Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:234, Did:0, useCase: 1


Vaniļas un jogurta pannakota ar granātābolu želeju 23.03.2024 18:38

Novembris ir sarkanās un baltās krāsas laiks. Svētku sajūtu var lieliski papildināt šo krāsu kontrastu izmantojot arī ēdienu pagatavošanā, piemēram, uzmeistarojot baltsarkanu pannakotu ar granātābolu želeju.

Modeles, kulinārijas un televīzijas ekrānu zvaigznes Loreinas Paskālas piedāvātajā receptē brīnišķīgi savijas sarkanā un baltā krāsa. Ja deserts iepatiksies, tad citā reizē dekoram var izmantot mango vai kazenes.

Siera kūka ar bezē 05.01.2024 22:30

Siera kūka ar bezē ir tradicionāls slovāku ēdiens, kas baudāms kopā ar ģiemeni vai draugiem pie tējas vai kafijas tases branča jeb otro brokastu laikā.

Kārtainie dārzeņu salāti ar kūpinātu vistu 02.12.2023 10:48

Kārtainie dārzeņu salāti ar kūpinātu vistu ir tik garšīgi, ka no viesību galda tie vienmēr pazūd pirmie.

Apgāztā brūkleņu kūka ar riekstiem 18.11.2023 22:57

Vienkārši pagatavojams našķis ar saldi rūgtajiem vitamīnu avotiem - brūklenēm -, kas īpaši piemērots svētdienas pēcpusdienai visai ģimenei. Brūkleņu vietā var ņemt dzērvenes, bet valriekstus aizstāt ar citiem riekstiem. Recepti piedāvā Dansukker.

5 latviskie deserti ar rupjmaizi svētku galdam 17.11.2023 15:15

Lāčplēša dienā ir īstais laiks izgaršot latviskākos no desertiem - desertus ar rupjmaizi. Spēks, pamatīgums un latviska elegance! Mēs varam lepoties ar mūsu rupjmaizi. Tādu cep tikai pie mums, un ne velti Latvijā ir radušās daudzas lieliskas receptes, kā izbaudīt mūsu mīļo maizi arī saldajā ēdienā un pat dzērienos. Būsim lepni par savu zemi un tradīcijām! Gaišus svētkus!

Māras Slejas bukstiņputra valsts svētku galdam 15.11.2023 13:20

Valsts svētku laikā īpaši lepojamies ar savu Latviju, tās skaistumu, sasniegumiem un tradīcijām. Modele un raidījumu vadītāja Māra Sleja ciemojas pie Rimi Gardēža Normunda Baranovska, lai savai draudzenei, radio ētera personībai Lindai Samsonovai pagatavotu tradicionālu latviešu virtuves ēdienu – bukstiņputru, kas ir gana izdevīga svētku maltīte arī kuplai saimei.

Biešu vinegrets ar olu un siļķi 14.11.2023 16:14

Šefpavārs Normunds Baranovskis un Epadomi.lv aicina Latvijas dzimšanas dienas svinības padarīt gardākas ar biešu vinegretu, kas papildināts ar olu un siļķi. Svinēsim svētkus tradicionālās noskaņās, agatavojot veselīgus un gardus ēdienus sarkanbaltsarkanā jeb Latvijas karoga krāsās.

Palutini savu Lāčplēsi – recepte sātīgam ēdienam vīrišķības svētkos 11.11.2023 10:01


Lāčplēša dienā vēsturiski godinām Latvijas brīvības cīnītājus, taču šī diena ir labs brīdis, lai godinātu un izceltu vīrišķību, drosmi un spēku arī mūsdienās. Nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni aicina Lāčplēša dienā īpaši sumināt ne vien varoņu piemiņu, bet arī mūsdienu vīriešu drosmi un spēku, kas uztur mūsu ģimenes, mājas un valsti mūsdienās. Apsveic savu Lāčplēsi un palutini ar sātīgu, gardu, viegli pagatavojamu un vīriešu iecienītu ēdienu!

Sāļie groziņi ar asinsdesu 29.09.2023 12:27

Arī no visparastākās asinsdesas var pagatavot izsmalcinātu un īsti karalisku uzkodu, ar ko pārsteigt savus viesus un rotāt latvisko galdu. Turklāt šīs uzkodas sastāvā iekļauti tikai mūsu zemītē auguši produkti, tātad mūsu organismam un veselībai vispiemērotākie.

Ar tunci un rīsiem pildīta paprika 17.08.2023 20:54

Tuncis ir bagāts ar olbaltumvielām, tam ir zems taukvielu saturs, tas satur visas aminoskābes, daudz proteīnu, bez tam ir ļoti viegli pagatavojams, kā arī ir labi sabalansētas diētas sastāvdaļa.

Zemeņu zupa ar šampanieti 01.07.2023 14:37

Pēc sen gaidītās Latvijas hokejistu uzvaras pār Kanādu, piedāvājam nobaudīt atspirdzinošu desertu ar šampanieti.

Klasiskā jeb tradicionālā siera kūka 27.05.2023 17:21

Klasiskā siera kūka ir viena no gardākajām un visvienkāršāk pagatavojamām kūkām, kuru filadelfijas siers padara īpaši aromātisku.

Ķirbju un dzērveņu deserts 05.05.2023 21:28

Šo veselīgo desertu var rotāt ar dzērveņu ogām, citronu šķēlītēm vai riekstiem.

Dzērveņu jogurta želeja Latvijas karoga krāsās 04.05.2023 23:10

Svinot Baltijas ceļa 31. jubileju, Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis un portāls Tavavirtuve.lv rosina svētkus sagaidīt tradicionālās noskaņās, pagatavojot veselīgus un gardus ēdienus sarkanbaltsarkanā jeb Latvijas karoga krāsās.

Torte NAPOLEONS. Klasiskā recepte 20.01.2023 17:31

Šai tortei ir ļoti romantiska vēsture un arīdzan leģenda, kas to pavada. Reiz Žozefīne pamanījusi, ka Napoleons kaut ko čukst ausī svešai dāmai un, protams, viņai tas nav paticis. Imperators reaģējis acumirklī, samelojot, ka stāstījis dāmai tortes recepti, kura sastāvdaļas izdomājis pats. Žozefīne nolēmusi pārbaudīt recepti un, visiem par lielu pārsteigumu, tai skaitā pašam Napoleonam, torte izdevusies brīnumgarda.

Rupjmaizes deserts ar dzērveņu ķīseli 20.12.2022 09:17

Kas gan var būt latviskāks par īstu rudzu rupjmaizi, kas ir mūsu virtuves pamatu pamats! To varam baudīt gan kā piedevu zupām, gan pamatēdienos, gan salātos un pat desertos. Aromātiska maizīte savienojumā ar saldu krējumu un skābenām dzērvenēm ir lielisks saldēdiens gan ikdienā, gan svētku reizēs.

Garneļu želeja 30.11.2022 20:33

Želejas var būt dažādas - pikantas un maigas, parastas un neparastas, dzidras un nedzidras, no augļiem, dārzeņiem, gaļas, zivīm un jūras veltēm pagatavojamas. Katram savs.

Bukstiņputras sacepums ar asinsdesu, kraukšķīgo bekonu un ābolu – dzērveņu mērci 19.11.2022 10:37

Valats svētki turpinās. Lai svētkus aizvadītu pacilātās un ģimeniskās izjūtās, mums ir vērts pacensties klāt svētku galdu arī gada pirmajā dienā. Restorāna “Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs iesaka tradicionālo bukstiņputru mūsdienīgā izpildījumā.

Ātrais šokolādes deserts 18.11.2022 22:43

Šis burvīgais un ātri pagatavojamais kārums ir kaut kas starp klasisko brauniju un vienkāršu šokolādes kūku. Garša ļoti šokolādīga: vidusdaļā maiga, apkārt kraukšķīga. Var ēst vienu pašu vai izdekorēt ar krēmu un svaigām ogām.

Garda un patriotiska svētku maltīte zem 10 eiro 17.11.2022 23:40

Kas gan būtu valsts svētki bez ģimenes kopā būšanas un svinīgas maltītes! Šogad ne vienam vien prātā ir jautājums – kā pagatavot gardu svētku maltīti nepārmaksājot? Sagaidot Latvijas 104. dzimšanas dienu, latviešu virtuves pazinēja, saimniece Ilze Briede un šefpavārs Raimonds Zommers piedāvā divas recepšu idejas ģimenei, kas ļaus sagatavot svinīgu maltīti nepārmaksājot.

Latvijas svētku siļķe kažokā 17.11.2022 23:31

Piedāvājam svētkus sagaidīt ar latviskiem salātiem latviskās krāsās. Siļķi kažokā rītdienas galdā labāk pagatavot jau šovakar - rīt tā būs gardāka.

Rupjmaizes rika ar medu un pikanto Latvijas bekonu 16.11.2022 09:44

Uz latvieša galda tā goda vieta jāatrod smaržīgai rupjmaizei un mūsu bitenieku ievāktam medum, saka restorāna “Tex-Mex” gastronomijas guru Kristaps Viesturs un piedāvā savu rupjmaizes riku ar medu un pikanto Latvijas bekonu.

Raimonds Zommers iesaka rudenīgas pastinaka receptes svētku galdam 11.11.2022 22:16

Klāt patriotu nedēļa un svētku mielasts ir neatņemama svinību sastāvdaļa. Šefpavārs Raimonds Zommers iesaka ierasto svētku ēdienu klāstu papildināt ar kādu neierastu, bet reizē ļoti vērtīgu sastāvdaļu – pastinaku, ko raksturo kā neapgūtu, bet ļoti garšīgu un veselīgu dārzeni. Saldenās garšas dēļ pastinaks līdzinās batātēm, taču miltainā struktūra ir līdzīga kartupeļiem, un, kas īpaši svarīgi – šis dārzenis garšos arī bērniem. Pastinaka izmantošana uzturā var būt ļoti daudzveidīga. Tas labi iederas zupās un biezeņos, kā arī sautējumos. Šefpavārs piedāvā 3 pavisam vienkāršas receptes, kas palīdzēs labāk iepazīt pastinaku, izaicināt garšas kārpiņas un ieviest šo uzturvielām bagāto sakni gan ikdienas uzturā, gan svētku mielastā.

Lāčplēša spēks – garda ēdienu recepte svētku galdam 11.11.2022 09:51

11. novembrī tiek svinēta Lāčplēša diena. Kā vēsta latviešu teika, Lāčplēša pārspēka avots bijusi cepure ar lāča ausīm, kas palīdzēja uzveikt Melno bruņinieku. Diemžēl cepuri ar tik maģisku spēku mūsdienās ir grūti atrast, taču skaidrs ir arī tas, ka ar tukšu vēderu Lāčplēsis nebūtu paveicis savus varoņdarbus, aizsargājot tēvzemi no iebrucējiem. Tāpēc restorāns “Tex-Mex Republic” sveic ikvienu svētkos, piedāvājot īpašu recepti patriotiskām valsts svētku vakariņām. Labu apetīti!

Biešu pankūkas svētku galdam 11.11.2022 09:48

20. janvāra barikāžu mielasts ir īstais laiks, kad galdā celt Latvijā ražotu un audzētu produkciju. Šefpavārs Normunds Baranovskis rosina svētkus sagaidīt tradicionālās noskaņās, pagatavojot biešu pankūkas ar putotu cidoniju krēmu.

Biezpiena kūka ar laimu, meža ogu mērci un laima sukādēm 18.08.2022 22:20

“Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs iesaka biezpiena kūku ar laimu un Latvijas mežos vāktām ogām, kas patīkamo vakaru padarīs vēl saldāku. Tā lieliski iederēsies svētku noskaņā un priecēs katrā savas valsts patriotā mītošo gardēdi.

Cidoniju, gaišā greipfrūta un ingvera jogurta PANNA COTA 21.07.2022 15:58

Rudenī sevisķi svarīgi lietot uzturā vitamīniem bagātu pārtiku, tāpēc tiem, kas vēlas ne tikai garšīgi, bet arī veselīgi ēst, piedāvājam Aikāgaršo šefpavāra Normunda Baranovska cidoniju, gaišā greipfrūta un ingvera PANNA COTAs recepti.

Ķirbju un dzērveņu deserts 11.04.2022 10:05

Šo gardo un veselīgo desertu var rotāt gan ar dzērveņu ogām, gan citrona šķēlītēm, gan ar riekstiem. Lai garšo!

Kārtainie dārzeņu salāti ar kūpinātu lasi 08.01.2022 10:01

Kārtainie dārzeņu salāti ar kūpinātu lasi

Saldējums ar tulpju ziedu sīrupu 17.06.2021 10:53

Vai zinājāt, ka arī tulpes ir ēdami ziedi? Tās lieliski garšo kopā ar saldējumu, turklāt ir burvīgi saldēdiena trauciņi, par kuriem parūpējusies pati Māte Daba.

2 garšīgas salātu receptes ar konservētiem ananāsiem 16.11.2020 09:34

Mājas viesībās aukstā galda salātu klāstā dažādībai lieliski iederas dažādas variācijas par konservētu ananasu tēmu, un jāteic, ka nereti tieši šie salāti no galda ēdāju mutēs pazūd visātrāk.

Torte vasarai, kas nav jācep 17.08.2019 20:01

Burvīgi kārdinoša un debešķīgi garšīga torte no vasaras ogām un augļiem. Garšo pilnīgi visiem. Un galvenais- tā nav jācep.