Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:283, Did:0, useCase: 3


Cepumi "1-2-3"

Redakcija
Redakcija

Piedāvājam vienkāršu veidu, kā pagatavot gardus cepumus. Recepti piedāvā Dansukker.

Sastāvdaļas:

3 olas
125 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
360 g miltu
60 g kartupeļu cietes
15 g Dansukker vaniļas cukura
15 g cepamā pulvera

Glazūrai:
Olas baltums
Dekorēšanai:
Jelgavas baltais vai Dansukker Tumšais Muscovado vai cits

Pagatavošana:

Puto olas ar cukuru, līdz masa kļūst gaisīga. Sajauc miltus, vaniļas cukuru, cepamo pulveri un iemaisa saputotajās olās. Mīca mīklu, līdz tā kļūst viendabīga. Paplātē, kas izklāta ar pergamenta papīru, izrullē mīklu joslās apm. pirksta garumā. Pārkaisa ar izvēlēto dekorēšanas cukuru. Cep cepumus cepeškrāsns vidū 175°C apmēram 12 minūtes, līdz tie kļūst sausi un kraukšķīgi. Sagriež gabalos. Šie mazie, sausie cepumiņi labi garšo ar augļu zupām vai citiem šķidriem desertiem. Dekorēšanai izvēlētais cukurs noteiks cepumu izskatu.

Recepti iesaka www.dansukker.lv.