Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:283, Did:0, useCase: 3


Torte "Skudrupūznis"

Pēdējā laikā lielu popularitāti iemantojusi torte SKUDRUPŪZNIS, kuru itin viegli var pagatavot mājās, savā virtuvē. Piedāvājam pārbaudītu recepti.

Nepieciešams:

640 g miltu,
100 g cukura,
125 g skābā krējuma,
400 g sviesta,
250 g vārīta iebiezinātā piena,
2 tējkarotes cepamā pulvera.

Pagatavošana:

1. 200 g sviesta izkausē un ielej dziļā traukā, kurā tiks gatavota tortes mīkla.

2. Izkausētajam sviestam pievieno cukuru un krējumu. Masu samaisa.

3. Masai pievieno izsijātus miltus un cepamo pulveri. Samīca viendabīgu mīklu, kuru izmaļ caur gaļas mašīnu.

4. Samalto mīklas masu izkārto uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 15 - 20 minūtes. Tad atdzesē un salauž sīkos gabaliņos.

5. 200 g sviesta saputo kopā ar iebiezināto pienu, līdz izveidojas krēmīga masa.

6. Saputotajā krēma masā iemaisa salauzītos cepumus, izveido tortes formu skudrupūžņa izskatā un liek ledusskapī, lai sastingst.

Labu apetīti un skaistus jūsu svētkus!