Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:283, Did:0, useCase: 3


Ātrā cepumu kūka ar ogām

Brīžos, kad nepieciešama kūka kādām svinībām, bet laika ir izteikti maz, ātrā Selgas cepumu kūkas recepte būs īsts atradums. Tās pagatavošanai nepieciešamas tikai 15- 20 minūtes, taču rezultāts pasakaini garšīgs. Protams, to var gatavot arī reizēs, kad vienkārši gribas panašķoties ar kādu saldu un garšīgu kārumu.

Nepieciešams:

3 paciņas klasisko Selgas cepumu,
600 g biezpiena,
1 bundžiņa iebiezinātā piena,
200 ml saldskāba ievārījuma,
200 ml melleņu,
dažas zemenes rotāšanai.

Pagatavošana:

1. Ņem lēzenu un seklu garenas formas trauku (der arī virtuves dēlītis) un liek tajā pirmo cepumu kārtu. Šajā gadījumā garumā novietoti 4 cepumi, bet platumā 3 cepumi. Tātad kopā kārtu veido 12 cepumi.

2. Bļodā sadrupina biezpienu, tam pievieno iebiezināto pienu un visu samaisa. Pusi sagatavotās biezpiena masas uzmanīgi pārsmērē pirmajai cepumu kārtai.

3. Pa virsu biezpienam liek nākamo cepumu kārtu, kuru pārsmērē ar ievārījumu un pārber ar pusi no melleņu daudzuma.

4. Tad liek pēdējo cepumu kārtu, kurai pa virsu pārsmērē atlikušo biezpiena masu. Kūkas virsu dekorē ar mellenēm un zemenēm.

Padoms: Melleņu un zemeņu vietā ar izmantot arī citas vasaras saldās ogas- avenes, kazenes, ķiršus.

Gatavoja un fotogrāfēja Iveta Apškrūma