Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:283, Did:0, useCase: 3


Biezpiena tiramisu

Redakcija
Redakcija

Gardais biezpiena tiramisu būs ideāli piemērots gan kā neparasta dāvana, gan jebkādu svētku galda rota, gan arī fantastisks kārums. Recepte tapusi sadarbībā ar Dansukker.

Nepieciešams:

500 g konservētu persiku,
250 g maskarpones siera,
500 g biezpiena,
50 g Dansukker baltā cukura,
250 ml saldā krējuma,
200 g cepumu „Dāmu pirkstiņi”,
100 ml olu liķiera.

Pagatavošana:

1. Sagatavo taisnstūra vai četrsstūra formas trauku, kurā veidot biezpiena tiramisu.
2. Persikus izņem no kompota, bļodiņā noetecina lieko sulu, bet persikus sagriež mazos gabaliņos (kubiciņos).
3. "Dāmu pirkstiņus" apmērcē kompotā un kārto trauka apakšā cieši vienu pie otra.
4. Saldo krējumu kopā ar cukuru saputo stingrās putās.
5. Maskarpones sieru sajauc ar biezpienu, iegūtajā masā iecilā saputoto krējumu.
6. Vienu trešdaļu siera, biezpiena un putukrējuma masas paŗklāj pāri trauktā izliktajiem "Dāmu pirkstiņiem". Pa virsu pārkaisa sagrieztos persiku gabaliņus.
7. Tad atkal liek kārtu ar persiku kompotā samērcētiem "Dāmu pirkstiņiem".
8. Visu pārklāj ar atlikušo biezpiena masu.
9. Biezpiena tiramisu liek ledusskapī uz 12 stundām.

Pirms pasniegšanas katru gabaliņu pārlej ar nelielu daudzumu olu liķiera.

Gatavoja un fotogrāfēja Iveta Apškrūma.