz baltmaizes šķēlītes. Taču to var arī baudīt neparastāk, piepildot nelielas laša ruletītes ar cepeškrāsnī ceptiem pastinaka un svaiga avokado gabaliņiem. Vēl baudāmāku to visu padarīs gardā heresa mērce. Recepti piedāvā Dansukker.

Pastētes maizītes brokastu galdam 28.05.2021 06:23

Skaisti noformētas maizītes ir mūsu ģimenes tradīcija brīvdienu rītos. Protams, tās neizpaliek arī uz svētku galda. Ir taču tik patīkami, ja ēdiens ir ne tikai garšīgs, bet arī acīm tīkams.

Pikantie kabači 24.05.2021 07:29

Viegls launags vai vakariņas 5 minūtēs!

Vistas pastēte ar maskarpones sieru 17.05.2021 08:37

Giasīga, maiga un krēmīga pastēte būs gardums, ko baudīt brokastīs vai pasniegt viesiem uzkodās. Tās gatavošana neaizņem daudz laika, ir vienkārša un pa spēkam pat tiem, kas ikdienā neaizraujas ar stāvēšanu pie plīts.

Siera un bekona cepumi 15.05.2021 22:49

Siera un bekona cepumi ir brīnišķīga uzkoda ikvienam gardēdim. Tie lieliski sader ar alu un vīnu.

Pannā ceptas karstās siermaizītes 15.05.2021 07:52

Šādi gatavotas karstmaizītes, protams, ir kalorijām bagātas, taču, ak, cik gardas!

Ar rīvētiem burkāniem pildīta PARATHA 09.05.2021 08:43

Paratha ir vienkāršs diētisks indiešu plācenis, kura galvenās sastāvdaļas ir pilngraudu milti un burkāni, bet lielisko aromātu veido grauzdētas ķimenes un koriandrs.

Mājputnu gaļas pastēte ar jāņogām 07.05.2021 09:38

Garda un nedaudz neparasta pastēte, kurai patīkamu garšu piešķir upenes un jāņogas, kaut gan, protans, varat pamēģināt pagatavot šo gardumu arī ar citām rudens laika skābenajām ogām.

Biešu pankūkas svētku galdam 03.05.2021 23:22

4. maija svētku mielasts ir īstais laiks, kad galdā celt Latvijā ražotu un audzētu produkciju. Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis rosina svētkus sagaidīt tradicionālās noskaņās, pagatavojot biešu pankūkas ar putotu cidoniju krēmu.

Ar plaušām pildītas plānās pankūkas 03.05.2021 07:40

Domāju, ka liela daļa no jums nekad nav dzirdējuši par šādu pankūku pildījumu un vēl lielāka daļa nekad tās nav nobaudījuši. Pat biezās pavārgrāmatās, kur šķiet, ir visi iespējamie pankūku varianti, šīs receptes nav. Bet tai pat laikā ar plaušām pildītas pankūkas ir viens no mūsu senču gardumiem.

Vegānas pankūkas ar 5 dažādiem pildījumiem 01.05.2021 07:29

Piedāvājam piecas dažādas pankūku pildīšanas variācijas, kuras iederas arī veģetārā un vegānā uzturā.

Brokastu peles 30.04.2021 07:34

Brīvdienu rītos, kad nav jāsteidzas uz darbu, gribas pagatavot kaut ko īpašu saviem mīļajiem. Šoreiz brokastīs- olu peles...

Brokastīs biezpiena stienīši senlatviešu gaumē 29.04.2021 07:05

Biezpiena stienīši ir sens latviešu ēdiens, kas joprojām dažviet Latvijā tiek gatavots. Tas lieliski garšo gan siltā, gan aukstā veidā, turklāt var tikt pasniegts kā sāļā uzkoda, sātīgas brokastis, vakariņas vai saldais ēdiens. Kā nu kuram labāk tīk un garšo.

Omlete ar karsti kūpinātu zivi 28.04.2021 08:27

Lieliskas un sātīgas ātrās brokastis, taču šo ēdienu var pasniegt arī kā vieglas vakariņas. Te der jebkura karsti kūpināta zivs, un omleti var cept gan uz pannas, gan cepeškrāsnī.

Cūkgaļas cauraudzis ar puravu biezeni alus mērcē 21.04.2021 17:16

Šo ļoti latvisko recepti iesaka Dikļu pils šefpavārs Valters Zirdziņš.

Pankūku ruletes ar lasi un krēmsieru 21.04.2021 08:13

Brīnišķīgi gards un ātri pagatavojams ēdiens. Pankūkas, kas pildītas ar lasi un sieru, lieliski iederēsies uz galda gan ikdienā, gan svētkos.

Pašsālīta siļķe 20.04.2021 22:06

Nav jābaidās siļķi iesālīt pašam. Sālītai siļķei nav vajadzīga ne muciņa, ne kāds cits liels trauks - tikai ledusskapis ar saldētavu.

Tomātu un siera kūka 20.04.2021 07:25

Apmēram 6 porcijas

Nākamā lapa