Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:234, Did:0, useCase: 3


Kārtainie dārzeņu salāti ar kūpinātu vistu

Kārtainie dārzeņu salāti ar kūpinātu vistu ir tik garšīgi, ka no viesību galda tie vienmēr pazūd pirmie.

Nepieciešams:

6 ar mizu vārīti kartupeļi,
3 vidēji lieli marinēti gurķi,
1 vidēji liels sīpols,
2-3 kūpināti vistu šķiņķīši,
5 cieti novārītas olas,
150 g "Edam" siera,
majonēze pēc vajadzības.

Pagatavošana:

1. Kartupeļus nomizo un sīki sagriež. Pusi no tiem (3 gab.) kārto trauka apakšā, kurā gatavos salātus. Pa virsu kartupeļiem liek sīki sasmalcinātu sīpolu. sīpolu kārtu pārlej ar majonēzi.

2. Vistas šķiņķīšiem noņem ādu, mīkstumu sīki sagriež un kārto virs sīpolu kārtas. Pārlej ar majonēzi.

3. Marinētos gurķus sarīvē uz rupjās sakņu rīves un vienmērīgi izkārto virs sasmalcinātajiem vistas šķiņķīšiem. Pārlej ar majonēzi.

4. Nākamā kārta ir atlikušie 3 sīki kubiņos sagriezti vārīti kartupeļi, kuriem pa virsu liek uz rupjās sakņu rīves sarīvētu siera kārtu, kuru pārlej ar majonēzi.

5. Pēdējā kārta ir uz rupjās sakņu rīves sarīvētas olas.

6. Salātus izdekorē ar rozīti, kas izveidota no plānām vārītas bietes šķēlītēm, bazilika lapiņām un dillēm.

Salātu kārtas secībā:

1. Kubiņos sagriezti vārīti kartupeļi,
2. sasmalcināts sīpols,
3. Sīkos gabaliņos sagriezti kūpināti vistas šķiņķīši,
4. Uz rupjās sakņu rīves sarīvēti gurķi,
5. Kubiņos sagriezti vārīti kartupeļi,
6. Uz rupjās sakņu rīves sarīvēts siers,
7. Uz rupjās sakņu rīves sarīvētas cieti novārītas olas.

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma