![]() | Apgāztā brūkleņu kūka ar riekstiem 10.06.2022 11:20Vienkārši pagatavojams našķis ar saldi rūgtajiem vitamīnu avotiem - brūklenēm -, kas īpaši piemērots svētdienas pēcpusdienai visai ģimenei. Brūkleņu vietā var ņemt dzērvenes, bet valriekstus aizstāt ar citiem riekstiem. Recepti piedāvā Dansukker. |
![]() | Melnais princis - viena no gardākajām kūkām 29.05.2022 11:33Ja vēlaties patiešām ko izcili gardu pagatavot, iesaku izmēģināt Melno princi- torti, kas garšos visiem. |
![]() | Cūkgaļas cepetis ar dzērveņu mērci 28.05.2022 14:38Amerikāņu tradīciju pamatakmens ir Pateicības dienas svinēšana. Svētku fabulas pamatā ir stāsts par pamatiedzīvotājiem, kas paglābuši no bada nāves ieceļotājus no Eiropas, ceļot galdā cepeti ar dzērveņu mērci un saldajiem kartupeļiem. |
![]() |
|
![]() | Biezpiena – smilšu mīklas cepumi 16.04.2022 09:42Droši vien katrs no mums ir kādreiz nobaudījis smilšu mīklas cepumus, kas paši kūst mutē. Bet vai esat pagaršojuši biezpiena- smilšu miklas cepumus? Tie ir vēl garšīgāki! |
![]() | Pildītais tītars ar mērci 06.02.2022 17:19Atraktīvajam britu pavāram Džeimijam Oliveram ir padoms, kā pagatavot garšīgu pildīto tītaru ar mērci. |
![]() | Āboli sniegā 27.01.2022 09:34Esam sagaidījuši ziemu, tad arī uz šķīvja kā gards sniega našķis! |
![]() |
|
![]() | Sāļā rulete 01.01.2022 10:36Ierasti tradicionālās saldās ruletes vietā iesakām nogaršot sāļo variantu ar jūras velšu pildījumu. |
![]() |
|
![]() |
|
![]() | Piparkūku mājiņa 26.12.2021 16:08Piedāvājam vienkāršu veidu, kā gadu mijā pagatavot gardu un skaistu piparkūku mājiņu. Recepti piedāvā Dansukker. |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() | Cūkgaļas krūtiņa ar brokoļiem kalvadosa mērcē 20.12.2021 21:32Šis ir fantastisks ēdiens, bauda garšas kārpiņām un vienreizīga svētku recepte, kuras rezultātā visparastākā cūkgaļas krūtiņa pārvēršas brīnumgardā cienastā. Te, protams, savu artavu devis neparastais dzēriens- kalvadoss, kas pie mums vēl nav sevišķi atpazīstams, taču Francijā tas jau sen ieguvis cieņpilnu vietu svētku ēdienkartē. |
![]() |
|
![]() | Cepeškrāsnī cepta karpa ar ķiplokiem 19.12.2021 10:21Lai arī karpa ir asakām bagāta zivs, tomēr tā ir viena no garšīgākajām un sevišķi labi uz galda izskatās svētku reizēs. Turklāt, lai to gardi pagatavotu, nav vajdzīgas daudz un dažādas garšvielas, jo karpas garša ir pilnīga pati par sevi. |
![]() |
|
![]() | Garneļu un siera salāti 18.12.2021 08:21Maigi, gaisīgi un viegli salātiņi, kas paši kūst mutē. Tie lieliski iederēsies jūsu ēdienkartē gan svētkos, gan ikdienā. Vienkārši un ātri pagatavojami, garneļu un siera salāti būs sātīgs un gards ēdiens, kas sniegs patiesi fantastisku baudījumu ikvienai garšas kārpiņai, nodrošinot īstenu gardēžu cienīgu maltīti. Baudiet tos kopā ar glāzi laba baltvīna. |
![]() | Garšvielas, kas smaržo pēc Ziemassvētkiem 17.12.2021 20:47Pēc kā smaržo Ziemassvētki? Protams, pēc piparkūkām un karstvīna, un šo specifisko , mūsu ožai tik patīkamo aromātu, rada garšvielas, kas tiem pievienotas- kanēlis, krustnagliņas, kardamons, ingvers, muskatrieksts, vaniļa, smaržīgie pipari un apelsīna miziņa. |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() | Siļķe kažokā svētku galdam 12.12.2021 13:26Kā gatavot siļķi kažokā zina gandrīz ikviena saimniece. Šoreiz piedāvājam vien interesantāku noformējumu, kas lieliski iederēsies uz svētku galda. |
![]() | Maize ar Ziemassvētku garšu 11.12.2021 10:15Maize- ēdiens, ko latvieši vienmēr turējuši godā un cieņā, un bez kuras nav iedomājama ne mūsu ikdiena, ne svētki. |
![]() | 6 sildoši dzērieni aukstām ziemas dienām 09.12.2021 20:24Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus. |
![]() | 6 īpaši sildošu dzērienu receptes decembra aukstumā 05.12.2021 20:51Karstie kokteiļi aukstajā un tumšajā laikā ir kļuvuši īpaši aktuāli. Tie ļauj sasildīties un rada ziemas sezonai raksturīgo atmosfēru. Apskati 6 īpaši sildošu dzērienu receptes un iedvesmojies savam ziemas kokteilim |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() | Vegānās piparkūkas 04.12.2021 10:32Ziemassvētki nav iedomājami bez piparkūkām. Arī vegānas piparkūkas garšo vienlīdz labi, jo galvenais piparkūku cepšanā tomēr ir pats process un īstās garšvielas. Ja to aromāts piepilda māju, tad svētki, jau var teikt, ir izdevušies. |
![]() | Svētku cepumi Ezīši 03.12.2021 09:24Ļoti gardi cepumi tavam svētku galdam, kuru tapšanā labprāt iesaistīsies arī bērni. |
![]() | 4 karstvīna pagatavošanas receptes 28.11.2021 20:12Karstvīns ir dzēriens, bez kura, šķiet, nav iedomājami ziemas aukstie vakari un Saulgriežu svētku svinēšana. Mūsu mājās pieņemts karstvīnu gatavot pašiem, jo tādējādi var pievienot tik daudz garšvielu, kas apmierina personīgās garšas kārpiņas. Protams, ir mēģināts arī veikalā pirktais karstvīns, kuru atliek tikai uzkarsēt, tomēr reizēm tas sagādājis vilšanos ar savu nepilnīgo garšas buķeti. Tāpēc labāk gatavot pašiem, pie kam, neaizmirstot par bērniem. Arī viņiem var pagatavot bezalkoholisko karstvīnu. |
![]() | Cūkgaļa apelsīnu mērcē 28.11.2021 08:51Šis ēdiens prasa no gatavotāja nedaudz pacietības, taču rezultāts pārspēj gaidīto. Apmēram viena stunda virtuvē un iegūsiet burvīgu ēdienu, kas baudāms tikai labākajos pasaules restorānos. |
![]() | Pirmās Adventes kūka 27.11.2021 19:55Padariet pirmās Adventes svētdienas vakaru īpašu savai ģimenei ar speciāli šai dienai izceptu kūku, kas rotāta ar riekstiem, marmelādi un saldētām dzērvenēm. Cepiet to veidnē, kuras vidū ir caurums, tad varēsiet kūkas viducī ievietot un aizdedzināt pirmo Adventes svecīti. |
![]() |
|
![]() | Ātrais šokolādes deserts 21.11.2021 19:05Šis burvīgais un ātri pagatavojamais kārums ir kaut kas starp klasisko brauniju un vienkāršu šokolādes kūku. Garša ļoti šokolādīga: vidusdaļā maiga, apkārt kraukšķīga. Var ēst vienu pašu vai izdekorēt ar krēmu un svaigām ogām. |
![]() | Selgas cepumu torte ar biezpienu un augļiem 16.11.2021 19:51Lai arī cik izsmalcinātas un neparastas kūkas ik pa laikam gatavotu, tomēr atkal un atkal atgriežos pie visparastākās Selgas cepumu tortes, kura nu jau vairākus gadu desmitus pelnīti ieņem godpilnu vietu uz kūku pjedestāla. Šīs tortes noslēpums, droši vien, meklējams ne tikai tās pagatavošanas vienkāršībā, bet arī izcili sabalansētajā garšā, kas pateicoties, cepumu kvalitātei, veidojas praktiski jebkurā produktu salikumā. Šoreiz to gatavoju kā biezpiena torti. |