Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:217, Did:0, useCase: 3


Jēra ribiņas - garda svētku recepte labākajās gardēžu tradīcijās

Redakcija
Redakcija

Gadu mija ir laiks, kad katras saimnieces lepnums ir bagātīgi klāts svētku galds. Labākās Ziemassvētku un Jaunā gada sagaidīšanas tradīcijas nosaka, ka uz galda jābūt daudz ēdieniem, lai nākamais gads būtu pārticis un bagāts. Senie latvieši svētku laikā katram ēdienam piešķīra īpašu nozīmi. Sens ticējums vēsta, ka galdā jāliek gaļa, lai ēdājiem neaptrūktos laime! Tāpēc restorāns “Tex-Mex Republic” vēl ikvienam siltus un laimes pilnus svētkus, piedāvājot īpašu recepti gardām un bagātīgām svētku vakariņām. Labu apetīti!

Nepieciešams:

Jēra ribiņas 400g
Paprika 100g
Dzeltenā paprika 100g
Brokoļi 100g
Cukini 120g
Timiāns 1g
Rozmarīns 1g
Sāls 2g
Pipari 2g
Olīveļļa 25g
Sarkanais balzamiko 20g
Cukurs 15g
Ķiploks 5g
Sarkanvīns 10g
Čili 40g

Pagatavošana:

Ņemam ribiņas un kārtīgi notīrām! Sagatavojam marinādi: olīveļļa, sāls pipari, timiāns, rozmarīns, viena ķiploku daiviņa. Rūpīgi ietinam kaulus folijā, apcepam uz grila vai grila pannas, kad iegūta zeltaina krāsa – cepšanu pabeidz krāsnī 180 grādos, laiks atkarīgs no gatavības pakāpes.
Piedevām: noskalo brokoli, un noblanšē sāls ūdenī, paprikas nomazgā, notīra, sagriež vidēja izmēra trīsstūrīšos, no cukini uztaisa ovālas formas (laiviņas). Dārzeņus apcep uz pannas, pievieno sāli , piparus, worčestera mērci, sojas mērci un nedaudz pasautē. Čili piparu grilē uz grila neilgi pirms ēdiena pasniegšanas.
Balzamiko ielej katliņā, pievieno cukuru, dažas čili šķēlītes, timiānu, rozmarīnu, sarkanvīnu. Vāra tik ilgi līdz iegūta viskoza konsistence. Visu sakārto, tā kā redzams attēlā un pa virsu uzlej mērci, beigās uzliek virsū grilēto čili piparu un timiāna zariņu.